Manolo logotype

Carmina Vetam Loafer

Carmina Vetam Loafer
Det börjar bli hög tid att snöra på sig lite tunnare vårskor. En modell som för säsongen blivit allt populärare hos skotillverkarna är den klassiska pennyloafern. Spanska Carmina ha tagit fram en sällsynt elegant version i olivgrön mocka.

Skorna finns bland annat att beställa via brittiska webshopen Matches.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor Loafers

Andra artiklar om varumärkena: Carmina
#1 Raderad säger
2013-03-28 16:55 - Anmäl

Ja, om jag någon gång snörar på mig ett par loafers kan det mycket väl bli dessa. Snyggt, snyggt.
#2 Raderad säger
2013-03-28 21:50 - Anmäl

Riktigt snygga vår/sommarskor! Men att hitta dem på nätet i stl. 9,5 var svårt.
#3 Raderad säger
2013-03-29 21:14 - Anmäl

Ja dessa var rätt snygga. Har själv (antagligen under modesvängningarnas subliminala inverkan) insett att loafers -- penny, ej tassel -- är ett legitimt skoval även för män under 50. Mer mångsidigt än grön mocka vore dock cordovanläder som jag själv funderar på. Men med rätt outfit kan de föreslagna komma riktigt väl till sin rätt.
#4 Raderad säger
2013-03-30 10:59 - Anmäl

Pennyloafern är ett klockrent val, mycket mångsidig sko. Har till och med börjat ändra åsikt angående tassel loafern. Förut var jag extremt mycket emot den, men det har jag börjat få äta upp. Skyller det på Derek Rowe och tillhörande instagram sida...
#5 Halmstad säger
2013-03-30 11:33 - Anmäl

Ungdom förlåter allt, inget blir gubbigt. Det är när man passerat 40 man får passa sig så man inte skjuter iväg 15-20 år med fel klädval. Fast att låta svetten från fötterna gå direkt in i premium loafers är värre än att kissa ned sig i en E. Zegna kostym. Kostymen kan man ju tvätta.
#6 Raderad säger
2013-04-02 16:18 - Anmäl

Strumpor eller ej i loafers är frågan. I ett par tassel loafers till kostym kan man självklart ha strumpor men i sina pennyloafers till sommaren då blir det mer tveksamt - framförallt om man ska ha shorts till. Finns ju numera loafersstumpor men om de inte sitter rätt så ser det ju ännu värre ut än att ha vanliga strumpor i skorna..

Livet är hårt ibland..
#7 Raderad säger
2013-04-02 19:14 - Anmäl

Frågan är om tassel-loafers till kostym är en bra idé till att börja med. Känns mest som en 80-talsfluga. I mitt tycke lite som att använda seglardojjor till kostym.
#8 Halmstad säger
2013-04-02 21:25 - Anmäl

Varför ha klassiska herrskor till shorts, in the first place?
#9 Raderad säger
2013-04-03 08:41 - Anmäl

Halmstad, om det handlar om loafers i mocka kan det väl få passera? Annars håller jag med om att klassiska herrskor i kalvläder ser jönsigt ut tillsammans med shorts. Effektsökeri.
#10 Raderad säger
2013-04-03 11:32 - Anmäl

#7 - Klart man kan ha tassel loafers till kostym, ett par Keats fungerar alldeles utmärkt.

#8 & 9 Penny loafers har använts till shorts sedan länge så att det skulle vara ngn form av effektsökeri eller en nymodighet känns ju lite fånigt hävda. Inte minst när man betänker att modellen var stor bland tonåringar redan på 50 & 60-talet. Men alla ungdomar gick väl alla i kostym på den tiden antar jag...
#11 Halmstad säger
2013-04-03 11:55 - Anmäl

Kan man bära shorts kan man bära sandaler, och sandaler bär i alla fall jag alltid utan strumpor.

(Och jag talar förstås om riktiga sandaler, inte sådana där vidriga sportsandaler som är så populära bland semestrande pappor med småbarn.)
#12 Raderad säger
2013-04-03 19:02 - Anmäl

Halmstad & Erpet,

För att man vill ha klassiska herrskor till shorts, kanske? Herregud...

Själv bär jag såväl monkstraps och tasselloafers (i kalvskinn) till shorts på sommaren. Givetvis inte i formella sammanhang (eller ens semiformella sådana) men i övrigt - absolut.

Erpets input känns synnerligen märklig... Vare sig jag tar på mig ett par badshorts på stranden eller en måttsydd kostym med vit skjorta, svarta oxfords utan några som helst utsvävningar till ett affärsmöte så gör jag ju det för att jag söker en effekt. Alla som är medvetna om vad de tar på sig sysslar väl med effektsökeri varenda dag? Endast effekterna varierar.
#13 Raderad säger
2013-04-03 19:09 - Anmäl

Ett litet tillägg: Att klaga på andras personliga smak (som Erpet & Halmstad gör i det här fallet) tyder på såväl dålig uppfostran som dålig smak. Själv tycker jag att att väldigt många kombinationer och enskilda plagg känns "jönsiga", men det skulle aldrig falla mig in att påpeka detta. Jag tycker exempelvis att sandaler oavsett utförande och tillverkare ser bedrövliga ut, men om det är Halmstads åsikt så får han jättegärna tycka så och bära sina sandaler hur han vill - till shorts såväl som kritstrecksrandig, dubbelknäppt kostym. Skillnaden gentemot er är väl att jag inte ser mina personliga åsikter som fakta...
#14 Raderad säger
2013-04-03 20:07 - Anmäl

13#, Jag ser inte heller mina personliga åsikter som fakta, men har heller inga som helst problem med att vädra dem (eller för all del ta del av andras) i kommentarsfältet på Manolo.
#15 Raderad säger
2013-04-04 11:27 - Anmäl

Ett litet tillägg: "Att klaga på andras personliga smak .........tyder på såväl dålig uppfostran som dålig smak."

Öh.... OK?
#16 Raderad säger
2013-04-04 12:59 - Anmäl

#13 känns som att de svart/vita och tvärsäkra resonemangen är sprungna ur en osäkerhet. Om man är lite osäker så är det ju väldigt skönt med tydliga regler för vad som är "rätt" och "fel" så att man inte riskerar att göra "fel".

Jag klär mig bättre än 98% av min omgivning men skulle aldrig kommentera en väns eller kollegas klädval i annat än uppskattande ordalag eller för den delen proklamera vilka "regler" som gäller för skor, strumpor, slipsar osv. Det finns liksom ingen anledning...
#17 Halmstad säger
2013-04-04 13:19 - Anmäl

#16

Skillnaden är ju att detta är ett kommentarsfält till en stilblogg. Det finns inget personligt med det, bara vanlig kritik, på samma sätt som en bokrecension eller recension av en teaterföreställning.

Märkligt att behöva poängtera detta. För övrigt känner jag inte till någons personliga stil, inte ens om det som postas på Manolo behöver helt och hållet vara uttryck för en sådan.
#18 Raderad säger
2013-04-04 14:04 - Anmäl

#17 Att kommentera en annan persons undran/fråga om hur folk ser på strumpval i loafers med att man inte kan använda dessa skor till shorts är ju tveksamt om det inordnas under kategorin kritik.

Att sedan som någon annan påpeka att loafers i kalvskinn till shorts är jönsigt är enligt min uppfattning inte heller någon vidare kritik utan bara ett uttryck för den egna ängsligheten.

Visst är detta ett anonymt forum men måste det innebära att man beter sig hur som helst mot dem man delar utrymme med?
#19 Halmstad säger
2013-04-04 18:04 - Anmäl

# 18

Det är ju bara åsikter. Vi kommer nog inte överens om var gränserna går. Jag gillar inte att blanda högt och lågt. Den inställningen krockar ofta med experiment på formell/informell-skalan, typ shorts och klassiska herrskor. Men varför inte kaki-shorts, vit linneskjorta med uppkavlade ärmar, strumplöst och de här sandalerna t.ex.

http://www.zalando.se/bagatt-sandaler-sandaletter-brunt-b0212b005-703.html

eller rentav:

http://www.zalando.se/zign-sandaler-sandaletter-brunt-zi112b017-703.html

Jag har ingen aning om vad Ribbing eller af Klercker skulle säga om det, men för mig är det hur snyggt som helst i mindre sommarstekt ort vid kusten (helst i land med riktig sommar). Casual rakt igenom, men samtidigt befriat från konstmaterial, sport och fritid-influenser. Klassiskt snyggt och urbant.

Kom igen, håna mig nu!
#20 Raderad säger
2013-04-04 19:31 - Anmäl

Vafan, har det gått så långt att det är sandaler som gäller så förespråkar jag flippflopps.

Börjar bygga upp en respektingivande samling skor men är det 30+ och jag knatar omkring på Kap Verdes gator så ryker allt utom seglarskor samt flippflopps.

Offtopic men vad ointressant det blir med stil när man är på platser där ingen bryr sig om sånt.. Har ni tänkt på det? :)
#21 Halmstad säger
2013-04-04 20:02 - Anmäl

#20

"sandaler som gäller", snälla, allt handlar ju om hur det kombineras med klädsel i övrigt och i vilket sammanhang man befinner sig. Det går inte bedöma ett enskilt plagg i isolation. Flip-flops är knepiga för de är så opraktiska att gå i, annars finns det säkert ett sätt att få ihop en kongenial outfit (badbyxor?) med dem också. Men i det fallet föredrar jag av nämnda skäl barfota.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Ciro Zizolfi bespoke tweed jacket...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Auction Report: Two Rolex Kew A...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen