Manolo logotype

Vårens Monk Straps

Vårens Monk Straps
Cognacsfärgad cordovan eller klassiskt chokladbrun mocka. Manolo har spanat in säsongens snyggaste monk straps.

I takt med att intresset för monk strapsen växt har också utbudet av olika färger och utförandet ökat markant. Om spännskor för ett par år sedan innebar svart och på sin höjd mörkbrunt återfinns idag ett brett urval av såväl robusta monk straps i stryktåligt scotchgrain-skinn som cognacsfärgade vårversioner.  Oavsett utförande, bäst gör sig skomodellen med metallspännen till ett par smalare och kortare byxben som faller obehindrat strax över skorna.

 

John Lobbs uppdaterade klassiker William II

Carmina (Paul & Friends)

Gaziano & Girling

Alfred Sargent i exklusiv special-version för Afinepairofshoes.co.uk i cordovan.

Sid Mashburn i elegant cognac-färg.

En modernare tolkning av monk strapsen från Sanders (Afinepairofshoes.co.uk)

Loake 1880

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor Monk Straps

Andra artiklar om varumärkena: alfred-sargent Gaziano Girling John-Lobb Loake Carmina
#1 Raderad säger
2013-03-19 20:21 - Anmäl

Tycker, trots år av masshysteri kring double monks, att det faktiskt är en jävligt snygg skomodell. Jag kan inte påstå att det är så fruktansvärt ofta man springer på någon som bär det heller. Känns som att de flesta köper, tar en bild och slänger upp på instagram och sedan ställer in i garderoben?
#2 Raderad säger
2013-03-20 12:29 - Anmäl

Håller med Karl, det är snyggt men man är lite skeptisk p g a hypen som mest verkar vara av nätkaraktär då man/jag väldigt sällan ser double monks på verkliga människor.

Någon som kan gå i god för Carmina? Deras modeller är väldigt fina men hur är de i kvalitet och komfort?
#3 Raderad säger
2013-03-20 13:21 - Anmäl

Var kan man hitta det sista Loakeparet? Hittar bara den mörkare versionen.

Qui: Jag var fascinerad av Carmina tills jag besökte en av deras butiker. Bra skor, absolut, men finishen gjorde mig något besviken. Men för det priset kanske man får finna nivån acceptabel, men samtidigt prisskillnaden gentemot till ex. Vass inte jättestor.
#4 Raderad säger
2013-03-20 13:53 - Anmäl

Well, man kan kanske plocka upp ett par när man är i Palma i sommar, har för mig att det fanns en Carminabutik där för något år sedan iaf... med lite mer eurokris så kan man säkert raka hem ett par på riktigt attraktiva nivåer :)
#5 Raderad säger
2013-03-20 18:58 - Anmäl

Monk straps känns väldigt mycket 2011...
#6 Raderad säger
2013-03-21 11:28 - Anmäl

Ängsligt värre...
#7 Halmstad säger
2013-03-21 13:46 - Anmäl

Munkskor kommer säkert fortsätta vara populära bland stilmedvetna som gillar klassiska herrskor, eftersom de är de enda(?) som utseendemässigt faller ur ramen. Medan modeskor växlar mellan spetsig, rund och platt tå, etc, är ju klassiska skor påtagligt tidlösa, och då är det frestande att fatta tycke för den kanske minst typiska klassiska skon. Kanske kan det förklara populäriteten hos split toe skor också.
#8 Raderad säger
2013-03-21 16:56 - Anmäl

Jag håller med om att tåpartiets form kan gå i olika trendcykler men för mig handlar det mest om vilken typ av sko det rör sig om. Jag älskar både kraftigt mejslade skoläster som Vass U-läst för en elegant kostymsko och runda "klumpiga" läster som Aldens longwings för ett ledigare alternativ. Dock har jag svårt för en slät oxford med väldigt rund tå eller exempelvis en split toe/longwing i fyrkantig/mejslad form.

Allt har sin plats och min garderob kommer troligtvis bestå av flera olika sorters läster och modeller.

Sen får ju vissa modeller ett uppsving men det som ofta "dödar" de klassiska modellerna är ju om de överexponeras i den grad att folk man själv finner mindre stilfulla börjar associeras med skorna. Än så länge är nog Munkskor fortfarande mer "uttjatat" bland stilbloggar på nätet än bland allmänheten även om den generella uppfattningen om skorna har mjuknat.
#9 Raderad säger
2013-03-21 17:03 - Anmäl

#7 - Ungefär så och om man har en uppsättning av de flesta klassiska modeller i diverse färger sedan tidigare så är det ju trevligt att komplettera samlingen med ett par monks även om det är så 2011. Äger dock inga split toes heller men det är till viss del p g a det engelska namnet som gör att det tar emot lite extra haha
#10 Raderad säger
2013-03-22 12:06 - Anmäl

#8, ja och sedan funkar ju vissa modeller och läster mer eller mindre bra till höst/vinter- / vår/sommarkostymerna. Ett par nätta Moreschis fungerar inte särskilt väl till flanellkostymen men kan se fantastiska ut till vårens tunnare kostymer. Samma sak med slag på byxorna, vissa modeller och läster fungerar helt enkelt inte med slag medan andra gör det.
#11 Raderad säger
2013-03-22 13:01 - Anmäl

#3 og 4 (og egentlig alle andre): kjenner dere til om Carmina har en factory-outlet på Mallorca (i Inca), eller er man henvist til den ene butikken i Palma?
#12 Raderad säger
2013-03-22 14:17 - Anmäl

Vet dessvärre inte om de har ngn outlet på Mallorca, butiken i Palma var, så vitt jag kommer ihåg, trevlig och värd ett besök även om man inte har för avsikt att köpa något.
#13 Raderad säger
2013-03-26 08:30 - Anmäl

Utrolig at et innlegg om monkstraps utelukkende viser dobbeltspente sko. Klassiske monkstraps har bare en spenne.
#14 Raderad säger
2013-03-26 09:11 - Anmäl

#11, #12: Det finns ingen fabriksbutik öppen för allmänheten. I Inca finns en hel del läderbutiker (staden är känd för sin lädertillverkning), men i princip allt som säljs är gjort i låginkomstländer. Om man är intresserad av skor är det helt meningslöst att besöka Inca, allt av intresse finns i Palma.
#15 Raderad säger
2013-03-27 20:09 - Anmäl

IE jag tror att Åhlens city (STHLM) har de där Loake monksen. Såg dem när jag var där häromdagen.

http://skoprojektet.blogspot.se/?m=1
#16 Munk säger
2016-11-22 17:35 - Anmäl

Har någon haft problem med att "under Vristen poppar ut", mitt spänne sitter lite mer åt snedden, J.Lindeberg.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.