Manolo logotype

Skultuna x Themocracy

Skultuna x Themocracy
Att modemärken samarbetar med cykeltillverkare har blivit ett allt vanligare grepp. Senast i raden är svenska accessoartillverkaren Skultuna som gått sammans med Themocracy för att skapa en mindre kollektion av manschettknappar och cykeltillbehör.

Kollektion består av totalt fem manschettknappar i mässing med emalj i orange, mörkblått, british racing green, ljusblått och rosa, alla med cykelmotiv.  Tillsammans med Stockholm-baserade cykelbutiken Themocracy som specialiserar sig på att ta fram exklusiva cyklar och accessoarer samt välrenommerade Tärnsjö Garveri har Skultuna även tagit fram en läderrem för att hålla ihop byxbenet vid cykelturen samt sällsynt eleganta styrändspluggar i mässing. Kollektion finns bland annat att köpa via Skultunas webshop.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Smycken

Andra artiklar om varumärkena: Skultuna
#1 DT säger
2013-03-13 22:08 - Anmäl

Det började redan för flera år sen bli rätt tjatigt med "samarbeten" som på något sätt involverar cyklar. Kanske för att hela cykelgrejen blivit tjatig.
#2 Raderad säger
2013-03-14 08:46 - Anmäl

"Cykelgrejen" är ju bara tjatig om man ser den som en trend. Ser man det som en hållbar utveckling; Dvs ett sätt att inte bli fet och åderförkalkad samt ett sätt att ta sig fram utan att spy utsläpp från fossila bränslen på väg till och från jobb etc, så är det ju fantastiskt att det börjar dyka upp ett utbud med stilfulla tillbehör.

Jag vill helst inte ut som varken en Tour de France cyklist eller en "fixie-hipster" på väg till kontoret. Samtidigt vill jag glida fram lätt och praktiskt utan att behöva gränsla en 1200 kg tung retrohoj från 1850 för att matcha kostymen.
#3 Halmstad säger
2013-03-14 15:06 - Anmäl

Cykling och klassisk manlig stil är inte lätt att kombinera. Jag får bara minnesbilder av äldre, körkortslösa läroverksadjunkter som kommer farande på cykel med kavaj som står ut som en skärm kring höften och en comb-over frisyr som fladdrar ikapp med byxbenen. Hållbarhetsalternativet för mig är kollektivtrafik och gå till fots. Jag har inte cyklat på 15 år. Jo, jag sulat om en och annan gång i mitt liv...
#4 Raderad säger
2013-03-15 10:58 - Anmäl

Sundström har rätt.
#5 DT säger
2013-03-16 22:03 - Anmäl

Fixies och pimpade 70-talsracers främjar cykelpendlandet lika mycket som monoskin och snowbladesen främjade utförsåkningen. Hur ofta ser man någon faktiskt cykla på dessa och hur många ser man bara ledas runt av bleka hipsters i Wayfarers? Dom kommer aldrig ersätta bilen utan kan på sin höjd ersätta några minuters promenad eller några hållplatser med innerstadsbussen. Därav skickas dylika presskit inte ut till seriösa cykeltidskrifter, utan till livsstilsmagasin och modebloggar. Så mycket för "cykelgrejen".
#6 Raderad säger
2013-03-28 17:04 - Anmäl

Cykel/hållbar utveckling åsido - är inte novelty-manschettknappar mer än lovligt studentikost?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.