Manolo logotype

Suitsupplys vår

Suitsupplys vår
Det är något visst med säsongsvariationer. Lika spännande det är i slutet augusti varje år att spana in dovare färger, grövre ulltyger och stiliga ytterplagg lika spännande är det efter en mörk och kall vinter att spana in de nättare vårnyheterna. Det är därför med stor entusiasm som vi tar del av Suitsupplys vår 2013.

Holländska Suitsupply fick lite utrymme i höstas här på Manolo när vi för första gånge lyfta fram denna intressanta uppstickare. Nu har deras vårkollektion så börjat presenteras på deras hemsida. Då vi tyvärr inte har någon fysisk butik i Sverige ännu får vi hålla tillgodo med att besöka dem när vi är utomlands eller nöja oss med den förvisso väl fungerande hemsidan. Som namnet antyder är firmans fokus just kostymer vilket de också levererar i mycket god passform och till ett i sammanhanget lågt pris. En sak som är värd att uppmärksamma är att Suitsupply är mycket duktiga på att jobba med vassa leverantörer av tyger. De redovisar för de flesta av deras kavajer, kostymer och i vissa fall skjortor vem tygleverantören är. Flera av deras tyger ligger normalt sett i en prisklass långt över vad Suitsupply tar vilket är imponerande. De för lite olika linjer vad gäller kavajer och kostymer i olika prisklasser. Några av de leverantörer av tyg som de enklare linjerna har är: Santanderina, Vitale Barberis Canonico, Ormezzano, Angelico och Subalpino. När priset stiger så använder de inte sällan Guabello, Barberis lite finare tyger och Carlo Barbera. Deras absolut lyxigaste kostym i hel kanvaskonstruktion och med den eleganta "La spalla camica" axeln förekommer över riktigt fina tyger i super-150 kvalitet från EThomas. Bland vårens skjortor förekommer förutom deras egna standardtyger lite bättre kvaliteter från Brembana.

Suitsupplys vår ser annars rent utseendemässigt, ursäkta det numera relativt slitna uttrycket, rätt så sprezzatura ut. Det är en lekfull italiensk elegans med mycket lätta tyger som bomull, linne eller ljus tunn ull. Det förekommer kamouflagefärgade cargobyxor, dubbla munkskor, mycket loafers lite ledigare skjortor mm. Företagets bas med ett stort utbud klassiska kostymer finns givetvis också och med säsongsrelaterade modeller.

Nu väntar vi bara på att värmen ska komma krypande så att de bara anklarna och tunna kavajerna kan börja sportas på allvar.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kostym

#1 Kopparstaden säger
2013-02-26 22:05 - Anmäl

Alltid roligt med alternativ och de har kostymer och kavajer som ser riktigt bra, iaf på hemsidan. Sen är det lite väl modemässig styling på modellerna och man vet ju att det är dags att knäppa sina munkskor när företag som detta använder det för att verka ungt och fräscht :-)
#2 Raderad säger
2013-02-26 22:24 - Anmäl

Who are all of these people?

Ser ut som de valt rätt kläder dock. Dvs, de har ungefär på sig samma som jag har på mig. Blir en aning konfunderad nu... för det kan ju inte stämma?
#3 Raderad säger
2013-02-26 23:29 - Anmäl

Börjar bli tröttsamt med dessa ständiga munkskor. Om det varit några av bilderna ändå, men 3/4 munkskor känns bara styltigt.
Annars såg det riktigt bra ut; minus några alldeles för korta storlekar, kamouflagesnickarbyxorna och slipsklämman!
Men men, leve våren.
#4 Raderad säger
2013-02-27 00:56 - Anmäl

Vår... = hundbajs...
#5 Raderad säger
2013-02-27 12:08 - Anmäl

#4 Som hundägare kan jag informera dig om att hundar faktiskt bajsar året om.
#6 Raderad säger
2013-02-27 13:22 - Anmäl

#5, bättre när den är fryst då.

Såhär ser jag ut. Inte lika snygg som Er, förstås.
http://oi53.tinypic.com/29mmv0w.jpg

Ni är ju aficionados, så ni kanske kan gissa märket?
#7 Raderad säger
2013-02-27 13:39 - Anmäl

Ny bild. Terminator? Bara blev så. Solglasögonen är skottsäkra. Ja, på riktigt.
#8 Raderad säger
2013-02-27 13:49 - Anmäl

http://oi51.tinypic.com/2zz3hcp.jpg
#9 Raderad säger
2013-02-27 17:07 - Anmäl

Tycker de här kläderna var fruktansvärt hemska. Finns det ingen annan bra blog?
#10 Raderad säger
2013-02-27 17:08 - Anmäl

Syslog går också bra.
#11 Raderad säger
2013-03-01 13:19 - Anmäl

Jag besökte Suit Supplys flagship store i Amsterdam i november efter att ha läst mycket om dem online. Jag stannade nog 2h och provade deras olika kostymer från billig till dyr och därefter en del annat. Tyvärr tyckte jag inte att kvaliten eller sömnaden var bra nog för att köpa och inte ens deras dyraste variant var tilltalande (ca 700 EUR).

Det slutade med att jag handlade två slipsar av medelmåttig kvalitet (25 EUR st) och ett par strumpor som krymte 25% i första tvätten.

Kvallen ligger nog någonstans mellan H&M och Brothers och det är ju helt ok när man betalar runt 200-300 EUR men inte för 700 EUR som var deras topp.
#12 Raderad säger
2013-03-01 14:42 - Anmäl

@ Mantova - Hur gjorde du för att bedöma sömnaden om jag får fråga?

Om man bortser från handsydda moment är nog inte sömnaden det främsta som skiljer t ex H&M och Brothers mot tillverkare i 6000 kronors klassen utan framför allt mönsterkonstruktionen, uppbyggnaden och materialen. Att sy maskinsömmarna klarar även budgettillverkarna galant och som du var inne på så är det ju ändå viktigt att relatera produkten mot vad man betalar. Även om sömnadskvaliteten skulle vara i linje med H&M eller Brothers så är ju designen och snittet klart bättre och det är ju också en del av priset.

Jag känner inte till någon tillverkare som erbjuder full kanvas med handsydda axlar och s150-tyg från erkända tygleverantörer under 7-8k?
#13 Raderad säger
2013-03-01 14:46 - Anmäl

#11 mantova.
Mycket intressant att du upplevde det så. Jag har ingen anledning att lyfta fram dem som bättre än vad de är. Äger flera plagg och delar inte alls din uppfattning. Har ock inte provat strumporna. Slipsarna är jag inte heller imponerad av.

Rent objektivt så har det även gjorts ett blindprov som ni kan läsa om i Financial times där två textilexperter får göra ett blindtest och jämföra en rad olika kostymer och båda rankar Suit Supply högst i detta test.

Som sagt jag vill inte göra reklam utan objektivt visa på vad som finns och ge er läsare inspiration. Jag delar dock inte din uppfattning utifrån egen erfarenhet.
Jag uppskattar dock att ni delar med er och kan ge andra råd och tips. Det tycker jag är en viktig funktion med ett forum som detta.
#14 Raderad säger
2013-03-01 15:22 - Anmäl

#12 whedda,

Det som jag primärt inte gillade var att de flesta av kavajerna hade limmade mellanlägg och mer eller mindre strykta slag. Axlarna var dåligt uppbyggda vilket gav en stelhet som gjorde att passformen blev lidande. Till det så gjorde jag det klassiska "skrynkeltestet" att helt enkelt ta tag i tyget och gnugga lite mellan fingrarna och se hur det uppför sig. Resultatet var att tyget reagerade sämre än andra tyg jag har.

Huruvuvida design och snitt var bra eller ej har jag ingen direkt åsikt om eftersom jag tyckte att de här fundamentala delarna sänkte känslan för mig. En sak som dock var oerhört störande var att nästan alla kavajer var för långa för min smak vilket gjorde att det kändes som om jag ärvt pappas gamla svid.

#13 Olof

Jag har läst det testet och det var därför som jag åkte dit. Lärde mig om SS här på Manolo och var riktigt hoppfull. Tyvärr kan jag dock inte hålla med de som gjort det testet. Jag är på ingen sätt någon expert utan allt baseras givetvis på min uppfattning och i huvudsak köper jag italienskt.

Jag tycker det är kanonbra att ni delar med er på det här sättet. Om man tittar på P/P (price/performance) så är säkerligen SS ett kanonalternativ men jämför man mot t.ex. en kostym från Rose & Born (sydd i Italien, medelklass, 7000 SEK) så tycker jag inte att SS dyraste var lika bra. Och om man jämför mot ett steg högre (Corneliani, Kiton osv) så är det givetvis inte rättvist.

För övrigt så är förmodligen H&M ett av de mest prisvärda alternativen om man söker en kostym av billigare snitt, alternativt Italienska "Libero" som jag tidigare varit mycket nöjd med för runt 200 EUR.
#15 Raderad säger
2013-03-03 19:26 - Anmäl

Jag handlade på flagshipbutiken i Amsterdam förra året och var klart imponerad - även av butiken och servicen. Väldigt bra värde för pengarna. Har inte provat att handla online men om jag tolkat villkoren rätt så är det fri frakt och fria returer.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.