Manolo logotype

Sartoria Partenopea, Napolitansk perfektion

Sartoria Partenopea, Napolitansk perfektion
Bland Neapels skräddare känner många till Kiton, Isaia och Cesare Attolini. Mindre namnkunnigt, men minst lika intressant är Sartoria Partenopea.

Som många av sina skräddarkollegor kännetecknas Sartoria Partenopeas skräddarsstil av en mjuk och figurnära silhuett.  Kostymerna är till stor del sydda helt för hand med perfekt rullande slag, högt skurna ärmhål och kavajaxlar utom denna värld. Ateljén strax utanför Neapel sysselsätter cirka 70 personer och företaget finns framförallt representerat i Italien, men säljs i mindre utsträckning på såväl den europeiska och asiatiska marknaden som i USA.  Online finns ett mindre utbud av skrädderiets kostymer på Köln-baserade Sobs.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Halmstad säger
2013-02-23 12:26 - Anmäl

En bild-sökning på google ger vid handen att Sartoria Partenopea har väldigt mycket spännande kavajer till färg, material och mönster.

Manolo må vara progressivt i många stycken men när det kommer till dessa tre aspekter är urvalet som presenteras oftast ytterst strikt. Typ gruppfoto från G8 eller EUs finansministermöte.
#2 Raderad säger
2013-02-26 22:31 - Anmäl

Den ser rätt skön ut...
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.