Manolo logotype

Gaziano & Girling Mayfair

Gaziano & Girling Mayfair
Gaziano & Girling förknippas kanske främst med sina oklanderligt eleganta och strömlinjeformade snörskor. Med sedan 2011 har märket även två elegant double monk straps i kollektionen.

Mayfair lanserades samtidigt som Northampton-tillverkarens andra double monk strap-modell, Grosvenor. Den stora skillnaden är den sistnämnda har en slät tå med broguemönster medan Mayfair har en cap toe med en diskret brogue-rad.  Som vanligt när det kommer till Gaziano & Girling kan kunden själv i hög utsträckning styra skons utseende genom att själv välja läst och läder i tillverkarens Made to Order-service. Modellen på bilden är baserad på märkets mjukt fyrkantiga och något mejslade läst MH71 och syns här i färgen Vintage Oak. Mayfair finns liksom en rad andra modellen och läderaccessorer tillgänglig på Gaziano & Girlings nyöppnade webshop.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor Monk Straps

Andra artiklar om varumärkena: Gaziano Girling
#1 Raderad säger
2013-02-05 23:51 - Anmäl

Fula skor. Fula spännen. Nu när jag insett att läderskor är värdelösa, så tycker jag ni kan presentera ett alternativ. Inte typ lila sneakers. kthxbbq
#2 Raderad säger
2013-02-05 23:52 - Anmäl

Manolo ska göra alltså. Inte alla idiotiska kommentatorer.
#3 Raderad säger
2013-02-06 00:33 - Anmäl

Hejsan, idiotisk kommentator här! På vilket sätt menar du att läderskor är värdelösa?
#4 Raderad säger
2013-02-06 01:08 - Anmäl

Går sönder av småsten. Svåra/kostar mycket att reparera. Få ställen kan reparera/mycket arbete att få till en reparation.
#5 Raderad säger
2013-02-06 01:35 - Anmäl

Obviously, är det ohållbart att ha läderskor. Kanske på slutet av 1800-talet.
#6 Raderad säger
2013-02-06 01:49 - Anmäl

Går det inte göra sulor av såntdär tyg som det är i Mackintosh-jackor? Eller blir det för allt? Slå några spikar igenom det?
#7 Raderad säger
2013-02-06 01:59 - Anmäl

@Signatur
Snälla skriv mer. Du verkar insatt
#8 Raderad säger
2013-02-06 02:07 - Anmäl

Jag tror jag bestämmer mig för att du trollar. :)
#9 Raderad säger
2013-02-06 02:19 - Anmäl

I övrigt... så, har jag tappat tilltron till läderskor och randsytt. Vad är poängen egentligen? Om det här blir vardag för massorna så finns det ju inget exklusivt - alltså, om det inte finns något exklusivt - hur attraktivt är det då? Det är ju f-n så mycket skönare att knäppa på sig ett par box fresh Nikes än lägga upp lika mycket för att reparera ett par gamla skor. Även om man köper bara 1 par nya Nike per år så kommer man billigare undan än med läderskor. (Läderskor får absolut inte användas mer än 1 dag i sträck - således behöver man flera par. Med mera.)

Dock, det store problemet, och det som gör mig kanske lite övertygad ändå, är att läderskotillverkning kan på sina håll vara mycket sundare rent mänskliga rättighetsmässigt än sneakers. Sneakers som ju oftast görs i riktiga sweatshops, av barn, m.m. Det är såklart fruktansvärt och går ej att försvara. Dock, egentligen, borde man inte gå mot någon slags automatisering, så att människor avlastas helt och hållet? Hantverks - dvs av händer - onanin har gått lite långt. Jag ryser lite när jag tänker på en person på ena sidan som sliter timtals med att tillverka gedigna skor och på andra sidan sitter en lönnfet svensk med en stor plånbok och plockar åt sig - var finns hållbarheten och rättvisan?

Också, den här fokusering på gamla material - läder, cotton-rubber-bond, är lite märklig. Det romantiseras över cotton-rubber-bond men det är ju artificiellt material, om än ej svartoljebaserat, så vad gör det _egentligen_ bättre än t ex Gore-Tex? (Nu tycker jag dock Gore-Tex inte verkar ha de egenskaper det påstår sig ha - t ex vattentäthet. Men Gore-Tex är ju lättare.)

Över huvud taget tycker jag att mer närmare-naturen material som läder är bättre. Men läder innebär ju åtminstone ett mord. Jag stör mig på det hela tiden, fast det hindrar ju inte läder från att vara ett bra material. Man borde kanske tänka på andra självorganiserande material.

Jag tror att idén om skor med utbytbara delar är en bra idé. Materialen som oftast används är dåliga. Priserna är hemska - det måste gå att använda utan att bli ruinerad. Kläder borde vara en parentes i livet - men man ska ju vara nöjd.

Okej, hejdå.
#10 Raderad säger
2013-02-06 08:31 - Anmäl

#9,

För egen del blir jag alldeles för varm om fötterna om skorna är gjorda av syntetmaterial, dessutom stinker de outhärdligt efter ett tag - att jämföra med ett par riktiga läderskor som egentligen doftar rätt angenämt även efter en lång dags svettande.

Men som troll borde du väl vara hänvisad till måttsydda skor. Har inte ni jättestora fötter?
#11 Raderad säger
2013-02-06 09:52 - Anmäl

#9 Ledsen att behöva säga det. Det är Läder i dina Boxfresh Nike också.
#12 Raderad säger
2013-02-06 12:09 - Anmäl

#10, Bra poäng, det är en fördel med läder. Det finns många. Nej, jag har 7.5.

#11, Sant, jag får köpa sånnadär hampa-hippie-skor.
#13 Raderad säger
2013-02-06 14:09 - Anmäl

@ Signatur - Eftersom jag inte vet om du är seriös blir det svårt att ta dina inlägg på allvar.

Skulle så vara fallet så måste jag tyvärr säga att du har extremt dålig insikt i såväl tillverkning av randsydda skor och hållbarhetsaspekten.

Anser man att det är en hållbar värld man vill leva i kanske inte masskonsumtion av limmade sneakers är rätt väg att gå...Sen att det landar på "samma" pris som färre randsydda skinnskor är möjligt men jag tycker i alla fall bättre om 5 år gamla randsydda skor i skinn än limmade Nikeskor som inte ens går att laga...

Sen är du ju tyvärr helt ute och snurrar angående skinn är mord då all produktion av randsydda skinnskor görs på restprodukterna från livsmedelsindustrin. Sen säger jag inte att det är rätt med den mängden köttkonsumtion men det är knappast skotillverkarna som "mördar" korna.

Jag har inga större problem med hur vida du köper boxfresh Nike eller Gore Tex skor från Haglöfs men skall man uttala sig om nackdelar med något som andra föredrar och har ett intresse är det ju en fördel att veta vad man pratar om.
#14 Raderad säger
2013-02-06 14:16 - Anmäl

#13, Läderskor är också limmade. I den sammanhängande världen som vi lever i så kan ett argument liknande "Skotillverkningen beror på oss" användas för att ge ett större massivt argument att behålla köttindustrin. Man kan ju även säga att man inte begår ett mord när man köper en päls - det skedde ju inte där - men i världen vi lever i med all "business analytics" kan garanterat det faktum att någon går omkring i en pälsjacka signalera (för BI-personen) att det ska slaktas fler djur.

Jag är seriös, det beror på vad du tolkar in förstås, men jag har ett svårt dilemma med dessa (olika) skor och hållbarheten. Priserna. Materialen.

Jag är ganska så övertygad om att det enbart är exklusiviteten som bär er, inte någonting om hållbarhet. Hållbarhet kan ju konstrueras genom att ha en stor återvinningsapparat. Det är ju så vårt samhälle fungerar just nu. Även läderskor måste återvinnas någon gång - inget och ingen lever för evigt. Det är charmigt och exklusivt att kunna reparera delar på sina skor - men inget hållbart.
#15 Raderad säger
2013-02-06 15:49 - Anmäl

Jag förstår inte alls hur du menar när du skriver att det inte är hållbart att kunna reparera sina skor. Jag har flera par välanvända mångåriga skor i min garderob som ännu inte behövt besöka skomakaren. Det faktum att de den dagen det behövs faktiskt kan få nytt liv är i högsta grad hållbart skulle jag vilja påstå.
#16 Raderad säger
2013-02-06 15:55 - Anmäl

#14 - Hur kan inte reparation av skor i nedbrytningsbara material ses som en hållbar utveckling? Läder och läderskor består till absolut största del av natur- och nedbrytningsbara material.

Att man använder lim vid produktionen av randsydda skor är för att fixera materialen vid sömnad och inte det som håller konstruktionen på plats vid användning. Då en söm inte bryts ner på samma sätt som lim gör och även kan repareras slipper man således kassera ett par vackra skinnskor för att sulan är utsliten.

Även om man producerar syntetiska material till sneakers som kan återvinnas så innebär det knappast att merparten av dessa blir det. Jag tror att vi i framför allt Europa är rätt ensamma om den synen på hållbar utveckling medan USA, Kina, Indien för att nämna några har en helt annan syn på konsumtion.

Sopbergen runt om i världen beror ju snarare på en komsumtionshets av årliga inköp av Boxfresh nikes än tre gånger så dyra skinnskor som sedan repareras i 10-15 år.
#17 Raderad säger
2013-02-06 16:28 - Anmäl

#15, Skönt för dig, du kan behöva lägga ut 900-2900 kr per skopar när det är dags. Är det hållbart?

#16, Budgetmässigt ohållbart. Läder kommer från köttindustrin. Det verkar ju - speciellt eftersom läder är uruselt och går sönder av småsten - som att nästan hela skon behöver repareras med 4 årsmellanrum.

Jag skulle vilja se en skotillverkare (Alden, Church's, C&J, Grenson, whatevs) som vågade gå ut med en garanti som Filson har - att ersätta allt som går sönder så länge man lever. Om hållbarheten är ett faktum så är en sådan garanti cost=0.
#18 Raderad säger
2013-02-06 17:35 - Anmäl

#17

Jag har flera par läderskor som är mer än 4 år gamla. Inga av de skadas av småsten. Och att reparera dem sliter lite på miljön jämfört med att köpa nya skor oavsett om det är nya läderskor eller tygskor i syntetmaterial.

Det är inte heller så att någon påstått att det är billigare att köpa och underhålla dyra läderskor, men det är i alla fall inte mycket dyrare. De flesta som uppskattar läderskor tycker att den eventuella skillnaden i pris mellan läderskor/syntetskor är rimligt.

Om du inte tycker läderskor är snyggt, och bara vill lägga minimum med pengar på skor så är det klart bättre att köpa sunkiga nikeskor varje år. Ingen som sagt något annat.

Om du vill tänka på miljön och inte bryr dig om pris bör du välja ett par i läder eller i alla fall några med längre hållbarhet än de som nike har. (Att reparera ett par läderskor tar nog inte lika mkt på miljön som att slänga ett par nike och köpa nya som jag skrev ovan.)
#19 Raderad säger
2013-02-06 18:36 - Anmäl

@ #17 Signatur - I den bästa av världar hade vi absolut haft tillverkare som gav livstidsgaranti på sina skor men även skoproducenter skall väl ha mat på bordet och service/lagning är dels en betydande intäkt men även en tidskrävande process vilket är anledningen till att det kostar ca 1000-1500 kronor för en halvsulning.

Att du kallar det budgetmässigt ohållbart är ju rätt konstigt då du motiverar köpet av ett par nya Nikeskor varje år till priset av en omsulning vart 4-5:e år? Det är ju ingen som säger att du måste köpa ett par G&G, Edward Green eller John Lobb i 8000-10000 kronors klassen för att få ett par vettiga randsydda skinnskor.

Men framför allt handlar väl budget om hur man väljer att prioritera i livet. Visst kanske man får välja bort att köpa nya skor och kläder eller ha flera i olika färger till förmån för några få som man verkligen använder men det är ju fortfarande mängder med saker som går att prioritera bort. Antalet öl på krogen kanske kan halveras, man kanske kan klara sig med en billigare bil eller så behöver man kanske inte ha TV/Stereo system som håller i 5 år för över 10 000 kronor?
#20 Raderad säger
2013-02-06 19:56 - Anmäl

Varför ska alla pengar gå ner i skorna? För att det ska vara hållbart?
#21 Kopparstaden säger
2013-02-06 20:17 - Anmäl

#16 Du skrev "Att man använder lim vid produktionen av randsydda skor är för att fixera materialen vid sömnad och inte det som håller konstruktionen på plats vid användning."

På randsydda skor hålls sulan på plats av lim. Materialet som sulan sys fast i är limmad mot skon, kallas för gemming.

"Gemming is a process that involves laying down a canvas rib around the perimeter of the under-surface of the insole. The rib is called gemming. And its purpose is to substitute for the leather holdfast...and to do it cheaply and quickly. It can be recognized by the white strip you see in most of those photos...sometimes "pinked" sometimes not. The gemming is cemented to the insole. That is the only thing holding it (and the shape of the shoe) in place. The welt is machine stitched to the gemming and the resultant insole cavity is filled with cork.

Now, it bears repeating...in almost all instances, the gemming is held in place solely by cement. And that is its first weak spot. The cement will fail, probably even before the shoe is in need of a resole. When the cement fails the gemming slips and the shoe will walk out of shape. And anyone attempting to resole without the original last, faces the nearly impossible task of trying to re-position the gemming."
#22 Raderad säger
2013-02-06 20:36 - Anmäl

Riktigt snygga skor. Tror för övrigt att skinnskor generellt är mycket miljövänliga jämfört med övriga alternativ. Ett par kromgarvade skor tar 25-50 år att brytas ner i naturen, en PET flaska ca 400 år (om jag inte missminner mig). Tror inte att skor av plast är bättre än en PET flaska. Dessutom är de flesta lim i bättre skor i dag vattenbaserade. Vad innebär föresten boxfresh Nike?
#23 Raderad säger
2013-02-06 21:23 - Anmäl

Box fresh
Box = låda
Fresh = fräsch, ny

Skor direkt efter de är upptagna ur kartongen. Nike. Helst vita.
#24 Raderad säger
2013-02-06 21:24 - Anmäl

Har Morrissey hittat hit? Blir det förbud mot korv och bröd också :)
#25 Raderad säger
2013-02-06 21:24 - Anmäl

#20 Du måste ju vara trög som ett troll.

Om du gillar läderskor med allt vad de innebär.
KÖP LÄDERSKOR.

Om du inte gillar det.
KÖP INTE LÄDERSKOR.

Det handlar ingenting om hållbarhet. Man köper dem för man gillar dem, för att man tycker de är snygga, bekväma sköna.

Att de håller längre är bara en förutsättning för o betala de höga priserna. Hade de varit paj efter en säsong hade ingen köpt skorna för 4500kr, och det hade därför inte ens funnits ett utbud av dem eftersom de kostar mycket att göra.
#26 Raderad säger
2013-02-06 21:28 - Anmäl

#25, Du måste vara en robot.
#27 Raderad säger
2013-02-07 00:30 - Anmäl

#21 Kopparstaden - Jag har också läst den tråden på Styleforum du citerar från tillsammans med ett flertal andra källor och även om en randsöm för hand är att föredra då den sys direkt fast i lädret och bindsulan så är det fortfarande en enorm överdrift att "skons sula hålls fast av lim". Det finns ingen risk att sulan lossnar för att gemmingen släpper.

Om du läser på ytterligare så framkommer det att detta "problem" med gemming först kan märkas vid en omsulning och inte något som bäraren märker under tiden. Gemmingen hålls även på plats av den korkfyllnad som finns i tomrummet och när man sular om och byter korkfyllnad kan man se om gemmingen lossnat.

Vad som är det stora problemet om detta mot förmodan skulle ske är att skomakaren behöver ha originallästen för att kunna placera ut en ny Gemming eller kanvasribb. Därför innebär det att ett par skor som har tappat denna kan behöva skickas tillbaka till tillverkaren för omsulning vilket kan vara något dyrare än den lokala skomakaren.

Den typen av problem finns på skor från såväl Loake som Edward Green och Lobb men hela den debatten du citerar från handlar ju främst om hur vida dessa konfektionsskor i premiumklassen är värda så mycket pengar som de kostar när de inte är handrandsydda.

Dock är det rätt många bärare av Lobb och EG som efter 10-15 års tid kan intyga att skorna har hållt perfekt så jag tror inte riktigt problemet är så stort som det framställs i SF tråden.
#28 Kopparstaden säger
2013-02-07 11:28 - Anmäl

#27

Håller med och det du skrev var ju ungefär det som stod i texten jag citerade. Så jag vet inte varför jag ska läsa på ytterligare?

Hur som helst så la jag inget värde i om detta är bra eller dåligt utan bara som ett konstaterande i hur skorna tillverkas. Det största flertalet som köper randsydda skor tror ju att det är randsömmen som håller ihop skon.
#29 Raderad säger
2013-02-07 11:35 - Anmäl

Låt oss då säga att man betalar för hantverk och bra arbetsvilkor för de som gör skorna.
#30 Raderad säger
2013-02-07 11:35 - Anmäl

Låt oss då säga att man betalar för hantverk och bra arbetsvilkor för de som gör skorna.
#31 Raderad säger
2013-02-07 11:35 - Anmäl

Låt oss då säga att man betalar för hantverk och bra arbetsvilkor för de som gör skorna.
#32 Raderad säger
2013-02-07 14:05 - Anmäl

De kan göra Nike i Northhampton. Case dismissed.
#33 Raderad säger
2013-02-07 19:53 - Anmäl

Hög skobögfaktor här. Fråga: varför håller ni på att mata trollet hela tiden?
#34 Raderad säger
2013-02-07 21:06 - Anmäl

Bra fråga. Dock länge sedan man såg 33 kommentarer här. Vadan detta rådande oengagemang och krävs det verkligen troll för att bryta det?
#35 Raderad säger
2013-02-08 14:02 - Anmäl

Det värsta är väl eran offensiva ogästvänliga taktik. Var är det utvecklande i er? Jag vet att ni har det, ta fram det!
#36 Raderad säger
2013-02-08 21:00 - Anmäl

#35 Signatur - Jag köper inte den typen av beteende när du går ut och börjar med att utan någon nyans kritisera både utseende, kvalitet och hållbarhet i ditt första inlägg för att sedan känna dig påhoppad när andra människor svarar på dessa påståenden.

"Fula skor. Fula spännen. Nu när jag insett att läderskor är värdelösa" är ju trots allt kanske inte det mest nyanserade eller konstruktiva man kan skriva på en sida med fokus på välgjorda herrkläder och skor och tro att ingen kommer ifrågasätta dig.

Peka gärna på något exempel av den ogästvänliga taktik du pratar om. Som jag ser det har folk bara ifrågasatt dina kommentarer vilket du trots allt borde kunna hantera när man väljer att posta den typen av kommentarer själv?
#37 Raderad säger
2013-02-09 02:15 - Anmäl

Kände mig påhoppad innan, sen skrev jag det första inlägget här.
#38 Kopparstaden säger
2013-02-09 12:58 - Anmäl

#37
Bara för att du skrev det första inlägget så betyder ju inte det att folk inte får ifrågasätta det. Du har inte svarat på hur läderskor är värdelösa mer än att de "går sönder av småsten". Vad betyder det? Är det oavanlädret som det blir hål i kan man ju undra hur du går och menar du att det blir märken i sulan så är det ju så men det betyder ju inte att de är trasiga. Jag med flera här använder lädersulade skor i flera år innan de behöver sulas om. Tillför något istället för att bara skriva att skorna är fula och kassa. Ge exempel på snygga och hållbara skor. Skriv vilka märken du använt som har lädersula och går sönder av att gå på småsten. Lägg upp bilder på dem så andra kan se.

I övrigt började du påhoppen då du i kommentar nummer 2 skrev följande:

"Manolo ska göra alltså. Inte alla idiotiska kommentatorer"
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.