Manolo logotype

The Perfect Full Brogue

The Perfect Full Brogue
När det kommer till arround-skor är det få som slår ett par wingtip eller longwing brogues. Lika säsongs- som stilmässigt mångsidiga är detta ett ofrånkomligt par i skogarderoben. Manolo har valt ut sina favoriter bland rådande utbud.

Med våren på intåg riktas fokus på ljusare läder. En cognacfärgad modell i slätt kalvskinn eller scotchgrain är alltid ett användbart val.  Dessutom får de en vacker patina efter användning. För en diskretare stil rekommenderas en mörkbrun eller oxblodsröd modell som Aldens klassiska longwings i Cordovan.  Sett till rådande skotrender dominerar fortfarande en lite klumpigare silhuett. Inte sällan med stormrand och dubbel lädersula för en ännu slitstarkare känsla. Nedan följer några exempel.

  

Alfred Sargent i scotchgrain-skinn, Nitty Gritty.

Carmina Hawkes (Epulat)

Specialupplaga av Aldens klassiska Longwings för holländska butiken Frans Boone.

Edward Green Ullswater, Leffot

Tricker's Bourton

Church's klassiska Grafton (Kafka)

Otterburn är en ny modell för säsongen från Loake 1880.

Crockett & Jones Cardiff (Haberdash)

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor Brogues

#1 Halmstad säger
2013-01-24 18:10 - Anmäl

Om jag kunde ta med bara ett par skor till en öde ö, skulle det vara just vara denna modell. Givetvis med stormwelt och dainitesula för bästa mångsidighet. Från maj till oktober kommer de dock vila långa perioder: Jag väljer lättare skor med lädersula så ofta vädret och andra omständigheter tillåter.
#2 Raderad säger
2013-01-24 18:36 - Anmäl

Om någon Manolo-läsare nu fick vitring efter Church's klassiska Grafton så erbjuder jag mig att sälja mina svarta och praktisk taget oanvända (hellre här än på blocket). Skoblock av cederträ ingår såklart och finns i Uppsala där jag huserar som student. Sorry för annonsering i kommentatorsfältet men bistra studentlivet kräver sina metoder.
#3 Raderad säger
2013-01-24 22:49 - Anmäl

En klassisk "klumpig" brogue på en generös läst passar i mitt tycke bäst mindre skostorlekar. Någonstans vid storlek 43-44 börjar de snabbt se smått absurda ut, särkilt i kombination med dagens smala byxbensmode.
#4 Raderad säger
2013-01-25 10:27 - Anmäl

abcd - Tycker det var ett bra initiativ! En litet tips från en stilmedveten till en annan. Du håller dig ju till och med till ämnet! Vad är det för storlek?
#5 Raderad säger
2013-01-25 11:43 - Anmäl

#4 - Storleken är 9,5 UK med normal bredd och jag har lagt på en gummisula undertill. Det ska nämnas också att det är en Grafton Polished Binder, och tillhörande skoprodukter ingår (efter rekommendationer från Davidsons skomakeri i Uppsala).

Intresserad? - mail till min gamla hotmailadress: mivitotal@hotmail.com
#6 Raderad säger
2013-01-25 15:43 - Anmäl

Undrar alltid över sulan som här syns på "Aldens klassiska Longwings för holländska butiken Frans Boone".
Förstår inte logiken med den. Det borde vara åt andra håller om man nu ska blanda materialen sådär.
#7 Raderad säger
2013-01-25 16:42 - Anmäl

#6 Jag tror vi diskuterade ämnet förra gången detta utförande figurerade här på Manolo. Tror inte vi kom fram till något vettigt. Den som känner till eventuella fördelar med läder enbart längst fram på sulan får gärna dela med sig.
#8 Raderad säger
2013-01-25 17:10 - Anmäl

@7 Jo, har ställt frågan förut.
Kunde inte låta bli denna gång heller då jag blir lika undrande varje gång jag
ser denna kombination och om någon känner till om det finns någon anledning mer än
att tillverkaren tycker att det är estetiskt tilldragande så är jag nyfiken.
#9 Raderad säger
2013-01-26 12:35 - Anmäl

Inget nytt under solen men alla modeller är givetvis väldigt fina! Håller dock med om att rådande kostymmode med ofantligt smala och korta byxben inte ser något vidare ut till fullbrogues och en hel del andra modeller. Fast de praktiska problemen som uppstår är egentligen värre, i några av mina första flanellbyxor är det obekvämt att bara böja sig för att knyta skorna :/
#10 Raderad säger
2013-03-07 21:39 - Anmäl

#6, #7, #8: Jag besökte Aldens butik i SF i slutet på januari och fick fingra på just en sådan sula som diskuteras. Den svarta delen av sulan är en mjuk gummivariant som känns bekväm men mycket ömtålig. Gissningsvis är skinnet i tån den mest stryktåliga delen av sulan. Amerikaner gillar generellt mjuka, svampiga skor och Alden anpassar sig efter detta. Själv skulle jag bli sjösjuk av svajet. :)
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Watch Spotting: Akrivia Founder Rexhep...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen