Manolo logotype

Trevor Appleson för Drakes

Trevor Appleson för Drakes
Foto och mode är något som ofta går hand i hand. Trots detta pratas det sällan om fotografen som tagit bilderna modeföretagen visar. En av våra favoriter, Drakes, har anlitat den moderna fotografen Trevor Appleson för att visa upp det brittiska accessoarhuset från sin främsta sida.

Appleson, med ursprung från Sydafrika men med huvudsaklig verksamhet i London, har tidigare ställt ut på bland annat The Museum of Contemporary Art Denver och på Hales Gallery London samt har prisats av bland annat The Jerwood Foundation. Bilderna för Drakes är tagna i en rad varierande miljöer för att ge mer liv åt märkets slipsar och accessoarer.  Samtliga finns att ta del av via Drakkes Tumblr-sida eller en exklusiv fotobok märket släppt för samarbetet.  Nedan följer ett mindre urval.

   

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer

Andra artiklar om varumärkena: Drakes
#1 Andrew säger
2013-01-23 13:50 - Anmäl

Det krävs mer än en kelim-scarf i en komposthög och en annan scarf bland kålblad för att jag ska anse att en fotograf lyckas i sitt arbete.
#2 Halmstad säger
2013-01-23 17:27 - Anmäl

#1

ja - kanske de mest bisarra arrangemangen jag sett i stilsammanhang.
#3 Raderad säger
2013-01-23 18:27 - Anmäl

Känns faktiskt lite som om någon glad amatör gått lös på sina garderobspärlor i trädgården med en systemkamera. Gillar visserligen färgkompositionen i flera av bilderna men det räcker inte riktigt när motiven känns helt på måfå och ogenomtänkta. Det hela påminner om bilder jag själv tog som barn med min första engångskamera. Bara en kavalkad av slumpmässiga rödbrunmättade snapshots i trädgården.
#4 Mr Chukka säger
2013-01-23 19:09 - Anmäl

Va? Har ni mage att ifrågasätta Trevor Appleson? Förutom installationer i trädgårdslandet har han ju haft utställningar i både USA och Storbritannien, samt prisats av Jerwood Foundation!
#5 Entusiast säger
2013-01-23 22:53 - Anmäl

"Riktigt bra" konst går sällan att uppskatta om man inte först har sett så mycket konst att den normala konsten blivit mundan. Jag är inte vid det stadiet, i synnerhet inte vad det gäller fotografi, och därför har jag heller inte till mycket övers för kålbladen, trädgården och butiks/lagerbilden. Skulle dock tro att den käre Trevor nått sådant stadium, likaså många konstkritiker. Det är därför den förstes konst och de senares recensioner ibland är helt otillgängliga.

Inte utan att det också ibland kan finns en del pretentiös placebo inblandad, men inte alltid, och inte bara.

Tyckte däremot om den med melonen, som också får pryda bokens framsida. Även tröjan på bänken och den första näsduken på komposthögen var trevliga och uppfriskande. Jag tycker jag harmonin, i bilden på slipsen som vilar på stenen, störs av att slipsen viker upp sig mot slutet och att melonens rundning inte finns där. Trädgårdsbilden nummer tre ser ju plagget mer ut som en bordsduk än en exklusiv halsduk.
Skicka


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Leffot

Take 30% off select shoes, and 50% off...

Läs mer

Permanent Style

Brown in town: Donegal-tweed suit...

Läs mer

Shoegazing

Tipset – Iläggssulor i rätt material

Läs mer

Hodinkee

Hands-On: The A. Lange & Söhne Little...

Läs mer

The Armoury Lightbox

Huge thanks to @jkf_man for capturing...

Läs mer

Skoaktiebolaget

Friends Of Skoaktiebolaget -...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen