Manolo logotype

Försmak: Vårens kostymer 2013

Försmak: Vårens kostymer 2013
Vi har kommit till tiden på året där rea-hyllorna börjar städas undan till förmån för vårnyheterna. Vi tänker inte vara sämre. I dagens artikel har Manolo tagit en närmare titt på vårens kostymutbud.

Det har konstaterats tidigare. Kostymmodet rör sig inte i hiskeligt tempo. För många är kostymen ett köp som både kvalitets- som designmässigt ska hålla i minst tio år.  Samtidigt kan man alltid behöva lite inspiration för att vässa kostymgarderoben.  En viktig trend bland kostymtillverkarna är att många satsar på en något mer uppbyggd silhuett. Kavajerna är fortfarande figurnära, men har i regel något mer uppbyggda naturliga axlar. Sett till de italienska tillverkarna utgör en treknäppt modell med rullade slag fortfarande basmodellen för hur en kostym ska se ut.

Materialmässigt har lediga kvalitéer som linne och bomull fått ge lite vika åt lätta ullkvalitéer. Inte sällan i grått och blått där en klarare blå färg börjar bli allt vanligare.  Nedan följer några exempel.  

  

Elegant gråton från Belvest

Boglioli satsar på en mjuk, men något mer uppbyggd silhuett.

Kostymen i sportig styling signerad Brunello Cucinelli

Mellanblått från Ermenegildo Zegna

Krispigt matchat från Canali

Cesare Attolini

Dubbelknäppt, Pal Zileri

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kostym

Andra artiklar om varumärkena: Boglioli Canali Cesare Attolini Ermenegildo Zegna Pal-Zileri
#1 Raderad säger
2013-01-21 16:31 - Anmäl

Skönt att kostymmodet börjar gå tillbaka till en lite mer vuxen nivå efter den senaste tidens sprezzängsliga preppyhysteri
#2 Kopparstaden säger
2013-01-21 16:45 - Anmäl

#1 - Nej, otroligt synd. Jag har ju precis beställt ett par löpartajts i kostymtyg för att få den rätta tajtheten på dem. De går bara till halva vaden och till dem ska jag ha mina dubbelmunkar oknäppta ;-)
#3 Raderad säger
2013-01-21 16:46 - Anmäl

Belvests kostym framstår som ett snäpp över de övriga du har med i denna kompott (minuspoäng dock för deras osedvanligt fåniga sätt att visa upp sin fina kostym).

Övrigt:

- Det känns som Boglioli skulle kunna spara in ca ½ meter tyg på den kostymen utan att det skulle störa.

- Dubbelknäppt är alltid fel på kostym. Funkar ibland på ytterplagg. Ger här associationer till Devon Miles (han gubben in Knight Rider som var pimp till Hasselhoff). Modellen som Pal Zileri använder liknar Anders Timell. Rysningar i båda fall.

- Det är en hårfin linje mellan vacker timglasform på en kavaj och en överdriven dito. Zegna har, i exemplet ovan, gått för långt - i mitt tycke - vilket ger kostymen en alltför feminin känsla.

- Kritstreckrandigt är även det en otroligt svår balansgång. Det finns få, mycket få, som kan bära en kritstreckrandig utan att behöva spela över eller köra varianten där man inte har skjorta under eller nåt annat lika fasansfullt. Ingen av de kritstreckrandiga i ovan exempel når upp till den gräns jag sätter för hur dylik kostym skall se ut.

Men Belvests kostym är riktigt snygg och äntligen verkar den evinnerliga extrema cut-awaykragen vara på väg ut (för att avsluta positivt :)
#4 Raderad säger
2013-01-21 18:35 - Anmäl

#3

Det var något av det roligaste och samtidigt dummaste jag någonsin läst här på Manolo. Till och med Halmstad ligger i lä. Belvests kostym är dessutom för liten för modellen.
#5 Raderad säger
2013-01-21 19:13 - Anmäl

Erik, jag håller med om att Belvests kostym är lite för liten för modellen, men likväl tycker jag den är fin.

I övrigt bör påtalas att om du tycker andras kommentarer är dumma så kan du ju försöka bjuda på något bättre själv istället för att bara såga.
#6 Halmstad säger
2013-01-21 21:21 - Anmäl

Alltför insnävt figursytt framhäver höfterna som inte är speciellt smickrande. Såvida man inte är extremt smal, möjligen. Själv passar jag inte alls i det.
#7 Raderad säger
2013-01-21 23:44 - Anmäl

Eftersom han hoppar på bilden och kavajen öppnar sig så ser den liten ut över magen.
Belvest kostymen är perfekt om man vill ha en passform smalare.

Halmstad du ska nog överväga en sida som passar din tråkiga smak.
#8 Raderad säger
2013-01-22 02:26 - Anmäl

Halmstad, du bör nog överväga att stanna kvar som motvikt till alla 18-åringar med taskig attityd och starka åsikter om stil som mirakulöst skiftar från månad till månad.
#9 Raderad säger
2013-01-22 08:51 - Anmäl

Är det bara jag som gillar vad jag ser? Brunello Cucinellis variant är ju underbar! Tack för inlägget!
#10 Kopparstaden säger
2013-01-22 10:01 - Anmäl

#9

Nej, jag gillar också de flesta kostymer i inlägget. Hänger inte upp mig på detaljer som att nån har en lite för kort slips, fel frisyr, fel skor, en ful lampa i bakgrunden mm mm.

Jag ser bilderna som inspiration och vet att jag kan knyta min slips längre om jag vill det och att jag kan lägga upp byxbenen till den längd jag tycker bäst om.
#11 Raderad säger
2013-01-22 19:45 - Anmäl

Bär det du själv känner dig som mest bekväm i. Sen om det är i någons annans smak spelar ingen roll, trivs man i det man bär så syns det. Så resonerar jag, sedan gillar jag verkligen Belvest variant. Även inspirerande och kul att dem vågar göra något "extra" med bakgrund och pose.
#12 Halmstad säger
2013-01-23 08:13 - Anmäl

För mig skall det helst vara vanliga ellos-katalog-poser. Kläderna skall tala. Jag vill helt enkelt kunna se hur kläderna sitter. "Spännande fotografi" kan jag hitta på andra ställen.
#13 Raderad säger
2013-01-23 09:58 - Anmäl

Denna gång vill jag nog hålla med Halmstad. Tycker ovanstående bilder är fina, men ibland tar tillverkarna sig vatten över huvudet. Försök exempelvis besöka Berlutis hemsida för att titta på deras skor, helt omöjligt att få en bra bild av produkterna.
#14 Raderad säger
2013-01-24 13:40 - Anmäl

Snyggt och inspirerande Manolo!

Sen får ni väl helt enkelt ta er i kragen, kontakta tillverkarna och be dem anpassa sin fotokonst efter läsarnas vilja ;)
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.