Manolo logotype

Dekadent välskräddat, Berluti AW2013

Dekadent välskräddat, Berluti AW2013
Efter Milano avslutas idag Paris modevecka. Även om en stor del av det som visas upp på catwalken ligger en bra bit utanför Manolos vanliga bevakningsområde kunde vi inte motstå att ger er ett smakprov på en av de allra intressantaste modesatsningarna just nu, Berluti.

För många är Berluti främst kända för sina skor och läderaccessoarer. Men när ägaren och lyxkonglomeratet LVMH 2012 köpte upp anrika franska skräddarhuset Arnys tog de tillvara på kunskapen där och lät introducera en herrlinje under Berlutis flagg. Detta är märkets tredje ready-to-wear-kollektion i ordningen signerad tidigare Zegna-designern Alessandro Sartori. Liksom tidigare kollektioner är detta knappast några vardagsplagg utan designen är lika extravagant som märkets skor. Välskräddade kostymer i dova rutmönster varvas med lyxiga lädervaror med härlig fransk dandy-känsla.

  

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Berluti
#1 Raderad säger
2013-01-20 22:02 - Anmäl

Snyggt överlag faktiskt.
Den översta SS-rocken är ju fantastisk. Mycket snygg.

Synd att bilderna från sådana här grejer alltid strävar efter att vara lite "arty" vilket gör att man ser detaljerna så mycket sämre än annars. Mörk kostym mot mörk bakgrund är ju inget som gör det enkelt.

Sedan hade jag ju även önskat att de kunde skippa att visa fottatueringar osv men de försöker naturligtvis ge en cool helhetsbild.

Om man får önska kommande reportage: kläder för oss som är lite lönnfeta. Jag är seriös alltså. Inte "så döljer du bäst din fetma" med kläder utan snarare snygga kläder för den som har nåt/några kilo extra. Men gärna inte nåt "obesity"-reportage eller nåt annat som luktar freakshow.

Tack.
#2 Raderad säger
2013-01-20 22:55 - Anmäl

Håller helt med om rocken. Gillar skarpt de generöst dimensionerade och välskurna trubbiga slagen till dubbelknäppningen.
#3 Raderad säger
2013-01-21 13:49 - Anmäl

Jag gillar både kläderna och fotografierna. Tycker de på ett bra och inspirerande sätt förmedlar ett helhetsintryck och en känsla av kläderna som jag uppskattar.
#4 Raderad säger
2013-01-22 03:41 - Anmäl

Äkta atmosfär och känsla i bilderna. Kompositionen så välutförd att den går bortom att bara framhäva en färgmatchning. Rocken som sagt, men även den mörkhyade modellen i hatt, otroligt trevliga foton.
#5 Raderad säger
2013-02-09 15:40 - Anmäl

lite mer bilder från Berluti, bla från photoshooten...

http://pieruno.blogspot.com/2013/01/berluti-aw1314-presentation-paris.html

http://pieruno.blogspot.com/2013/01/berluti-aw1213.html
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.