Manolo logotype

Butikskollen – A.Marchesan

Butikskollen – A.Marchesan
Sedan april förra året har Stockholm en ny samlingsplats för vintagefantaster när det kommer till tidlös och klassisk stil. Det är vintagesamlaren Alexander Marchesan som ligger bakom butiken A.Marchesan på Odengatan 74 i hjärtat av Vasastan.

Alexander har i många år haft ett stort intresse för kvalitetsvintage och kvalitet samt en tidlös stil. Idén bakom en egen butik föddes efter en intervju med honom i SVD 2008. Sedan dess har han huserat på diverse vintagemässor i både Sverige och utomlands. Under ett år delade han även lokal med Grandpa på Kungsholmen. Nuvarande lokal uppfyller dock alla hans krav och erbjuder kunderna en unik känsla. En känsla som Alexander själv beskriver som att kliva in i en egen värld. Plaggen som säljs är en blandning av skräddarsytt och tidig konfektion från 20-60 talet med få undantag. Accessoarerna som förs är inte sällan nyare och från de bästa italienska, engelska och amerikanska tillverkarna. Butiken har även ett stort utbud av kvalitetshattar samt ett gediget utbud randsydda skor från de bättre tillverkarna. I lokalen har de även en egen ändringsskräddare för justeringar på plats. Inom kort planeras även att sy upp plagg på beställning och då initialt rökrockar. Allt som säljs är endast saker som han själv anser representerar god stil. Det är detta som ger butiken dess unika prägel.


Varumärken: Kvalitetskostymer och rockar inte sällan mått- eller skräddarsydda. Borsalino, Drakes, Turnbull & Asser, Marinella, Brooks Brothers, Allen Edmonds, Crockett & Jones, Church´s, John Lobb, Edward Green mfl.

Öppettider: Mån-Fre 11-19, Lör 11-17, Sön 12-16

Hemsida: www.amarchesan.se

  

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Butikskollen

#1 Raderad säger
2013-01-08 16:09 - Anmäl

Tycker tyvärr att detta ser otroligt dassigt ut, men roligt initiativ!
#2 Halmstad säger
2013-01-08 16:53 - Anmäl

För att vara vintage ser det ovanligt fräscht ut. Skicket, alltså.
#3 Egon säger
2013-01-08 18:45 - Anmäl

Trist att kalla den här butiken dassig. Den fysiska butiken är tvärtom fantastisk, och ägaren har en originell och egensinnig vision. Jag tycker tvärtom att A.Marchesan är en frisk fläkt bland alla monkstraps, cargobyxor och fashionabelt urtvättade kavajer utan mellanlägg. Lyckligtvis finns det fortfarande dem som inte känner ett behov av att klä sig om att de hänger på Pitti Uomo hela dagarna (inte för att det är något fel med detta). Önskar verkligen butiken all lycka och rekommenderar ett besök för den som är intresserad av genuint klassisk stil och inte bara den stil som vi alla nu av en ren slump tycks ha blivit förälskade i samtidigt.
#4 Raderad säger
2013-01-09 14:48 - Anmäl

#3: "den stil som vi alla nu av en ren slump tycks ha blivit förälskade i samtidigt". Haha, klockrent!

Det är ju helt klart positivt att en mer tidlös och klassisk modetolkning blivit, så att säga, mode. Däremot tycks detta, som du säger om jag förstått dig rätt, som en fantastiskt butik för oss som uppskattar det klassiska och tidlösa i sig, inte bara för att det just nu är mode. Vi som helst skulle se hattkulturen återvända (men å andra sidan samtidigt skulle bli förnärmade om den gjorde det, med tanke på hur missbrukad den skulle blir av gemene man) och funderar på att införskaffa en rökrock till nästa nyår.
#5 Raderad säger
2013-01-09 18:25 - Anmäl

#1, Dessa bilder ger inte en rättvisande bild av vad butiken faktiskt har att erbjuda (ber fotografen om ursäkt men så är det). Det är en butik i världsklass för den som vill hitta unika plagg och accessoarer som inte står att finna på andra ställen. Klassisk stil i bl. a. engelsk, amerikansk och italiensk tappning.

#2 Skicket är väldigt bra på alla varor. det är mycket som t. ex. är uppköpt från gamla herrekiperingar, vintage i sin rätta bemärkelse alltså, inte bara second hand. Han har dessutom en hel del nytillverkade prylar som kan tilltala den som gillar en mer uppdaterad tolkning av klassisk herrklädsel.
#6 Raderad säger
2013-01-10 15:17 - Anmäl

Tycker butiken är trevlig men kan hålla med om att kombinationen av inredning och inriktning lätt kan bli lite trötta "Ströms-vibbar". Jag gillar att han gör sin grej och grejerna verkar vara i bra skick men att t ex betala närmare 2000kr för ett par begagnade Allen Edmonds blir lite tveksamt för min del. Hade gärna lagt det dubbla för ett par Lobb, Edward Green eller Gaziano i samma skick.

Tycker man skall uppmuntra alla former av initiativ som dessa men håller fortfarande Herr Judit "Sibyllegatan" högre inom samma kategori.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Watch Spotting: Akrivia Founder Rexhep...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen