Manolo logotype

Detaljnivå - Aspesi Field Jacket

Detaljnivå - Aspesi Field Jacket
Senaste åren har det pratats mycket om funktion- och högtekniska tyger. En av de allra mest tongivande aktörerna bakom stilen är italienska Aspesi. I dagens artikel har Manolo bokstavligen talat synat deras klassiker Field Jacket i sömmarna.

Field Jacket än en av Aspesis allra mest ikoniska produkter som funnits med i sortimentet sedan 80-talet. I Italien har märket och framförallt norra delarna av landet pratats det om "Stile Aspesi" som en symbol för märkets säregna design där tekniska material blandas med klassiska plagg. Ett grepp som senare kommit att kopieras av märken världen över.

   

I kontrast till många andra av Aspesis plagg är passformen för Field Jacket relativt rak och lik orginalupplagan till M65-jackan. Justerbara snören i midjan och längs jackans avslut gör det möjligt att anpassa passformen något. Dubbelknäppning med dragkedja och dolda knappar ger ett bra skydd mot väta.

Även om den klassiska arméjackan är sydd i bomull förekommer denna modell idag i en rad olika material. Jackan på bilden är sydd i så kallat syntetiskt Supermicroft-tyg som vävs väldigt tight och behandlats med ett vattenavvisande skyddslager. För att ge lite extra värme är jackan försedd med Thermore-foder som håller värmen ner mot nollgradigt, men som samtidigt inte blir för bylsigt.

Jackan är försedd med en avtagbar huva som kan fällas in i jackans krage. Formen på huvan gör att den kragens alla sömmar så att vattnet enkelt kan rinna ner för jackan.

Båda ärmarnas avslut går att vika ut för att täcka större delar av handen och således ge bättre skydd mot regn. Ärmen är sydd med djupare slitsar än standard för att skapa extra rörlighet.

Bland många andra av jackans finesser återfinns bland annat helt dolda sömmar, flera rymliga fickor samt arméjackans originaldetaljer som ärm och axelklaffar.

Det idag kultförklarade märket grundades 1969 av Alberto Aspesi. Märket har gjort sig känd för sin funktionella design och lekfulla kommunikation där märkets grundare eller designers medverkar aldrig medverkar själva i några intervjuer. Märkets flagskeppsbutik återfinns i Milano, men idag här Aspesi egna butiker i flera italienska städer samt i Spanien och Japan. I Sverige hittar du märket på bland annat Nitty Gritty i Stockholm och Très Bien Shop i Malmö.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Ytterplagg

Andra artiklar om varumärkena: Aspesi
Nedanstående fråga hjälper oss att hålla spam borta från sidan.

Vad blir tjugo plus två? Skriv svaret i siffror:

Registrerar du dig och loggar in behöver du inte ange Captchan ovan när du skriver en kommentar.

Skicka


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Leffot

Gaziano & Girling Westbury and Strand

Läs mer

Permanent Style

Bespoke tailoring: cost, margin and...

Läs mer

Shoegazing

Köptips – Till världens alla fötter

Läs mer

The Armoury Lightbox

gothamred: More scarves for the coming...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen