Manolo logotype

3 x Julklappstips

3 x Julklappstips
Så här en månad före jul vet vi att det börjar bli bråda dagar och stressen ökar över att hitta rätt julklappar till nära och kära. Det kan även gälla att själva fundera ut vad man önskar sig då någon frågar. Vi kommer därför att hjälpa er lite på traven de kommande veckorna. Idag lyfter vi fram tre webshoppar med ett mycket intressant och unikt utbud.

De gemensamma nämnarna är att alla tre tillhandahåller varor av hög kvalitet, riktigt bra hantverk och med en viss exklusivitet. Risken att någon annan i familjen ger samma klapp bedöms som relativt liten. Passa dock på att lägga en order inom kort för att vara säker på att hinna få fram klapparna före julafton.

 

Linkson Jack

En för många okänd butik är brittiska Linkson Jack som i första hand säljer handgjorda boxar för herrsmycken så som manschettknappar eller klockor. På deras hemsida har de även ett noga utvalt utbud av andra produkter som lämpar sig mycket väl som presenter. Deras filosofi är att de ska erbjuda produkter som är unika och normalt sätt annars svårt att hitta. Det handlar om fina reservoarpennor, handgjorda manschettknappar i sterling silver, riktiga hornkammar, läderaccessoarer samt slipsar. Vi gillar speciellt företagets utbud av slipsar från den lilla tillverkaren E.G Cappelli ifrån Napoli som är av yttersta kvalitet och rätt ovanliga att hitta utanför Italien.

  

Vanda Fine Clothing

Vanda fine clothing är ett annat litet nischföretag som vi fick nys om som av en slump. Företaget verkar i Singapore och är specialiserade på handgjorda slipsar och bröstnäsdukar. De två grundarna Diana Chan och Gerald Shen hade båda två lovande karriärer inom ekonomi och management men valde att starta eget med ambitionen att tillverka extremt fina accessoarer för hand. Prisnivån känns måttlig i förhållande till hantverket och materialet. Botanisera gärna bland företagets 6-vikta ofodrade grenadineslipsar. En modell som är ganska ovanlig men mycket elegant och prefekt när man vill bära slips men etiketten inte är som mest formell.

  

Mes Chausettes Rouges

Denna franska internetbutiks nisch att de endast säljer strumpor. Det som gör dem helt unika är att de säljer strumpor från Gammarelli. Denna lilla firma ligger ett stenkast ifrån Pantheon i central Rom och förser Påven, kardinalerna samt biskoparna med deras kläder. De unga fransmännen Jacues Tiberghien och Vincent Metzger besökte Gamarelli och fann tycke för firmans mycket fina knälånga strumpor och köpte ett större lager med sig hem. Efter viss övertalning fick de rätten att exklusivt sälja Gammarellis strumpor online. Numera är de agenter för dessa stumpor globalt. Mest kända är de röda sockarna burna av kardinalerna. De för även lila vilka bärs av biskoparna samt svarta som används av prästerna. Strumporna finns i bomull av yttersta kvalitet och känns riktigt gedigna och håller sig även på plats trots sin längd.

De har även strumpor från italienska Bresciani icg Gallo samt franska Dorè Dorè samt Mazarin. Detta senare märke vilket ursprungligen var mest kända för sina gröna strumpor finns nu även i en rad andra färger. Historiskt sett har dessa gröna strumpor burits av medlemmar av Academie Fracaise, den franska akademin. En anledning, förutom att denna webshop säljer strumpor av högsta kvalitet, att vi rekommenderar dem som julklappsalternativ är att de förpackar strumporna på ett mycket trevligt sätt med en handskriven lapp och en trevlig bild i varje paket. Kardinal eller ej, jag kommer att bära mina röda Gammarellis på julafton.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer

Andra artiklar om varumärkena: Bresciani Gallo
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.