Manolo logotype

Inspiration: kamelfärgad ytterrock

Inspiration: kamelfärgad ytterrock
Manolo hyllar ofta subtil och diskret elegans. Den kamelfärgade ytterrocken är raka motsatsen. Måttlöst lyxig och samtidigt oklanderligt välklädd lyser den varma färgen upp i höstmörket.

Den kamelfärgade rocken blev populär i USA under 20-talet då polo-spelare bar plagget utanför planen. Snabbt kom åskådare att själva bära plagget som spred sig över amerikanska internatskolor där rocken i dubbelknäppt utförande kom att kallas för Polo Coat. Hos stora amerikanska märken som Brooks Brothers, J.Press, Paul Stuart och Ralph Lauren är detta fortfarande ett givet plagg i utbudet.  

Originalet hade en relativt lös passform med uppvikta ärmar och en speciell täckt bröstficka. Kännetecknade var självklart även den varma (både färg som vädermässigt) kamelullen.  Och även om de fortfarande görs rockar i äkta kamelull har kamel idag snarare kommit att bli definitionen på en färg en ett specifikt material. Liksom många andra plagg har även detta genomgått en uppdatering stilmässigt med ett smalare och kortare snitt samt nya material. För att ge lite inspiration i utbudet har Manolo valt ut sina favoriter.

 

Från Polo Ralph Laurens arkiv. Lägg märke till det speciella ficklocket vid bröstfickan.

Isaia

Lardini

Ytterligare från Lardini

Helt ofodrad från Harris Wharf (Braun Hamburg)

Superlyxigt från Louis Vuitton

Lite mörkare nyans från L.B.M 1911

Moderna styling från Boglioli

Sportigt från Club Monaco

Sportigt elegant från Montecore

Richard Anderson

Svenska Morris har ofta kamelfärgade ytterrock i sina kollektioner.

Foto The Sartorialist

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Ytterplagg

#1 Raderad säger
2012-11-29 10:28 - Anmäl

En av de snyggaste ytterplaggen för en man i kylan.
Gärna lite rubbust och med en längd som på sista bilden och LV bilden.
#2 Raderad säger
2012-11-29 14:04 - Anmäl

Jag hade en som var snarlik Isaia-rocken ovan, en riktig storfavorit. Dock kom min från Zara och då pris och kvalitet i detta fall gick hand i hand fick jag slänga den härom året.
#3 Raderad säger
2012-11-29 16:51 - Anmäl

Nästan lite oschysst att ha med den quiltade, vita, smokingjackan från Montecore i detta eleganta sällskap. En så direkt jämförelse är inte till dess fördel.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.