Manolo logotype

Inspiration - Den vita skjortan

Inspiration - Den vita skjortan
Det blir inte så mycket elegantare än en vit skjorta. Krispigt stilfull är detta ikoniska plagg lika lämpat för den formella festen som för att höja stilgraden på vardagsklädseln.

Som med alla kategorier av plagg är det svårt att diskutera den vita skjortan ur ett generellt perspektiv. Beroende på val av tyg, krage och detaljer kan vit skjorta innebära allt från supersofistikerad smokingskjorta till ledig sportskjorta.  Men oavsett om du sportar minimalistiska skjortkragar i A Single Man-stil eller uppknäppt button down till lyxig kashmirkavaj och slips i sann Brunello Cucinelli-anda är den vita skjortan ofrånkomlig i garderoben.  Just Cucinelli visar föredömligt hur den vita skjortan kan bäras även till vardags och inte bara vid fest och formella bjudningar.  Välj en mattare bomullskvalité som oxford och matcha upp med mycket stickat, gärna i form av en grå eller blå kashmirslips. Enkelt, snygg och oklanderligt elegant.

 

Italiensk cutaway-krage med dubbel manschett från Luigi Borrelli.

Elegantare button down-skjorta från Finamore (Braun Hamburg)

Skjortperfektion från Brioni (Mr Porter)

Barba (Massa Boutique)

Canali (Mr Porter)

Button down från E.Tautz

Guy Rover (Barneys)

Truzzi (Braun Hamburg)

Klubb-krage från Ovadia & Sons

Twilltyg med tydlig fiskbensstruktur, Ermenegildo Zegna

Sportigt stilfullt från Danolis (Braun Hamburg).

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Skjorta

Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.