Manolo logotype

Höstens mössor

Höstens mössor
Efter förra veckans djupdykning i ämnet halsdukar skiftar vi nu fokus mot huvudet och den stickade vintermössan. Ett självklart vinterskydd som i sätter en sportigt elegant prägel på stilen. Manolo har valt ut några av säsongens snyggaste mössor.

För många stannar den stickade mössan vid att vara en rent praktiskt accessoar för att skydda mot kyla och vind. Men i elegantare material och rätt snitt är detta en lika stilmässigt viktig som funktionell accessoar. En klassisk ribbstickad modell som precis täcker huvudet utan att sticka upp för mycket är en bra utgångspunkt. Gärna i neutrala färger som ljusgrått, marinblått och brunt är en bra utgångspunkt för att kunna använda mössan till garderobens hela register. Nedan följer några exempel.

     

Avskalat och snyggt från Berg & Berg

Drakes

Isblått från Drumohr (Frans Boone)

E.Tautz (Barneys)

Fedeli Cashmere (Braun)

Johnstons of Elgin

Loro Piana

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer

#1 Halmstad säger
2012-11-21 22:54 - Anmäl

Hattens permanenta försvinnande är antagligen den största tragedin i historien för manlig stil. Formell klädsel kommer halta för alltid.
#2 Raderad säger
2012-11-21 23:14 - Anmäl

Jag kan inte hålla med mer Halmstad. I mitt tycke kan man inte vara snyggt klädd med en mössa, ännu svårare blir det att vara formellt klädd...
#3 Raderad säger
2012-11-22 08:47 - Anmäl

Är beredd att hålla med jag också, det är inte nödvändigtvis fult med mössa, men hatt är bara alltid så mycket snyggare.
#5 Raderad säger
2012-11-22 14:15 - Anmäl

Och bland de trendkänsliga: http://www.highsnobiety.com/2012/04/10/takahiromiyashita-thesoloist-fallwinter-2012-collection/
#6 Halmstad säger
2012-11-22 14:37 - Anmäl

Vill man ha en stark stilmarkör är hatten utmärkt verktyg för det. Efter 35-40 års frånvaro som helt naturlig accessoar är den dock en alldeles för stark markör för nästan alla.
#7 Raderad säger
2012-11-22 16:02 - Anmäl

Någon som vet var man hittar en utan "uppvik" i mörkblått, helst cashmere? Gärna bra kvalitet.
#8 Raderad säger
2012-11-24 22:18 - Anmäl

Håller med, det är tyvärr det värsta med stundande årstid. Det är omöjligt att bära en stickad mössa utan att det drar ner övrig klädsel ett antal steg, keps är för mycket hipster och hatt går omöjligt att bära i dagens värld utan att se ut som en riktig kuf. Samtliga mössor i artikeln är säkert i jättefin kvalité och kostar förmodligen en massa pengar, samtliga ser dock ut som en huvudbonad för någon som säljer gurkor på torget.
#9 Raderad säger
2012-11-25 20:00 - Anmäl

All världens huvudbonader går att bära upp till vad som helst. Det gäller bara att veta hur. Att bära hatt utan kufighet är en konst, men att fixa mössan utan att tappa det är inga problem.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

I hate Christmas jumpers

Läs mer

Shoegazing

Fördjupning – Hur skor veckas

Läs mer

Hodinkee

H10: Livestream: 10 Years Of HODINKEE –...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen