Manolo logotype

Inspiration polotröjan

Inspiration polotröjan
Vi fortsätter i ämnet stickat. Idag med fokus på ett betydligt elegantare plagg – den finstickade polotröjan. Ett plagg som verkligen har en självklar plats i höstgarderoben.

Det är få plagg som ger en lika sofistikerad och samtidigt fullständigt avslappnad känsla som polotröjan. Den stickade ytan mjukar upp en annars välklädd klädseln och skapar ett väldigt klätt intryck där den höga kragen ramar in ansiktet. Klassiska färger som mörkblått, grått och brunt är bra utgångspunkter som lätt kan matchas med garderobens övriga kläder.Gärna i tunnare ullkvalitéer som merino eller kashmir för att kännas behagligt mot huden och inte bli för varmt. Nedan följer några exempel.  

   

Nyanser av blått, Boglioli.

Lyxigt i babykashmir från Loro Piana.

Klockren färgkombination, Rose & Born

En lite grövre kabelstickad polo under mjukt uppbyggd kavaj. Pal Zileri

Cruciani

Polotröja i härligt mörkbrun färg från Slowear-gruppens Zanone (Mr Porter).

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Stickat

Andra artiklar om varumärkena: Boglioli Cruciani Loro-Piana Pal-Zileri Rose & Born Zanone
#1 Raderad säger
2012-11-07 19:31 - Anmäl

Tycker snarare att man bör undvika tunna ulltyger, speciellt merino som ofta har en viss glans. Man ser lätt ganska "trött" ut i en tunn polotröja, för mina tankar till en dörrvakt. Föredrar själv lite tjockare varianter likt den från Pal Zileri.
#2 Kopparstaden säger
2012-11-07 19:52 - Anmäl

Polotröjan är ett sånt plagg som jag kan tycka ser snyggt ut på andra men som jag aldrig skulle bära själv. Trots bilder som den från Rose&Born så förblir polotröjan ett plagg jag förknippar med en gammal trött lärare, kultursnobb eller en vänsterpolitiker :-)
#3 Halmstad säger
2012-11-07 21:13 - Anmäl

Jag fixar inte polokragar som kramar (eller ens ligger an) runt halsen. En grov, kabel- eller ribbstickad tröja med vid krage är tidlöst och snyggt för det mesta (3:e bilden nedifrån).
#4 Raderad säger
2012-11-07 21:24 - Anmäl

Svårt att inte se kokett ut och känslan ja, som en komiker uttryckte det - "Feels like being strangled by a very week guy"
#5 Raderad säger
2012-11-07 21:26 - Anmäl

ber om ursäkt för engelskan, är en trött student för tillfället
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.