Manolo logotype

Den stickade jackan

Den stickade jackan
Herrmodet rör sig långsamt framåt. Den kategori av plagg där innovationen flödar är ytterplagg. Det senaste fenomenet hos de stora ytterplaggstillverkarna är jackor i stickat.

På pappret kan ytterplagg i stickade material låta som en väldigt dum idé. Inte minst i ett regn- och vindutsatt svenskt klimat.  Men även om det här aldrig lär blir en storsäljare så finns det helt klart fördelar med denna typ av jackhybrider. Det stickade ytterlagret ger värme medan ett innerfoder av tekniskt tyg stoppar vind och väta från att nå kroppen.  I många fall är garnerna dessutom behandlade för att skapa ett vattenvisade skydd. Den som vill ha extra värme väljer med fördel en modell med dunfoder.

Stilmässigt skapar det glansiga syntettyget en effektfull kontrast mot den matta stickade ytan. Knappast något för att bära över businessviden, men sportig elegans när den är som bäst.

 

Manolo-favoriten Herno har många exempel på stickade ytterplagg i sin kollektion. Här kortare modell i lammull med värmande dunfoder.

Italienska Fedeli kallar sin teknik med Thermore-foder för Airstop. (Braun Hamburg)

Modern styling med stickad jacka över kavajen. Från Boglioli

Kortare bombarjacka från Esemplare

Fioroni

Cardigan fodrad me dun, Moncler.

Montecore

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Stickat

Andra artiklar om varumärkena: Boglioli Herno Moncler Fedeli Cashmere Montecore Fioroni
#1 Raderad säger
2012-11-06 21:45 - Anmäl

Häftiga jackor, gillar speciellt den från Herno! Nog riktigt härligt dagarna det inte regnar.
#2 Raderad säger
2012-11-06 21:48 - Anmäl

Grymt snygga jackor, dem från Herno och Montecore känns klart bäst. Lite kritik kring artiklarna är att ofta saknas helt hänvisningar till vart man kan köpa dessa, som i denna artikeln där det inte står något alls om varken pris eller butik online eller fysisk butik i Sverige där man kan inhandla dem? Den från Herno så finns bilden på deras Italienska hemsida, men som vanligt med de fantastiska klädtillverkarna i Italien så är det här med Internet och shopping inte deras bästa sida. Bara en tanke från min sida, att då ni tipsar om så mycket snyggt, gärna en koppling till vart man kan få tag på dem, annars känns det som att det bara blir ögongodis men inget mer. Keep up the good work!
#3 Mancini säger
2012-11-07 08:31 - Anmäl

Nian - Tack för din kritik! Tyvärr är det närmast omöjligt att i ge köphänvisningar till alla plagg vi nämner. Vi introducerade butikskollen för något år sedan för att guida vart man kan köpa olika varumärken, men eftersom inköpen varierar så mellan butikerna är det svårt att ge tips om enskilda plagg. Se det som att jakten på ett plagg i många fall är det roliga. Det ska inte vara för tillgängligt.. :)
#4 Halmstad säger
2012-11-07 09:20 - Anmäl

De två översta är inte så tokiga även om jag alltid är skeptisk till hybrider. Klara, kalla (med mediterranska mått) vinterdagar utan regnrisk. En "koftig" täckjacka typ:

http://www.fashionistas.com.gr/article.asp?id=4398

är mer min smak.
#5 Halmstad säger
2012-11-07 09:23 - Anmäl

eller täckkavaj kanske är bättre ord. Det avgörande är den matta, flanellaktiga ytan som tar ned kontrasten mellan sport/fritid och uppklätt.
#6 Raderad säger
2012-11-07 10:41 - Anmäl

Oj.. Krävs lite stilkänsla för att lyckas! Själv får jag lite vibbar från när skoterkillarna (från min norrlänska hembygd) drar på sig ribbstickade hoddies med fakepälsfoder tillsammans med baggiejeansen då de klär upp sig för att gå på "hotellet" inför helgens festligheter.

Allt utom bilden från Fioroni. Så sjukt snygg! Skulle lätt kunna kopiera outfitten rakt av! Lyckas, i mina ögon, verkligen se avslappnat elegant-casual ut och detta utan att se bajsnödigt fake-sprezz ut (som annars är lätt grop att falla i)!
#7 Raderad säger
2012-11-11 18:40 - Anmäl

#6: Ursäkta min okunnighet, men vad menas med "bajsnödigt fake-sprezz? Kan du möjligtvis ge några exempel?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.