Manolo logotype

Samarbeten, Made in Britain

Samarbeten, Made in Britain
Modesamarbeten och CO-branding har blivit ett väl vedertaget grepp inom modevärlden. I många fall med varierande resultat. Men när märkena tillför varandra något kan ett designsamarbete skapa den perfekta mixen mellan form och hantverk. I dagens artikel har Manolo valt ut några av de allra mest spännande samarbetena från de brittiska öarna.

End Clothing Co.och  Trickers

End Clothing är Newcastles kanske mest intressanta klädbutik. 2009 öppnade de sin andra butik under namnet End Hunting Co. En satsning med premiummärken med inspirationen från på jakt- och uteliv där själva butiken påminner om en kombination mellan jaktstuga och gentelemannaklubb. Butiken har ett riktigt intressant samarbete med urbrittiska skotillverkaren Trickers från Nothampton. Vi fastnade för en long wing country brogue som passar riktigt bra i höstrusket.

    

Macintosh och Sunspel

För den som följt Manolo ett tag så är det ingen hemlighet att vi har ett gott öga till både Macintosh och Sunspel. När Sunspel som Englands kanske bästa tillverkare av basplagg valde att göra ett första ytterplagg och då tog hjälp av samma lands bästa tillverkare av regnrockar så kan det inte bli annat än bra. Döm själva men regnrocken som samarbetet ledde fram till har alla attributen så som vattentät, raglanärm och förseglade fickor i en avskalad design. Finns i beige och svart.

   

Paul Smith och John Lobb

Paul Smith, Mr Classic With a Twist, har tagit hjälp av en av de bästa skotillverkare som finns idag, John Lobb. Samarbetet består av ett antal modeller från Lobbs ordinarie sortiment där Paul Smith kompletterar skotillverkarens fantastiska hantverk med färg och humor.

     

Umbro och John Smedley

Detta är ett kanske inte helt väntat samarbete. Umbro, som frånsett samarbetet med Kim Jones knappast fått något större utrymme på modescenen, är ett renodlat sportmärke med en lång och intressant historia. Denna sommar i samband med London-OS kom två stycken ikonplagg från företagets historia. Det är två retrodoftande överdelar i form av den så kallade Tangeru shirt och en långärmad så kallad Running vest. Tillverkningen står John Smedley för. Englands kanske främsta finstickare har tillverkat båda plaggen på deras gamla stickmaskiner och i finaste möjliga bomull. Om ni fortfarande lyckas att komma över plaggen så är det bara att gratulera, ni kommer garanterat att se bäst ut på gymmet eller korp-innebandyn i vinter.

   

Barbour och Jack Spade

För att eliminera kommentarer från noggranna läsare vilka påpekar att Jack Spade inte är av brittisk härkomst så tar vi själva upp det direkt. Jack Spade är en intressant firma från New York som startades i mitten på 90-talet med avsikt att tillverka praktiska och samtidigt eleganta väskor. Verksamheten utvecklades och idag har man fler produkter i sitt sortiment. För inte så länge sedan slogs portarna upp till firmans första europeiska butik på Brever Street i London. Samarbetet som tilltalar oss är ihop med Barbour, ett företag som knappast behöver en närmare presentation. Förutom en vaxad oljerock så består samarbetet av en rad väskor som är både praktiska och estetisk tilltalande.

  

London Undercover och John Chapman Ltd.

För en gång skull är det inte London Undercovers paraplyer vi väljer att visa. Firman är specialist på just tillverkning av paraplyer som kombinerar hantverk, hög kvalitet och design. Nej, denna gång är det den serie väskor i kanvas som man låtit tillverka ihop med det klassisa väsktillverkaren John Chapman Ltd. Produkterna från denna firma tillverkas för hand i engelska Cumbria och håller en mycket hög kvalitet samtidigt som de håller en human prisbild. Vår favorit i serien är den olivfärgade weekendbagen som storleksmässigt fungerar som handbagage vilket gör den till den optimala väskan för både en helg på landet som en weekend i storstan.

  

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Raderad säger
2012-11-01 18:33 - Anmäl

Rolig och annorlunda artikel! Fantastiskt att ni på manolo fortfarande hittar inspiration till nya sorters artiklar.
#2 Halmstad säger
2012-11-02 09:11 - Anmäl

När jag ser skoblocken ovan kom jag tänka på om någon provat att ge bort skovårdsprodukter i present till en person som "redan har allt", typ. Vore en kul grej med färgade skoblock... (och filma ansiktet på den som öppnar paketet...)
#3 Raderad säger
2012-11-02 11:01 - Anmäl

Mycket intressant artikel i vanlig ordning. Särskilt samarbetet mellan John Lobb och Paul Smith. Blir dock svårt att få in det i budgeten.

http://skoprojektet.blogspot.se/?m=1
#4 Raderad säger
2012-11-02 19:58 - Anmäl

Love the colors!

www.retrobeans.com
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.