Manolo logotype

Höstens ytterplagg - Dubbelknäppt

Höstens ytterplagg - Dubbelknäppt
Höstens elegantaste ytterplagg är dubbelknäppt. Oavsett om den bärs till ett par jeans och en stickad tröja eller över en måttsydd kostym – den dubbelknäppta ytterrocken är lika fylld med pondus som finess.

Många kan avskräckas av den dubbelknäppta rocken som väldigt formell. I fullängd är det svårt att komma ifrån att detta uppfattas som ett väldigt välkammat och uppklätt ytterplagg. Men i kortare längd som slutar en bit ovanför knäna och ett smalt snitt uppfattas den dubbelknäppta rocken med sin militära och marina bakgrund snarare som sportigt elegant.  För maximal användning satsa på en klassisk färg som marinblått, grått eller brunt som är tacksamt att matcha och kombinera. För ytterligare lite inspiration följer här några av säsongens snyggaste modeller.

 

Modern dubbelknäppt rock i sportig längd från Rose & Born.

Loro Pianas lyxrock i babykashmir väcker habegär..

Brunello Cucinelli

Här en ledigare tolknings om påminner mer om en klassisk skepparkavaj. Från Crombie

Plaggtvättad kashmirrock i kortare längd från Belvest.

Bröderna Ricci från skrädderiet Sciamat visar hur en dubbelknäppt rock ska sitta, Foto: The Sartorialist.

Slutligen en kaxigt ofodrad rock i markant fiskbenstyg. Eleventy (Braun)

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Ytterplagg

#1 Raderad säger
2012-10-31 09:23 - Anmäl

det här är ju ganska snyggt men man måste vara hyggligt smal för att inte se ut som göring i dubbelknäppt rock. eftersom jag själv är en smula spolformad så är det tyvärr inget för mig. det blir enkelknäppt (eller hårdbantning) även denna säsong tror jag...
#2 Halmstad säger
2012-11-01 15:21 - Anmäl

# 1

Bra poäng. Det är inte bara kvinnor som drabbas av klädbranschens kroppsideal. Det är ju samma sak med skor. Fötterna skall helst vara smala som franska baguetter för att passa de snyggaste lästerna. Ingen av C&J:s elegantare skor finns i wide fit, t.ex.
#3 Raderad säger
2012-11-04 19:23 - Anmäl

Och jag upplever ofta det omvända problemet, dvs att en kavaj eller rock som sitter bra över axlarna har mängder av extra utrymme kring midjan, eller att byxor som är lagom i midjan är alldeles för smala över låren. Det är väl helt enkelt så att konfektionskläder alltid är någon form av kompromiss och aldrig sitter helt smickrande varken på en herre med för breda axlar eller för rund midja.
#4 Raderad säger
2012-11-04 20:01 - Anmäl

#2 Halmstad: Sluta tjata om att C&J inte har vida modeller. Ring dem och lägg en beställning istället. Läst 341, 348 och många andra finns i bredare modeller.
#5 Halmstad säger
2012-11-06 17:57 - Anmäl

# 4

Lugna dig nu. Gå in på C&J:s hemsida och filtrera utbudet på wide fitting så fattar du vad jag menar. En del av de modeller som kommer upp där finns dessutom bara i en färg för G. Jag jämför med Church's som har nästan ett fullstortiment med valfri vidd.
#6 Raderad säger
2012-11-06 19:34 - Anmäl

#5: Såvitt jag vet kan du beställa valfri modell av sko i bred modell utan extra kostnad, förutsatt att lästen ifråga finns i bred variant. Listan på C&J:s hemsida är de modeller som serietillverkas i bred tappning. Du behöver inte göra en MTO för att specificera bredd på skorna eller för att välja en annan standardfärg (exempelvis Finsbury i F-vidd, chestnut). Men jag kan ha fel. Jag har haft fel förut.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Ciro Zizolfi bespoke tweed jacket...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Auction Report: Two Rolex Kew A...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen