Manolo logotype

Soft Tailoring

Soft Tailoring
Inom herrmodet har det senaste åren pratats febrilt om den ofodrade kavajen. Med mjukheten i en kofta och elegansen i en klassisk kavaj är det svårt att inte gilla plagget. Manolo har valt ut sina favoriter för säsongen.

Det har pratats om den dekonstruerade och ofodrade stilen som en fluga. Även om den värsta hypen har lagt sig så är detta ett plagg som verkligen har en plats i garderoben och som snarare bör ses som ett komplement än substitut till den mer uppbyggda kavajen eller kostymen. För alla som arbetar på en arbetsplats där en välskräddad kostym ibland kan bli för uppklädd är detta ett verkligen användbart plagg.

Bland de som representerar stilen allra bäst lyser fortfarande de italienska tillverkarna allra klarast. Boglioli är fortfarande oklanderliga med sin moderna konfektion liksom Belvest Jacket in a box-koncept som står för en lite elegantare silhuett.  Men även landsmännen Montedoro, L.B.M och Barena är väl värda att nämna i sammanhanget. En tydlig trend för säsongen är att fler märken går ifrån de allra lättaste tygerna till förmån för lite rejälare kvalitéer som bygger upp plagget utan några mellanlägg.

   

Belvest Jacket in the box

Avslappnat välklätt från Bogliolis höstkollektion

Grovstickad känsla från uppstickaren Gajola.

Slowear-gruppens Montedoro representerar stilen väl. Här med en dubbelknäppt kavaj i pikétyg. (Kafka Clothing)

L.B.M har haft stor framgång på inte minst den svenska marknaden med sina supermjuka kavajer.

Barena Venezia (Très Bien Shop)

Mjuka silhuetter från Rose & Born.

Lyxit ofodrat i kashmir från Loro Piana.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kavaj

Andra artiklar om varumärkena: Belvest Boglioli L.B.M. 1911 Loro-Piana Rose & Born
#1 Raderad säger
2012-10-17 17:35 - Anmäl

Måste säga att The Tailoring Club har riktigt trevliga alternativ i det här segmentet. Den ofodrade kavajen är ett klart favoritplagg. Särskilt varianter sydda av stickade tyger. Den skräddade formen av en kavaj, med mjukheten och känslan hos en välstickad kofta. Som du skriver, känns det som ett inslag i garderoben som är här för att stanna, snarare än en tillfällig trend.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.