Manolo logotype

Att åldras med värdighet

Att åldras med värdighet
Söndagsreflektion: Vi på Manolo gillar att slå ett slag för kvalité. Känslan av att köpa en produkt som lever kvar i garderoben trots år av användning är något som lockar de allra flesta. För att ytterligare hylla kläder och accessoarer som hyllas med värdighet har undertecknad i dagens artikel plockat ut sina favoriter ur den egna garderoben.

Skorna på bilden kommer från Church´s och modellen heter Perth, en broguemodell på den gamla brittiskt runda lästen 73. Dessa skor har hängt med i 9 år och har burits flitigt men har putsats noga och skoblock har använts sedan dag ett. Färgen har mörknat med åren och fått en härlig levande nyans. Kreditkortscaset har ett okänt ursprung men köptes i en second handaffär i London för 9 år sedan och är numera härligt patinerat efter mycket flitigt användande.

Handskarna införskaffades för 11 år sedan och har använts varje vinter sedan dess. De är tillverkade i Ungern av garvat vildsvinsläder med ett behagligt kashmirfoder i. De börjar bli lätt slitna men livslängden förlängs med hjälp av läderbalsam och olika sorters infettningar varje säsong. Bältet som syns kommer från Ralph Lauren och har liksom de andra sakerna på bilderna över 10 år på nacken. Det är tillverkat av rejält kalvläder och har ett mässingsspänne som blir en härlig metall i kontrast till det patinerade lädret.

   

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Raderad säger
2012-10-14 16:52 - Anmäl

Så. Himla. Vackert. Framförallt måste jag säga att kreditkortscaset ser helt ljuvligt ut, åldrat strutsskinn är något utöver det vanliga.

http://www.shoegazing.se
#2 Halmstad säger
2012-10-14 21:21 - Anmäl

Handskar åldras med värdighet till en viss punkt, skulle jag säga… Jag tappar alltid bort dem innan dess, som tur är. Handskarna ovan har passerat sin prime, skulle jag säga. Man behöver ett par finhandskar som inte används så ofta och framförallt inte utsätts för väta och tuffa tag i allmänhet. Men mer erfarenheter om handskar vore intressant, t.ex. av dem som åldras av tid snarare än användning.
#3 Raderad säger
2012-10-14 21:33 - Anmäl

Fantastiska bilder!

@ Halmstad - Passerat sin prime?

Har du någonsin varit nöjd? Varför håller du dig inte till The Drones Club eller Manligheter om det ändå bara är Rustningar i Tweed, grova skor och gnäll som behagar min herre?

Känns det inte rätt tröttsamt att hela tiden kommentera/klaga på samma saker när dessa uppenbarligen är en stor del av innehållet på Manolo?
#4 Halmstad säger
2012-10-15 00:09 - Anmäl

Whedda:

Generellt: Jag försöker vara någorlunda konstruktiv i min kritik, t.ex. peka på ett bättre alternativ och inte bara avfärda rakt av. Om jag inte ger ett konkret alternativt förslag beror det på att svaret är ganska givet, om man vet min smak.
Specifikt ovan: Jag älskar att se läder åldras men det är inget evighetsmaterial, speciellt inte läder hos exklusiva handskar. Men som sagt, jag efterfrågar mer erfarenheter. Min erfarenhet är att handskar har en ganska väl definierad prime time som man kan förlänga länge genom försiktig användning.
#5 Raderad säger
2012-10-15 08:58 - Anmäl

Fina och inspirerande bilder. Det är hela grejen med kvalitet för mig, produkter som åldras vackert och med värdighet.

Har själv ett par handskar i peccaryskinn, dock ej lika flitigt använda. Tycker peccaryhandskar lämpar sig extra bra som vinterhandskar eftersom de inte passar som "slimmade" handskar (alltså inte bör sitta för tight), och således får mer luft i sig och blir varmare. Bättre att ha ett par hjortskinnshandskar eller liknande nu till hösten.

Kortetuiet var riktigt fint, hade ett liknande själv som tyvärr blev stulet i Ukraina i somras... Finns ett snyggt i grönt skinn från Bottega Veneta med flätat skinn, kanske blir att slå till på ett sånt.
#6 Raderad säger
2012-10-15 17:29 - Anmäl

Jag vill ge Halmstad en eloge för att han verkligen försöker vara konstruktiv (och konsekvent) i sin kritik. Det lyckas inte alltid, men det finns ett ärligt uppsåt.

För övrigt är jag barnsligt förtjust exotiskt skinn.
#7 Raderad säger
2012-10-15 21:25 - Anmäl

Förtjusande plånbok, var kan man införskaffa en sådan?
#8 Raderad säger
2012-10-16 09:25 - Anmäl

visst är Halmstad konstruktiv, men frågan är om han någon gång varit nöjd med något inlägg utan att krisisera?
#9 Tom Selleck säger
2012-10-22 23:15 - Anmäl

Jag har återkommit till detta inlägg dagligen sedan det publicerades. Verkligen inspirerande bilder!

För övrigt är det inte helt enkelt att få tag i riktigt strutsskinn. Det mesta är bara präglad kossa.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo hats, Chicago

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Auction Report: Two Rolex Kew A...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen