Manolo logotype

Cherchbi, Made in Walsall

Cherchbi, Made in Walsall
För alla som gillar slitstarka tweedtyger och robusta läderaccessoarer är det hög tid att spana in brittiska Cherchbi. Det relativt unga märket har med principfast tro på brittiskt läderhantverk skapat en kollektion accessoarer som verkligen andas kvalité och modern anglofil design.

Det som kanske framförallt för Cherchbi intressant är märkets egenutvecklade tweedtyg. Själva ullen kommer från Herdwick-får, som lever i Storbritanniens tuffaste bergsklimat och vars ull länge ansetts för grov för att använda. Men efter fyra år lyckades Cherchbi i samarbete med brittiska spinnerier och väverier skapa Herdwyck No. 10, ett slitstarkt och rufft tweedtyg. Själva ullen som används kommer från Cumbria, medan garnerna spinns i Donegal Irland för att sedan vävas i Wales och slutligen finisheras i Galashiels Skottland samt Oldham England där tyget får sina vattenavvisande egenskaper.

Själva väskorna tillverkas i en ateljé i Walsall, West Midlands, ett område känt för sitt läderhantverk. Det barkgarvade lädret kommer från Joseph Clayton i Chesterfield och schweiziska Riri förser märket med dragkedjor, medan Abbeyhorn i Lancashire gör horn-knappar för ryggsäckarna. Nyligen lanserade Cherchbi även ett samarbete med merinoullsspecialisten John Smedley, bestående av två väskmodeller samt ett iPad-fodral. Nedan följer ett litet urval av märkets kollektion.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Väskor Lädervaror

#1 Raderad säger
2013-01-31 21:35 - Anmäl

S-tan så snyggt detta är. Köpte mig en liten väska av dem. Lycklig som ett barn.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo hats, Chicago

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

In The Shop - Introducing: The Slim...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen