Manolo logotype

Fioroni, high tech & kashmir

Fioroni, high tech & kashmir
Jakten på Italiens främsta tillverkare av stickat fortsätter. Denna söndag sätter Manolo tänderna i den intressanta uppstickaren Fioroni som med lyxiga kashmirfibrer och modern lager på lager-styling skapat ett lika sportigt som elegant formspråk.

Liksom många andra kända italienska producenter av stickat startades Fioroni i Umbrien och byn Paciano. I slutet på sjuttiotalet öppnade Silvana Parrini en liten ateljé för brodyr och vävning. Senare anslöt sig Silvanas man Palmiro Fiorini till företaget som började fokusera allt mer på tillverkning av stickat. Det egna märket lanserades så sent som 2008. Stilen är en kombination av klassiskt hantverk och modern funktion där exklusiva kashmirgarner blandas med nylonfoder och lyxiga läderdetaljer. Extra intressanta är märkets hybridplagg som går att bryta upp och användas som både vintertåliga ytterplagg som eleganta cardigans på kontoret.  Nedan följer ett mindre urval från märkets senaste kollektion.

Online säljs märket bland annat på Massa Boutique.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Stickat

Andra artiklar om varumärkena: Fioroni
#1 Halmstad säger
2012-09-23 13:31 - Anmäl

Svårt med stickat och online-köp. Man vill väldigt gärna känna på det först. För mig är den fenomenala värmehållningsförmågan hos ullen i förhållande till tjocklek helt avgörande, eftersom jag främst använder en tröja att ha under kavaj för i det längsta slippa bära rock.
#2 Raderad säger
2012-09-23 16:31 - Anmäl

Jag var i Amsterdam på min semester i somras och av en slump gick jag förbi en mycket intressant butik. Butiken är hyfsat ny, företaget bakom den likaså. Efter en intressant pratstund med grundaren fick jag veta att han ledsnat på den dåliga passformen och kvaliteten hos många stickade ulltröjor, så han bestämde sig för att starta ett eget märke. Bra passform och bra kvalitet för ett överkomligt pris. Jag köpte en tröja och är nöjd, kommer garanterat köpa fler i framtiden. Den nyfikne kan kolla in www.joemerino.com
#3 Raderad säger
2012-09-29 20:55 - Anmäl

Gabucci i Stockholm har just tagit in Fiorinis cashmeretröjor. Mycket fina.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.