Manolo logotype

En brittiskt stilfull höst med Drakes

En brittiskt stilfull höst med Drakes
Drake´s har senaste åren bevisat att slipsen som accessoar är starkare än någonsin. Med tydligt brittiskt ursprung, men med sydeuropeiska influenser när det kommer till färg och material syns London-baserade accessoarhuset idag hos allt från avantagarde modebutiker till klassiska herrekiperare. För höstsäsongen presenterar märket en rad nya intressant produktkategorier.

En av nyheterna för i hösten är att Drake's lanserar en mindre serie lädervaror. Allt tillverkat i England av brittiska garvat läder. Vi föll främst för det naturfärgade lädret som kommer att åldras värdigt. Den ihoprullade necessären i detta läder med rött foder har sällan väckt sådant habegär och weekenden till London kommer snart att bokas in.  En annan spännande nyhet är märkets ytterplagg och kavajer där det i nuläget endast finns ett väldigt litet utbud online. Den av er som har vägarna förbi Drakes butik på Clifford Street i Londons Mayfair kan beskåda ett helt nyinkommet utbud av tweedkavajer och dubbelknäppta kostymer.

Annars är det just på accessoarfronten som Drakes sticker ut med tillverkning av slipsar i absolut världsklass. Varje höst och vinter brukar vi lyfta fram firmans ull eller kashmirslipsar men mest spännande i höst är deras printade sidenslipsar i dova mönster. Speciellt gillar vi mönstret som kallas Macclesfield och som är en av alla antika mönster i dova så kallade Madder- färger som Drakes lyft fram i höstens slipskollektion.

Drakes utbud av handgjorda halsdukar är även det av absolut världsklass och där har vi i höst återigen fastnat för ett printat mönster i form av deras Tiger Wool Scarf. Mönstret kommer från antika tibetanska mattor med tigermotiv på och printas och tillverkas i Italien av 70% ull och 30% siden för en mjuk och nätt känsla.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Lädervaror

Andra artiklar om varumärkena: Drakes
#1 Raderad säger
2012-09-20 15:31 - Anmäl

Den gröna slipsen och västen väcker brutala ha-begär.
#2 Halmstad säger
2012-09-20 21:38 - Anmäl

Jag tycker nog att slipsen rent kvantitativt försvinner mer och mer. Detta får dock som konsekvens att den blir en starkare stilmarkör för den allt mindre skaran som använder den; kanske på väg mot samma öde som flugan.
#3 Raderad säger
2012-09-21 00:50 - Anmäl

#2

Håller med. jag gillar ätt bara slips, men då ihop med kofta istället för kavaj, just för att avdramatisera klädseln. Om vi nu talar vardagsklädsel.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.