Manolo logotype

Berg & Berg hösten 2012

Berg & Berg hösten 2012
Berg & Berg omnämns här på Manolo med jämna mellanrum. I höst tar det norska accessoarmärket ett stort kliv framåt med en helt ny kollektion av stickade plagg och läderaccessoarer.

Grundat i Norge 2009 av Karin och Mathias Berg har Berg & Berg snabbt etablerat sig som en av de främsta nätbutikerna för accessoarer. Med utgångspunkt från klassiska mönster och kvalitetsmaterial som sedan sys hos mindre firmor i första hand i Italien har företaget skapat unikt koncept. Alldeles i dagarna kompletterade butiken sitt utbud av slipsar, näsdukar, halsdukar och strumpor med lädervaror samt stickat.

De stickade plaggen tillverkas i skotska Hawick som är något utav ett mecka för stickade plagg med material som kashmir och merino. Bland modellerna återfinns både klassisk rundhalsade som en tröja med krage samt en cardigan med kontrastfärgad kant.  

För första gången släpper Berg & Berg även en serie lädervaror som spänner från kortcase i mocka, till Ipad- och laptopcase samt bälten. Varorna tillverkas hos en firma i utanför Milano. Vår favorit är det bruna bältet i saffianoläder i en perfekt bredd på 3 cm som gör att det lämpar sig perfekt till en mer formell klädsel. För mer lediga sammanhang har de en rad mocka samt flätade bälten i en rad färger.

En storsäljare är Berg & Bergs samarbete med strumptillverkaren Bresciani. Firman som i sin fabrik i Spirano utanför Bergamo tillverkar några av världens bästa stumpor tillverkar alla åt vårt norska märke och har en rad varianter där de knälånga i ull känns perfekta nu när den krispiga höga höstluften börjat komma.

Ett stort plus för oss svenskar är att märket numera har sitt lager i Stockholm och postar från Sverige vilket förenklar vid internethandel och numera inte medför någon extra tull på köpen.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer

Andra artiklar om varumärkena: Berg & Berg Bresciani
#1 Raderad säger
2012-09-15 18:27 - Anmäl

Snyggt!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.