Manolo logotype

Accessoartipset – Ghurka

Accessoartipset – Ghurka
Intresserat för amerikansktillverkade och robusta läderaccessoarer har senaste åren varit enormt. Magasin och stilbloggar har hyllat yxfodral och filtväskor för arktisk kyla. Ett tips för den som vill ha samma gedigna känsla, men en lite mer sofistikerad form är Ghurka.

Märket grundades i början av 70-talet då Marley Hodgsen budade hem utrustning och väskor, gjorde för Nepals Ghurka-soldater, en specialdivision inom den brittiska armén.  Med inspiration från dessa började sedan Hodgsen  att producera egna lädervaror. Idag har Ghurka två egna butiker i New York samt en rad återförsäljare runt om världen.  Samtliga varoro produceras i märkets fabrik i Norwalk samt märkets huvudkontor i New York. Nedan följer ett urval av märkets kollektion.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Väskor Lädervaror

#1 Halmstad säger
2012-08-29 22:04 - Anmäl

Ja, det finns kvalitetshantverk från USA, tro det eller ej. Jag köpte en axelväska från USA för tio-tolv år sedan i en modell som letat efter länge. Skulle tro att den håller hur länge som helst. Spännen i massiv mässing etc. Den har fått fin patina efter daglig användning, men är inte riktigt representativ längre trots att den är blank som en nött hästsadel på sina ställen.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Leffot

Edward Green Galways in Utah

Läs mer

Permanent Style

Unexpected texture and colour – Denim...

Läs mer

Shoegazing

Recension – Loake 1880 Export Grade...

Läs mer

Hodinkee

Baselworld 2018: Patek Philippe Is Now...

Läs mer

The Armoury Lightbox

Part 3, Armoury Founder @seealan...

Läs mer

Skoaktiebolaget

Skoaktiebolaget - Bespoke Camel...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen