Manolo logotype

Accessoartipset – Ghurka

Accessoartipset – Ghurka
Intresserat för amerikansktillverkade och robusta läderaccessoarer har senaste åren varit enormt. Magasin och stilbloggar har hyllat yxfodral och filtväskor för arktisk kyla. Ett tips för den som vill ha samma gedigna känsla, men en lite mer sofistikerad form är Ghurka.

Märket grundades i början av 70-talet då Marley Hodgsen budade hem utrustning och väskor, gjorde för Nepals Ghurka-soldater, en specialdivision inom den brittiska armén.  Med inspiration från dessa började sedan Hodgsen  att producera egna lädervaror. Idag har Ghurka två egna butiker i New York samt en rad återförsäljare runt om världen.  Samtliga varoro produceras i märkets fabrik i Norwalk samt märkets huvudkontor i New York. Nedan följer ett urval av märkets kollektion.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Väskor Lädervaror

#1 Halmstad säger
2012-08-29 22:04 - Anmäl

Ja, det finns kvalitetshantverk från USA, tro det eller ej. Jag köpte en axelväska från USA för tio-tolv år sedan i en modell som letat efter länge. Skulle tro att den håller hur länge som helst. Spännen i massiv mässing etc. Den har fått fin patina efter daglig användning, men är inte riktigt representativ längre trots att den är blank som en nött hästsadel på sina ställen.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.