Manolo logotype

Märken att hålla koll på - Harris Wharf

Märken att hålla koll på - Harris Wharf
Ofodrade kavajer och ytterrockar förknippas främst med italiensk stil. Uppkomlingen Harris Wharf har visserligen sina rötter i Turin, men inspirationen kommer till stor del från Londons stilmedvetna gator. I höst introduceras märkets herrkollektion på den svenska marknaden.

2009 öppnade Gulia Workshop, en liten modebutik, på 19 Camden Passage, mitt i Londons  antik- och vintageområde. Tillsammans med brodern Aldo startade Gulia, som tidigare arbetat för bland annat Alexander McQueen, det egna märket Harris Wharf. Klädtillverkning ligger i syskonens blod.  1928 startade Gulio och Aldos farfarföräldrar en liten fabrik för damhandskar i Turin där samtliga av Harris Wharfs kläder produceras.

Stilen påminner lite om märken som Barena Venezia med helt dekonstruerade kavajer och ytterrockar i stickade material, men i fallet Harris Wharf med ett lite elegantare brittiskt snitt och mindre råa kanter.

     

Online säljs Harris Wharf på bland annat Braun Hamburg och finns sedan i höst även på Nitty Gritty i Stockholm.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kavaj

#1 Raderad säger
2012-08-27 10:21 - Anmäl

Riktigt snygga rockar! Stickade material är alldeles för underskattade i plagg som dessa.
#2 Raderad säger
2012-08-27 12:41 - Anmäl

Schysst rock, passar bra om man sitter i en merc.
Reklamvåldtäckt verkar inne nu...
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.