Manolo logotype

Försmak hösten 2012-13, J.Lindeberg

Försmak hösten 2012-13, J.Lindeberg
J.Lindeberg tycks dela herrmodefantaster i två läger. Ena sidan älskar det innovativt och aggressivt skräddare formspråket, medan andra sidan tycker det är totalt obärbart. Oavsett smak är det omöjligt att bortse från hur det svenska modemärket präglat svenskt herrmode senaste åren.

Höstens kollektion är både lyxigare och mer särpräglad än tidigare säsonger. Samarbeten som med brittiska skotillverkaren Alfred Sargent, kostymspecialisten Lubiam och Loro Piana ger varje produkt en exklusivare känsla. Designmässigt lever konceptet Techno Couture vidare med ett smalare och kortare snitt på såväl kostym som funktionsplagg. Just mixen mellan skräddat och tekniska tyger har alltid varit J.Lindeberg signum, vilket för säsongen blir extra påtagligt. Eller vad sägs om att matcha den ofodrade kavajen med ett par vadderade nylonshorts?  

   

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: J.Lindeberg
#1 Halmstad säger
2012-08-13 22:19 - Anmäl

Ge mig en manual till nedersta bilden...

I övrigt: inte så tokigt färg-, material- och kombinationsmässigt, men Lindeberg får rulla in farsen med de svårt krympta kavajerna
#2 Raderad säger
2012-08-13 22:58 - Anmäl

Jag tycker det är väldigt kul och skönt att läsa att ni skriver att det är ganska uppdelat när det gäller åsikter om J.lindbergs eftersom jag själv upplever det som att dom gör kläder av mycket varierande kvalite när det gäller de stilmässiga. Många plagg är väldigt eleganta och mycket fina men de blandas också med gräsliga plagg som jag anser är väldigt osmickrande.
#3 Raderad säger
2012-08-13 23:33 - Anmäl

Ser ut som när en 'designer' försöker göra kläder som är "klassiska, men med en twist".
#4 Raderad säger
2012-08-14 09:07 - Anmäl

Som Halmstad tycker överlag. Jag gillar den bruna techo-rocken mycket.
#5 Raderad säger
2012-08-14 09:40 - Anmäl

Då håller jag mig till den lilla skara som gillar de förkrympta kostymerna! Tycker att de gör det riktigt bra och tycker att det känns snyggt och fräscht (i brist på ett bättre ordval) på allt utom de mest formella kostymerna. Där ställer jag mig till den mer konservativa skaran.

Men shorts, långkalsonger och kängor? Ser ut som om man glömt att packa byxorna...
#6 Raderad säger
2012-08-14 11:52 - Anmäl

Jag gillar att många som kommenterar tror att dessa bilder är lag på hur J.L i det här fallet vill att man ska klä sig. ta det med en klackspark, inspireras av något; färgen, snittet, styling, vad som! eller inget alls! Lätta lite på trycket bara!

Ha det bäst!
#7 Raderad säger
2012-08-14 12:18 - Anmäl

Sorgligt att J.Lindeberg inte kan släppa den "för små kläder" looken på deras kostymer än. Resultatet ser ut som små pojkar som tagit fram kläder från barndomen. Fattar de inte att det är höga midjor och klassisk elegans som är 2012?
#8 Raderad säger
2012-08-14 15:06 - Anmäl

Olof (eller någon annan) - När kommer dessa skomodeller att dyka upp på deras online store/i Stockholmsbutiken?
#9 Raderad säger
2012-08-14 21:11 - Anmäl

Halmstad, #7 etc, förstår ni vad är en lookbook är och har för funktion? Det stylas, nålas etc, för att ge en intressant bild, samt förstärka vissa teman.

J.Lindeberg har en mycket större bredd än det som syns här. Jag rekommenderar verkligen att besöka en flagskeppsbutik eller deras showroom.

Det finns givetvis olika modeller på kavajerna.
"Mick" Regular (med normal längd)
"Hopper" Slim (något kortare, smal utan att bli tight, ofta med soft shoulder)
"Draper" Skinny (tight och kort).

Samt nya "Patrick" Slim (smal, utan att bli tight, men med normal längd) denna tycker jag är för lång, men smaken är som baken.

Det är mycket som är rätt här. Samarbeten med Loro Piana och Alfred Sargent signalerar tydligt åt vilket håll J.Lindeberg är på väg. Det blir en bra höst.
#10 Raderad säger
2012-08-14 23:01 - Anmäl

Tycker att J.Lindeberg levererar ett roligt och intressant formspråk rakt igenom. En del lite halvroliga plagg hindrar nog inte höstens kollektion från att bli dess förmodligen bästa någonsin. En mer konservativ passform känns, för mig, inte förenligt med ett så pass pogressivt märke.
#11 Raderad säger
2012-08-18 15:30 - Anmäl

Sisita bilden är lite nytänkande utan för boxen, trevligt. Stiligt rak igenom, fina plagg.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Ciro Zizolfi bespoke tweed jacket...

Läs mer

Shoegazing

Fördjupning – Hur skor veckas

Läs mer

Hodinkee

H10: Livestream: 10 Years Of HODINKEE –...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen