Manolo logotype

C´H´C´M – en engelsman i New York

C´H´C´M – en engelsman i New York
CHCM, som står för Clinton Hill Classic Menswear, var lite utav en personlig favorit under shoppingresan till New York. Butiken representerar allt denna artikelserie handlar om och är därför väl värd ett omnämnande.

Butikens ägare Sweetu Patel flyttade för tio år sedan till New York från skomeckat Northampton en timme norr om London för att arbeta inom modebranschen.  2010 valde han att satsa på en egen butik på nätet helt skött från den egna lägenheten  i Brooklyn. Det gick så pass bra på kort tid, och efterfrågan fanns där, att det öppnades en butik på hippa Bond Street. Internetbutiken lever vidare sida vid sida med den fysiska butiken och levererar förutom ett eget relativt casual märke noga genomtänkta märken från i första hand USA och Europa. När det kommer till de icke amerikanska märkena så är det i många fall små tillverkare som annars inte går att hitta i USA.

Sweetu menar att han är besatt av mode och i sitt koncept vill ha en tidlös stil för vardagen.

Ett axplock av de märken som butiken och webshopen för är: Drake´s, Ovadia & Sons, Monitaly, Private White VC,  Macintosh, J. Panther Luggage Co, Lavenham och Sunspel. Lite extra roligt är även att de säljer Bryssel-baserade Chauncey som tillverkar mycket fina stickade plagg.

   

Kabelstickad pullover, Drumohr.

Stickad pikétröja från Bryssel-baserade Chauncey

J. Panther Luggage Co.

Drake's

Mackintosh

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Drakes Mackintosh drumohr
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.