Manolo logotype

Försmak hösten 2012-13, Barbour

Försmak hösten 2012-13, Barbour
Manolo fortsätter att spana i höstens kollektioner. Idag riktar bi fokus ifrån södra Europa mot de brittiska öarna och oljerocksspecialisten Barbour som för hösten tagit ett rejält kliv framåt.

Även om Barbour för många står för oljerockar och i viss mån även quiltade jackor så bjuder detta ikoniska märke idag på en närmast fulltäckande produktserie.  Hela åtta linjer gör att märket kan locka allt från den trogna jaktkunden till en betydligt mer modemedveten publik.  Kollektionen Heritage utgår från Barbours arkiv, men riktar sig med ett uppdaterat snitt mot en något yngre kund. Spjutspetslinjen Beacon Heritage är ett samarbete med japanska designern Tokihito Yoshida för den som verkligen uppskattar funktion och nördiga detaljer, medan Lifestyle riktar sig mot en något bredare kundgrupp. International och Barbour Steve McQueen representerar märkets motorcykelarv med klassiska jackmodellen International i fokus.

I linjerna Classic Sporting och Sporing återfinns märkets klassiker som Beaufort och Bedale. Senast i raden av kollektioner är ett samarbete med Paul Smith. Alla kollektioner bär tydliga gemensamma drag med inspiration från brittisk landsbygd och i synnerhet nordöstra England där Barbour fortfarande har sin hemvist. Nedan följer ett mindre urval från höstens kollektioner.

  

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Ytterplagg

Andra artiklar om varumärkena: Barbour
#1 Entusiast säger
2012-08-08 21:30 - Anmäl

Aj...

Väldigt mycket av det här, förutom ett par bilder mot slutet, hade aldrig sett bra ut om inte killen som burit dem sett väldigt bra ut. Pölsiga matchningar som förstör plaggen (estetiskt sett) och förlorar den elegans som är själva definitionen av klassiskt herrmode - även i supermoderna tolkningar.

Det här är inte en supermodern tolkning av genren, man har missat genren helt.

Allra första, sista och femte bilden från toppen var de enda som hade det minsta smak. Skäms, Barbour.
#2 Halmstad säger
2012-08-09 12:40 - Anmäl

#1
Detta är country style... vad begär du?

Arrangemangen är typiskt drabbade av "stylism" (här: kostig knäppning, konstigt virad halsduk), men annars är det i överstämmelse med vad man förväntar sig.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Leffot

Edward Green Galways in Utah

Läs mer

Permanent Style

An evening with Ciardi

Läs mer

Shoegazing

Reportage – John Lobb Paris fabrik

Läs mer

Hodinkee

Weekend Round-Up: A Confusing Sport...

Läs mer

The Armoury Lightbox

A pair of bespoke #Pommella trousers...

Läs mer

Skoaktiebolaget

Skoaktiebolaget - John Lobb By Request...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen