Manolo logotype

Doriani Cashmere @ Mr Porter

Doriani Cashmere @ Mr Porter
Det är ingen hemlighet att Manolo gillar italienska tillverkare av stickat. En med en något okonventionell bakgrund är Milano-baserade Doriani som numera erbjuder en sportigt lyxigt kollektion där kashmir står i fokus.

Firman grundades redan på 30-talet som tillverkare av främst bälten och spännen åt bland annat italienska marinen. Efter andra världskriget tog märket namnet STORM och tillverkade då främst regnrockar och skräddade plagg. Märket lanserade ett nyskapande monobrand-butikskoncept som spred sig med över 24 egna butiker i norra Italien. Under 70-talet lanserade firman märket Doriani som främst blev kända för sina stickade plagg i kashmir.

Än idag sker all produktion i Italien och märket har två butiker i Milano och ytterligare tre runt om i Italien. I Sverige säljs Doriani på bland annat Gabucci och nu finns även märket representerat på Mr Porter med en kollektion exklusivt designad för den brittiska webshopgiganten.

  

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Stickat

Andra artiklar om varumärkena: Doriani
#1 Raderad säger
2012-08-02 12:10 - Anmäl

Vad är grejen med dessa bleka, fadda och gubbiga färger? Modellerna ser ju också riktigt trötta ut. Synd när de verkar göra bra grejer i övrigt...
#2 Raderad säger
2012-08-02 12:11 - Anmäl

Vad är grejen med dessa bleka, fadda och gubbiga färger? Även modellerna ser ju riktigt trötta ut. Synd när de verkar göra så fina grejor i övrigt...
#3 Halmstad säger
2012-08-02 12:38 - Anmäl

Jag kompenserar min anslående personliga utstrålning genom fadda och gubbiga färger. Andra människor kan behöva göra tvärt om.
#4 Raderad säger
2012-08-02 14:34 - Anmäl

JAZ: Vad är det för färger du efterfrågar??
#5 Raderad säger
2012-08-02 15:01 - Anmäl

Vad jag menar är att det blir en helt annan grej med en ordentlig marinblå, en djupt grön eller en grå med lite tryck i. Den översta tröjan i inlägget ovan tycker jag ser kanon ut, men resten? Jag hade aldrig tagit på mig den där blekblå tröjan eller en gubbslipover som ser ut som den kommer direkt från Papphammar-inspelningen. Den där gröna med krage är ju en sådan tröja som man hittar i farfars garderob från '82 liksom.

Det här är ju Manolo i ett nötskal. Man hade älskat banlonpolo och terylenebyxor med sydda pressveck om det bara står Cucinelli på skiten.
#6 Raderad säger
2012-08-02 15:49 - Anmäl

Jag bettällde den översta tröjan och fick den idag. Suverän kashmir, fin färg och mycket fin passform. Kan varmt rekommendera detta märke för de som söker hög kvalite till rimligt pris.

När det gäller JAZ så blir man enbar trött på den typen pinsamt barnsliga inlägg.
#7 Raderad säger
2012-08-02 16:02 - Anmäl

Kul att du är nöjd Abakus. Som sagt, den översta tröjan tycker jag är skitsnygg och hade gärna kunnat tänka mig att köpa den. Men är det ingen som håller med mig om att resten ser blekt 80-90-tal ut?
#8 Raderad säger
2012-08-02 16:12 - Anmäl

#JAZ då förstår jag vad du åsyftar, tyvärr kan jag inte riktigt hålla med dig. Vad gäller en slipover bär man i regel det till blazer som ett betydligt smidigare alternativ till pullover. Kragtröjorna tror jag ser kanon ut med en skjorta under tex. således inget som påminner mig om gubbgarderob. Få saker gör det automatiskt utan det är främst hur det kombineras. Förstår inte rädslan för att verka gubbig.

Klassisk stil är klassisk stil. Sen vilka färger man önskar är ju en annan sak.
#9 Raderad säger
2012-08-02 19:08 - Anmäl

#8 Mycket bra inlägg! Ser man hur Mr Porter stylar plaggen så är du klockrent rätt ute.
#10 Raderad säger
2012-08-02 22:27 - Anmäl

Denna typ av modell av slipover är ju ett klassikst plagg som funkar förr och nu i tiden.
#11 Halmstad säger
2012-08-02 23:33 - Anmäl

Slipovers är inte speciellt lätta att få tag på i affärerna. Den har varit död ett par år.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Reportage – TLB Mallorca Artista

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Patek Philippe...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen