Manolo logotype

Försmak hösten 2012-13, Corneliani

Försmak hösten 2012-13, Corneliani
I väntan på bättre sommarväder tänkte vi rikta blickarna mot höstens kollektioner. Först ut italienska kostymspecialisten Corneliani.

Corneliani har liksom Kiton anammat trenden att skippa studiomiljöer och istället låta sin egen tillverkningsateljé vara bakgrund för kampanjbilderna. Kanske är det för att ytterligare påvisa märkets rötter som kostym- och kavajtillverkare. För trots att Corneliani numera visar upp ganska uppseendeväckande plagg på Milanos modeveckor är det fortfarande kostymer som står i fokus hos den Mantua-baserade tillverkaren.

För säsongen dominerar dubbelknäppta modeller med en mjuk, men jämfört med många andra italienska kostymtillverkare något mer strukturerad silhuett. Ett annat nyckelplagg för kollektionen är den lite längre ytterrocken med raglanarm, vilket för tankarna till 30- och 40-talets elegans. Nedan följer ett urval från kollektionen.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kostym

Andra artiklar om varumärkena: Corneliani
#1 Kopparstaden säger
2012-07-23 18:41 - Anmäl

Som vanligt snyggt och stilfullt från Corneliani, ett av mina favoritmärke. Den rutiga kavajen på bild två är galet snygg, hela den kombinationen är precis min stil :-)
#2 Raderad säger
2012-07-23 20:47 - Anmäl

Ser ut att bli en trevlig höst från Italien.
#3 Halmstad säger
2012-07-24 09:46 - Anmäl

Å, hur mycket lättare är det inte att känna igen sig i höstkollektionerna!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.