Manolo logotype

Ovadia & Sons

Ovadia & Sons
Vi på Manolo måste nog medge att vi har en hyser ett gott öga till uppstickare och pionjärer. Något som nästa märke i vår serie om amerikanska ”mikro-firmor” definitivt kan klassas som – välskräddade Ovadia & Sons.

Märket som grundades 2010 av de Brooklynfödda tvillingarna Shimon och Ariel Ovadia blev redan samma år utsett till bästa nya herrdesigner av ansedda GQ Magazine. Bröderna som kommer från en familj inom textilbranschen har aldrig gjort något annat än att arbeta med mode och tyger. Deras märke Ovadia & Sons bygger inte på något svårare koncept än att bröderna tillverkar och säljer kläder som de själva gillar. De betonar att de inte följer några trender, utan deras fokus ligger som de själva säger på "fashion that never go out of style".

Deras stil påminner om Ralph Lauren Purple Label dock med något mindre influenser av brittisk godsherre eller West Palm beach playboys. Istället är det en skräddad och sportig stil med den amerikanska klassiska stilen som bas men med italienska influenser. Det är i första hand färdiga plagg som säljs även om firman har en MTM-tjänst.

Prisnivån är liksom kvaliteten hög. Majoriteten av deras varor har handsydda eller sydda med hantverksmässiga moment och en stor del tillverkas i USA. Deras eleganta handsydda monkstraps görs dock i Northampton UK.

Idag har bröderna ingen egen butik. De har i första hand en webshop men erbjuder även nyfikna att beskåda deras varor i deras showroom i Brooklyn. Idag är det ett par välsorterade butiker som för deras varor så som exempelvis Barneys, hypade C´H´C´M i New York samt webbutiken Park & Bond.

Bröderna gillar Europa och hittar mycket inspiration här. I en intervju nyligen gav de både stiltips och lite information beträffande var de får sina intryck ifrån. Unisont svarade både att de i första hand hämtar inspiration från varandra men även från vanligt folk på New Yorks gator. De gillar även Paris och bor alltid på Le Bristol Hotel. Ett hotell de hamstrar Herméstvålar från. De gillar både whisky och menar att det är både det godaste och stiligaste man kan dricka där Oban är favoriten. När det kommer till dofter finns det bara en som gäller: Diptyque Philosykos. Den enda parfymen man behöver enligt Ariel.

Resan har knapp startat och räkna med att se och höra mer av bröderna Ovadia i framtiden.

 

Shimon och Ariel Ovadia

Ovadia & Sons SS12

Ovadia & Sons AW12-13

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kostym

#1 Raderad säger
2012-07-19 19:48 - Anmäl

Haha kläderna på modellerna såg sämre ut än kläderna på dem själva.
#2 Raderad säger
2012-07-20 10:23 - Anmäl

#2 Håller med. Bröderna själva såg riktigt scyssta ut medan de andra kreationerna luktar för mycket effektsökeri.
#3 Raderad säger
2012-07-20 11:25 - Anmäl

Jag tycker inte man ska låta styling på modellbilder väga tyngre än de plagg som visas på modellerna. Riktigt trevliga kläder och skor. Ser mängder av möjliga kombinationer med den egna garderoben.
#4 Raderad säger
2012-07-20 20:56 - Anmäl

Jag håller också med, kläderna och skorna som bröderna hade på sig var riktigt schyssta. Intressant märke.
#5 Raderad säger
2012-07-21 12:54 - Anmäl

Skorna tillverkas som bekant i England av Alfred Sargent (monkstrapsen är tekniskt sett samma modell som AS Exclusive "Ramsey".

Ovadia&Sons är tveklöst ett av de mest spännande nykomlingarna i min mening och deras förra höstkollektion var det bästa jag sett på flera säsonger.
#6 Raderad säger
2012-07-21 12:54 - Anmäl

Skorna tillverkas som bekant i England av Alfred Sargent (monkstrapsen är tekniskt sett samma modell som AS Exclusive "Ramsey".

Ovadia&Sons är tveklöst ett av de mest spännande nykomlingarna i min mening och deras förra höstkollektion var det bästa jag sett på flera säsonger.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.