Manolo logotype

The perfect tee

The perfect tee
En välsydd skjorta i all ära. Det finns tillfällen då en enkel gråmelerad eller klassisk vit t-shirt är det absolut stilfullaste valet. Manolo har valt ut några favoriter.

Det är lätt att se t-shirten som ett slappt och fantasilöst substitut till skjortan.  Men i många fall kan faktiskt t-shirtens enkla uttryck skapa en betydligt mer sofistikerad känsla. Under en kavaj eller jacka ger t-shirten med sin finstickade yta ett ledigt och balanserat intryck som sätter bäraren i fokus.  En bra utgångspunkt för en så användbar t-shirt som möjligt är en figurnära modell i vitt, blått eller grått utan några tryck. Passformen ska vara smal, men inte tight, vilket gör att plagget tappar all sin naturliga elegans. Tänk på ledorden enkelt, fräscht och snyggt.

 

Brittiska Orlebar Brown har kompletterat sina stilfulla badshorts med en mindre kollektion av casual-plagg. Erbjuder numera både långärmade som kortärmade t-shirts i lyxigt lätt bomullskvalité.

Enkelt och genomarbetat från svenska The White Briefs.

Sunspel

James Perse (Mr Porter)

Oklanderligt kombination, foto: The Sartorialist.

T-shirten har en självklar plats i svenska Our Legacys kollektioner och återfinns i en rad olika kvalitéer.

Smårandigt från A.P.C (Park & Bond)

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: APC Orlebar Brown Our-Legacy Sunspel The White Briefs
#1 Raderad säger
2012-07-11 20:33 - Anmäl

The white briefs gör riktigt fina saker, finaste underkläderna jag någonsin haft. Rekommenderas starkt!
#2 Halmstad säger
2012-07-11 22:31 - Anmäl

Kläder som inte syns kan man köpa i 3 pack på ICA Maxi.
#3 Raderad säger
2012-07-11 23:07 - Anmäl

Basplagg är så användbart. Enkla t-shirtar funkar utmärkt som undertröjor, helst med bra passform.
#4 Raderad säger
2012-07-12 07:13 - Anmäl

Underkläder!
#5 Raderad säger
2012-07-12 08:53 - Anmäl

#2

Ja om man klär sig för andras skull köper man säkert "osynliga" plagg på ICA. För de som har kläder och stil för sig själva och på riktigt kör på kvalité och design rakt igenom oavsett om det är pyjamas,strumpor, kalsonger eller som i detta fall undertröja/t-shirt.
#6 Raderad säger
2012-07-12 09:07 - Anmäl

#2, Det man köper i trepack på ICA Maxi syns, även om det inte är meningen. Billiga T-shirts med dålig passform kryper upp och korvar sig under skjortan och det ser riktigt taffligt ut.

Bildtexten "Oklanderlig kombination..."? Skjortkragar är till för att skydda kavajens krage från nedsmutsning, då denna inte kan tvättas lika ofta. Smutsigt tyg slits dessutom mycket fortare, så det är inte bara snuskigt utan också slösaktigt att låta härsken talg, svett och döda hudceller tränga in i kavajkragen. Oklanderlig? Visst, om man är anhängare av slit-och-släng och ointresserad av hygien.

(Dessutom är det snyggare med en skjortkrage innanför kavajens dito.)
#7 Raderad säger
2012-07-12 14:12 - Anmäl

#6, T-shirt under skjorta? Detta har jag helt missat. När har man det?
#8 Kopparstaden säger
2012-07-12 14:51 - Anmäl

#7

Det har man hela tiden på samma planet som man har skjorta, tröja, kavaj och en liten sjal på sig. Planeten där det aldrig är varmare än -35 :-)

Skämt å sido...ingan aning när man har det.
#9 Raderad säger
2012-07-12 15:05 - Anmäl

#7

Det är mycket vanligt. Syns ju inte om bäraren har slips. Här är ett exempel.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=3949176
#10 Raderad säger
2012-07-12 17:07 - Anmäl

Snälla Manolo, vad är poängen med att ha rubriken på Engelska? Det framstår närmast som patetiskt, vilket är extra synd när innehållet är desto bättre.
#11 Raderad säger
2012-07-12 18:21 - Anmäl

I likhet med lano kan jag varmt rekommendera White Briefs. Deras t-shirt håller passformen även efter många tvättar och mycket skön bomulls kvalité. Deras brief (Platan) är de enda kalsonger jag använder, helt suveräna. Detta är plagg för de som klär sig för sin egen skull och som vill ha prisvärd kvalité rakt igenom. Även Orlebar Brown rekommenderas starkt. För bra genomgång av deras badshorts Bulldog och deras Polo-shirt läs t ex Permanent Style - en blogg som står för allt som inte Halmstad är.

http://www.permanentstyle.co.uk/2012/06/perfect-polo-shirt-orlebar-bro

http://www.permanentstyle.co.uk/2011/10/orlebar-brown-swimming-shorts.htmlwn.html
#12 Halmstad säger
2012-07-12 20:09 - Anmäl

#1 talade om underkläder och det var det jag kommenterade. Blev tyvärr lite off topic vilket jag upptäckte efteråt.
#13 Raderad säger
2012-07-13 07:02 - Anmäl

#7, Jag tänker inte trassla in mig i teknikaliteter som skillnaden mellan undertröja och t-shirt, då den gränsen sannolikt är ytterst diffus. Jag överväger själv att skaffa någon form av undertröja att ha under skjortan då det är risk för genomsvettning. Det lär finnas bra sådana, har man sagt mig, men jag har en känsla av att de inte säljs i trepack på ICA Maxi.
#14 Raderad säger
2012-07-13 19:22 - Anmäl

Har 4 t-shirts (och ett linne) från Zimmerli.

Kan säga att dem är väldigt sköna, men om du ska ha tröjan under skjortan råder jag dig att strunta i bomull.

Har en i silke och en i ylle (använder sällan undertröja) och det är betydligt skönare än bomull. Känner mig inte alls lika svettig. Bökigare med tvätt då det inte bara är att slänga dem i tvättmaskinen med allt annat men men :)
#15 Rozzy säger
2012-07-14 01:25 - Anmäl

Himmel... Det känns som om detta forum består av en grupp äldre konservativa gubbar som vars inspiration till stil härstammar från 40-talet och tillbaka. Det var bättre förr!
Jag vet inte hur ni arbetar som har sådana problem med transpiration (kanske för att ni bär lager på lager - T-shirt/linne, skjorta, slips, pullover, tweedkostymen, knästrumpor etc. etc.)

En riktigt snygg tunnare T-shirt med bra passform och snygg krage/ringning under kavaj eller t.o.m kostym är ett utmärkt sätt att variera sin klädsel och stil när det inte handlar om allt för formella tillfällen.

T-shirt under skjortan, det har jag inte burit sedan tidigt 90-tal!
#16 Raderad säger
2012-07-14 16:27 - Anmäl

#15 - Fast det ser aldrig lika bra ut med en t-shirt istället för skjorta till kavaj.

Sen förstår jag inte vad du menar med "T-shirt under skjortan, det har jag inte burit sedan tidigt 90-tal!". Menar du att det var snyggt då? Det har aldrig varit snyggt. Lika lite som t-shirt under kavaj är snyggt. Du inser väl det också om en sisodär 5år och då heter det, "T-shirt under kavaj, det har jag inte burit sedan 2012!".
#17 Halmstad säger
2012-07-14 21:37 - Anmäl

Alla har inte haft samma tur i det genetiska lotteriet. För mig går hygien före stil om de ställs mot varandra och kompromissen är acceptabel. Har man t.ex hår på bålen är det inte jättemysigt att den skymtas genom skjortan vid formell klädsel. Man kan också ha problem med att man svettas mer än andra. Därför kompromissar man med stilen en aning för allas trevnad och bär en undertröja. Sitter den tajt kommer det inte att synas.
#18 Raderad säger
2012-07-16 17:34 - Anmäl

T-shirt under skjortan är ingen dum idé förutsatt att den inte syns. Det skyddar skjortan från deodorantfläckar och hindrar svett från att tränga igenom. Det är dessusom lättare att tvätta vita T-shirts än ömtåliga skjortor (exempelvis Hanes håller för hundratals tvättar i 60 grader). Att bära skjortan uppknäppt med en T-shirt under är däremot suboptimalt för att inte säga fult.
#19 Raderad säger
2012-07-24 09:30 - Anmäl

Utan t-shirt under får man, som riesenschnauser säger, väldigt mycket jobb med tvätt, och man sliter onödigt på skjortorna. Uppstickande t-shirtkragar avhjälps enkelt med djupt V-ringade t-shirtar (något ska de ju vara bra till).
#20 Raderad säger
2012-07-24 10:02 - Anmäl

#15: "Jag vet inte hur ni arbetar som har sådana problem med transpiration....."

Jag utgick från artikeln "The Perfect Tee" handlade om något annat än kläder för arbetet. Kanske felaktigt, det finns ju gott om jobb där t-shirt är det perfekta valet.

Det finns annars gott om situationer då skjortan får stora fula svettfläckar på bringan, t.ex. storstadsemestrar på vår/sommar. Då känner åtminstone jag mig mer komfortabel i lätta långbyxor och skjorta. En bra undertröja tar hand om svettfläckarna, åtminstone till en början.

Men du kanske tillhör gänget som dräller omkring i stadsmiljö i flip-flops och bar överkropp, samt tycker at T-shirt är "business casual"?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.