Manolo logotype

Semesterklockor

Semesterklockor
Vi har klivit in i vad som för många är den sista skälvande veckan inför en välförtjänt ledighet – här är de bästa klocktipsen för att hålla stilen när kontor, fabrik och butik byts mot sandstrand och lantställe.

För många är en sportigare modell självklart under sommarens lediga dagar – något som pallar och passar såväl bad som lek. Ett typiskt exempel är det klassiska dykaruret som både i funktion och estetik passar bra. En av årets nyheter är Victorinox som snyggat till Dive Master 500 ytterligare med strukturerade tavlor, matchande gummiband och en palett av snygga, nedtonade färger.

Många tycker att sommaren, gärna i omedelbar närhet av glittrande vatten, rosévin och en ordentlig båt är det perfekta stället att glänsa lite extra. Årets glitterkung är utan tvekan Rolex Daytona i det för året nya "Rainbow"-utförandet där vitt eller gult guld strösslas med lite stenar, framförallt i form av en regnbågsfärgad glasring. Raka motsatsen, lämplig för promenader i Rio, är en enkel digitalare eller Swatch som både pallar ett mindre dopp men heller inte gör en krater i plånboken om den råkar knyckas – något som tack vare det anspråkslösa yttret förhoppningsvis undviks.

För den som reser mycket under sommaren kan en GMT- eller världstidsklocka vara på sin plats; den ger möjligheten att hålla koll både på lokal och hemtid, vilket i viss utsträckning förhindrar både jetlag och pinsamma telefonsamtal hem på olämpliga tider. Passande för jetseten är årets nyheter i flygutförande (som IWCs nya Worldtimer och Zenith Doublematic) och inte minst Glashütte Originals nya flaggskeppsmodell Grand Cosmopolite. En modell som dessutom bjuder på evighetskalender och tourbillon.

De av läsarna som uppskattar en solblekt look med mjuka oxfordskjortor, patinerade skor och ingångna jeans uppskattar sannolikt en snygg vintageklocka till sommarkvällarnas rosévin, där både en elegant kostymklocka i guld eller en gammal sportmodell är en uppskattad accessoar. Här visat i form av en Omega i guld och en Breitling Navitimer från 60-talet (båda från Park & Bond). Vill man hellre vara nyblank och fräsch (på Nikki Beach eller i Båstad, kanske?) erbjuder glammigare sportmärken som Hublot passande alternativ som dessutom inte är ovanligt i sommarfavoritfärgen vitt. När Miami Heat häromveckan vann NBA-finalen förärades alla spelare en "White Hot" Big Bang som de glatt tog emot – med undantag av superstjärnan LeBron James, som är ambassadör för Audemars Piguet...

För en aktiv semester levererar flera skandinaviska märken spännande klockalternativ; Linde Werdelin har tagits upp tidigare då de i grundutförandet är en modern och snygg sportklocka, men har möjligheten att montera ett av två olika digitala instrument; Rock är landvarianten för äventyr primärt i bergsmiljö vilket borde tilltala den som gärna fjällvandrar, medan Reef är en dykdator med full funktionalitet. Om man tilltalas av dykning borde det svenska alternativet för dykarur vara intressant; Sjöö Sandströms Landsort, döpt efter Sveriges djupaste plats (Landsortsdjupet) och därmed tät till 459m. Sedan några veckor finns modellen inte bara i svart och vitt utan även i specialvariant med glasring i volfram med grått färgtema med orange accent.

    

Victorinox Dive Master 500

Rolex Daytona Rainbow

Swatch Rebel

Breitling Navitimer

Glashütte Grande Cosmopolite

Hublot White Hot Big Bang

IWC Worldtimer

Linde Werdelin

Sjöo Sandström Landsort

Vintage Omega

Zenith Pilot Doublematic

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Klockor

Andra artiklar om varumärkena: breitling Glashütte IWC omega rolex Swatch Hublot
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.