Manolo logotype

Välklätt i shorts

Välklätt i shorts
Utbudet av snygga och välgjorda shorts blir bara allt större. Från att ha varit förpassat till butikshyllornas mörkaste vrår har shortsen blivit en självklar del även för en elegantare herrgarderob.

Med det sagt. Alla gillar inte och trivs inte i shorts. Något som märks tydligt i kommentatorsfälten bland olika stilbloggar och forum där shorts framställs som djävulens påfund. Och det är alltid lättare att kategoriskt döma ut ett plagg än att faktiskt försöka påvisa de positiva exemplen på hur plagget kan bäras.

En bra utgångspunkt för den något mer klassiskt lagda bäraren är ett par shorts i flatfront-modell som slutar strax ovanför knät. Längre shorts riskerar ett ge ett släpigare intryck, inte minst till kavaj eller tröja. Klassiska färger som khaki, olivgrönt samt marinblått återkommer varje säsong och är alltid lätta att matcha med den övriga garderoben. Den som vill ha en lite sportigare känsla kan med fördel välja ett par shorts i gråmelerad jersey, vilket ger skapar en riktigt elegant kontrast till exempelvis en marinblå blazer. Nedan följer några exempel.

 

Eleganta bomullsshorts från PT01

Egentligen ett par badshorts, men den tobaksbruna färger och det matta material gör dessa lika användbara utanför stranden. Orlebar Brown

Superklassiskt och enkelt från Incotex. (Mr Porter)

Sobert och snyggt från Saturdays Surf NYC

Cargoshorts i gråmelerad jersey är för många en otänkbar kombination. Men lägg till en marinblå kavaj till ovanstående helgrå kombination och du har en sportig elegant look. Brunello Cucinelli

Oklanderlig kombination, The Sartorialist.

Ett par seersuckershorts är ett stilfullt alternativ för den som söker något lite mer unikt än khaki och marinblått.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Byxor

Andra artiklar om varumärkena: Brunello Cucinelli Incotex Orlebar Brown PT01
#1 Raderad säger
2012-07-02 19:20 - Anmäl

Är det tillräckligt svalt för att bära kavaj så finns det ingen anledning att bära shorts. Jag tillhör inte hard core falangen som anser att det aldrig lämpar sig med shorts, de har sin plats i mer lediga sammanhang tillsammans med en förslagsvis en tröja. Shorts med kavaj (blazer)!? Angus Young i AC/DC har delvis byggt sin karriär på att framträda i rollen av förvuxen skoluniformsbärare, för oss andra finns det ingen som helst anledning.
#2 Raderad säger
2012-07-03 08:20 - Anmäl

..förutom att det är snyggt om det görs på rätt sätt?

Vad finns det annars för idé med andra kläder än typ en mjukisdress utanför formella sammanhang? Man klär sig ju för att signalera något. Visa identitet och möjligen lite kreativitet. Den asiatiske gentlemannen på bilden här ovan ser ju helt fantastisk ut!
#3 Raderad säger
2012-07-03 12:16 - Anmäl

En ren detaljfråga, men är de där shortsen från Orlebar Brown verkligen tobaksbruna? Jag tycker de ser grå ut. Annars är väl shorts lite mer preppy-stil, åtminstone i min värld, och därför ett lite mer ungomligt mode. Men jag har säkert fel.
#4 Raderad säger
2012-07-03 12:39 - Anmäl

#2 Jag håller med om att man ofta(st) använder kläder för att signalera något och om den asiatiske gentlemannen vill signalera gråsprängd skolpojke, har han lyckats.
#5 Raderad säger
2012-07-03 19:47 - Anmäl

Varför ska man kategorisera så pass mycket? Enligt mig så kan shorts vara riktigt snyggt, men förstås, det är något som man ej ser ofta även fast det förekommer.

Angående Asiaten så tycker jag att han utstrålar karisma och personlig stil, mer än vad dom flesta på till exempel Pitti Uomo gör.
#6 Raderad säger
2012-07-03 22:40 - Anmäl

Den asiatiske herren är lite charmig, inte något jag själv skulle men OK. Värre är den föreslagna kombinationen som går att läsa i bilden ovanför - bara tanken är hemsk!
#7 Rozzy säger
2012-07-05 15:03 - Anmäl

Himmel vilka stela gubbar det finns här!

Snygga shorts kan bäras med stil på kontoret eller på stan speciellt i kombinationen långärmadskjorta (helst med slips) samt gärna med en sommrig bomuls eller linnekavaj. Skorna ett par brogues i mocka eller liknande.
(Beskrev just vad jag har på mig i dag! :-)
Shorts är svalt och skönt. Men smaken är olika, vissa tycker kanske det är mer stil att gå med kostymbykor som fastnar i baken av svett! ;-)
#8 Raderad säger
2012-07-16 21:12 - Anmäl

Skönt inlägg. Shorts hör sommaren till, och precis som mman kan ha kortärmat till långbyxor tycker jag man kan prova långärmat tilll kortbyxor. Mer ideologiskt, vetenskapligt eller filosofiskt än så behöver det inte bli.

Jag har nyligen skräddat till ett ex av O. Jacobsons Firenze just för det ändamålet. För övrigt tycker jag att mixen med shorts är ett lysande exempel på när en aningen kortare kavaj kan göra sig bra.
#9 Raderad säger
2012-07-28 23:59 - Anmäl

Shorts till sommaren, inte för min del. Men däremot på våren och hösten med ett par leggings (meggings = male leggings) till är klockrent.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.