Manolo logotype

Sommarens sneakers 2012

Sommarens sneakers 2012
För en icke-insatt kan sneakersvärlden framstå som rena djungeln. I en uppsjö av limiterade upplagor och designsamarbeten är det verkligen en tuff uppgift att hitta rätt modell för sin egen stil. För ett reda ut ämnet något har Manolo valt ut sina favoriter för säsongen.

Den kanske tydligaste inspirationskällan för vårens sneakersmode är löpning. Något som avspeglar sig både i form av nylanserade retro-runners och nya tekniska material som letat sig från löparspåren ut på gatorna. Utvecklingen leds av sportgiganter som Nike och Adidas, men även New Balance är viktigt namn i sammanhanget.  Det som är lite intressant för säsongen är att denna typ av sportskor även börjar bli vanligare inom ett något mer välklätt stilideal. Den som besöker en modern herrmodebutik idag lär snabbt hitta ett par New Balance eller Nike Vintage bredvid ett par Aldens i Cordovan.

   

Det råder just nu lite New Balance-yra på svenska gator. Allt från mustaschprydda hipsters till sprezzaturas i ofodrade bomullskostymer tycks nu bära New Balance. För säsongen har märket återlanserat CM620, som med sin låga silhuett tydligt för tankarna till New Balance löpartradition.

Nike Pre Montreal Racer togs ursprungligen fram för amerikanska långdistanslöparen Steve Prefontaine och har idag blivit en av det amerikanska stormärkets allra mest karaktäristiska modeller.

Adidas Originals Rod Laver Vintage (Nitty Gritty)

Italienska Buttero är en intressant uppstickare inom segmentet premiuimsneakers. Skorna sys i Toskana av vegtibaliskt garvat skinn. Modern och avskalad design. Säljs bland annat på Très Bien Shop.

Common Projects numera ikoniska Achilles.

Elegant perforerad sneaker från amerikanska Seavees. (Barneys)

Converse Jack Purcell är en given sommarklassiker.

Sneaker-världen kryllar av samarbeten. Det kanske snyggaste för säsongen står danska Norse Projects för som gått samman med amerikanska Pro Keds för att uppdatera klassikern The Royal Masters.

Vans premiumlinje Vault med modellen Old Skool LX VLT

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor Sneakers

#1 Raderad säger
2012-06-12 20:47 - Anmäl

Achilles är bäst av dessa, men de är inte tillräckligt bra för att sno tid från andra (mer civiliserade) skodon.

=)
#2 Raderad säger
2012-06-12 23:13 - Anmäl

Har inget emot sneakers för vissa tillfällen, men förstår verkligen inte hypen över New Balance.. :)
#3 Raderad säger
2012-06-13 09:29 - Anmäl

Får nog erkänna att jag gillar NB så smått och kan absolut se mig glida omkring i dem när det är riktigt nerdressat som gäller...
#4 Raderad säger
2012-06-13 12:37 - Anmäl

Hjälp, tack! Sträcker ut min hand och tar ytterst tacksamt emot tips på låga, närmast osynliga strumpor som kan kombineras med exempelvis tasselloafers och car shoes utan att synas och märkas. Alla tips och länkar på märken, modeller och inköpsställen är välkomna - möjligen bortsett från tips om vanliga ankelstrumpor i standardutförande.
#5 Raderad säger
2012-06-13 14:05 - Anmäl

#4
Det här är vad du letar efter:
http://www.falke.com/se/men/legwear/falke-sneaker.html
#6 Raderad säger
2012-06-13 21:10 - Anmäl

#4,

Det har du förstås helt rätt i! Tack så hemskt mycket... I owe you one.
#7 Raderad säger
2012-06-14 10:40 - Anmäl

Häromdagen såg jag en man i 30-årsåldern bära någon lättviktshistoria med minimal dämpning på fötterna och tweed (!!) på resterande delar av kroppen. Inget vidare enligt mig.

Dock tycker jag att sneakers, speciellt mer avskalade och tidlösa modeller, är mäkta vackert och definitivt kan figurera i en "klassisk" herrgarderob 2012. Har man skor likt de från Buttero tycker jag rentav att man kan bära de till kostym, förutsatt att denna inte är särskilt formell (och att personen i fråga inte är medelålders).
#8 Raderad säger
2012-06-14 17:18 - Anmäl

Och när gympadojjorna börjar lukta som en blandning mellan hundskit och gorgonzola - sular man om, eller slänger man?
#9 DT säger
2012-06-15 09:41 - Anmäl

Sneakers har sin plats på sommaren, till somrig klädsel. Men jag förstår inte dom som lägger över tusenlappen på vita sneakers. Det är en homogen förbrukningsvara, oavsett om det är en limiterad upplaga i läder från en enhörning eller sydda för hand av dödsdömda fångar på någon hård Texasanstalt.

Som erpet skriver så luktar dom ju hundskit efter bara några veckor, de vita sömmarna och gummisulan har antagit en smutsbrun kulör och innerfodret i tyg har fått hål vid hälen.

Men som sagt, till en somrig klädsel vid somriga aktiviteter så.
#10 Raderad säger
2012-06-17 13:05 - Anmäl

Vill passa på att tipsa om ett nytt och tufft initiativ från våra holländska kamrater.

http://www.oatshoes.com/

OAT Shoes gör skor som är 100% biologiskt nedbrytbara(för den intresserade). Dessutom har de några riktigt fina modeller.
#11 Raderad säger
2012-07-10 21:27 - Anmäl

Har två par nya Dior Homme sneakers till salu.
Beställde från nätet men storleken passade inte.

avendator@live.com för mer info och bilder.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.