Manolo logotype

Brittiska uppstickare - Mr Start

Brittiska uppstickare - Mr Start
I veckans genomgång av brittiska uppstickare är det dags att blicka österut. I Londonsammanhang betyder det trendiga Shoreditch strax öster om Liverpool Street och det intressanta märket Mr Start.

Det är på den mysiga lilla bakgatan Rivington Street som makarna Philip Start, grundare av legendariska butiken Woodhouse, och Brix Smith-Start, före detta gitarrist i kultbandet the Falls skapat ett litet modeimperium. Det ska kanske förtydligas att betoningen ligger på litet imperium för de driver sedan 2002 två stycken butiker, en för män och en för kvinnor, och sedan 2008 har de även en mer uppklädd butik med skrädderi som går under namnet Mr Start Tailor. En butik som fångat vårt intresse och som efter ett par år på marknaden med all älskvärd tydlighet visat att de är värda ett uppmärksammande.

Philip med ett stilmässigt förflutet i modskulturen har vid skapandet av en egen skräddad linje valt en figurnära 60-tals siluett. Midjan är mycket smal och slagen smalare än vad som får betraktas som klassiskt. Shoreditch betraktas ofta som något av en högborg för hipsters och en ung och kreaktiv publik. En publik som inte sällan ställer höga krav men som också tycker att Savile Row är för traditionellt och traditionstyngt. Mr Start erbjuder en kvalitet och tillverkning som platsar i Mayfair och på Savile Row men som är anpassat efter den typ av lyxbohemer som huserar i kvarteren öster om Liverpool street.

Butiken som förutom Mr Starts eget skräddade märke för andra intressanta märken som Jil Sander, Balenciaga, Moncler, Want Les Essentials, Crockett & Jones är mycket snyggt utformad. Vid utformandet av butiken har Mr Start lagt stort fokus på ljuset och hur plaggen framhävs. Firman menar att kostymer nästan alltid skapas i färger som, grått, svart, blått och brunt. Dessa färger kan vara svåra att få en ärlig bild av i normala butiker. Inte sällan ser man butiksbiträden ta med kunder ut på gatan för att låta dagsljuset göra tygerna rättvisa. Hos Mr Start har de en mycket genomtänkt och speciell belysning ihop med noga valda bakgrundsfärger på väggarna för att plaggen ska framhävas och tygernas rätta färg synas. Addera mycket genomtänkt inredning som kan beskrivas som en mix mellan industrilokal och herrklubb så har ni en intressant kombination som lyckas med precis samma sak som firmans kläder att attrahera en yngre och medveten publik.  Ett extra plus för de makalöst snygga Magritte-esque plommonstoplamporna.

Kvaliteten är mycket god i förhållande till pris. En färdig kostym börjar på runt 600 pund och skjortorna från 100 pund och uppåt. Man tillhandahåller också en MTM-tjänst via eget skrädderi. Firman har också ett par unika modeller skor tillverkade av Crockett & Jones där vi speciellt fastnat för den marinblåa mockabrougen Bangor med gummisula.

Har ni vägarna förbi så rekommenderas ett besök. Har ni tur stöter ni på de sympatiska ägarna och deras mopstik Pixie.

 

Mr Start SS12

Mr Start SS12

Mr Philip Start

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kostym

#1 Raderad säger
2012-06-05 19:14 - Anmäl

Låter som en spännande affär, ska försöka titta in när jag är i London härnäst!
#2 Halmstad säger
2012-06-05 19:15 - Anmäl

Fina grejer. Bara ett besök i strumplådan som fattas.
#3 Raderad säger
2012-06-06 08:56 - Anmäl

Jag ska till London nästa vecka och har ca 3 timmar över. Vilka "måsten" hinner man med om man bor kring Piccadilly Circus? Är sugen på sådant som Drakes, C&J, Turnbull & Asser och kanske ngt på Savile Row (även om varken tid el budget ger möjlighet till ngn bespoke kostym). Är det f ö ngn som vet var i London italienska toppmärken har sina butiker?
#4 Raderad säger
2012-06-06 16:56 - Anmäl

Bernhardsson?
#5 Halmstad säger
2012-06-06 17:16 - Anmäl

# 3

prova att hitta info här på Manolo genom en avancerad sökning på Google.

http://www.google.se/advanced_search

Sök på London och begränsa sökningen med manolo.se under "webplats eller domän"
#6 Raderad säger
2012-06-06 17:39 - Anmäl

Trunk är en riktigt bra butik som dessutom ägs av en svensk. Ca 20 minuters promenad från piccadilly. Annars är libertys, Drakes, Burlington Arcade med alla dess småbutiker brs. Liksom hela Jermyn street. Jag gillar också översta våningen på Fortnum & Mason
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.