Manolo logotype

British Leisure Wear, Sunspel

British Leisure Wear, Sunspel
Nu när värmen kommer allt närmare börjar det bli dags att införskaffa den perfekta pikétröjan och t-shirten. Några av de snyggaste och skönaste görs av brittiska Sunspel. Ett märke som nog i första hand förknippas med riktigt bra underkläder.

Det börjar kännas som en upprepning men Sunspel har likt i stort sett alla andra brittiska tillverkare en anrik historia som tar sin start 1860. Det kanske största avtrycket på marknaden gjorde firman när de på 40-talet introducerade boxershorsten i England.

Det som i första hand kännetecknar Sunspel är deras fantastiska bomullskvaliteter. Firman lägger stor vikt vid att välja ut den absolut bästa bomullen och mycket av deras tyger vävs också i fabriken i Long Eaton utanför Nottingham. Sunspel jobbar med långfibrig egyptisk bomull och Sea Island bomull. Genom hela märkets historia har fokus legat på att utveckla och förbättra bomullstyger för att få så sköna och funktionella underkläder som möjligt. Detta ledde till att Sunspel 1958 tog fram något som de kallade cellular cotton och som är en tvärvävd bomullskvalitet med tydlig struktur och som idag blivit något av märkets signum. Numera tillverkas underkläderna i en fabrik i Portugal medan alla överdelar sys på gamla hederliga maskiner i fabriken i Long Eaton.

2005 såldes firman från ägarefamiljen Hill till London-duon Nicholas Brooke och Domenic Hazlehurst. Dessa två anlitade sen J.W Anderson som kreativ chef. Det är under hans regi som märket de senaste åren tagit steget i in modevärlden och på catwalken. Han jobbar utifrån god kvalitet men inte så flashigt. Det skulle kunnat sammanfattas som diskret lyx.

Det är inte för inte som man valde trendiga Shoreditch i London när firman öppnade sin första butik. Nyligen öppnade de även en andra butik i populära SoHo Resan firman har gjort de senaste åren har gjort att en rad kände modeskapare så som Paul Smith, Thom Browne och Kris Van Assche valt att släppa samarbeten med dem.

Vi har valt ut ett par av höjdpunkterna ur vårens sortiment nedan.

  

Riviera Polo Shirt

Sunspel i samarbete med Dr Martens

Akrivbild från märkets fabrik

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Underkläder

Andra artiklar om varumärkena: Sunspel
#1 Raderad säger
2012-05-11 08:31 - Anmäl

Varför sätter man en bröstficka på en pikétröja? Det borde vara spöstraff på sånt...
#2 Raderad säger
2012-05-11 10:50 - Anmäl

Har en mörkblå tunn halsduk hemma i 100% ylle. Skulle tänka mej att den passar nu i vår och lite blåsigare sommardagar(rent värmemässigt alltså, håller man upp den så ser man igenom, det är alltså ingen vinterhalsduk)
Jag tycker dock att den blir så tjock runt halsen på grund av allt tyg, därför är min fråga, KAN jag skära av en remsa längs med halsduken och sedan sy ihop den?
#3 Raderad säger
2012-05-11 12:33 - Anmäl

"Vi har valt ut ett par av höjdpunkterna ur vårens sortiment nedan."

= en grå mysoverall i finaste egyptiska bomullen. Ptja... har man allt annat, så visst.
#4 Raderad säger
2012-05-11 22:32 - Anmäl

Sunspels pikétyg ser väldigt "grovt" ut. Någon med faktisk erfarenhet som kan uttala sig i saken?
#5 Raderad säger
2012-05-12 01:51 - Anmäl

#4

Jag har motsvarande den här: http://www.sunspel.com/euro/mens/polo-shirts/pique-rib-collar-polo-shirt-navy.html

Det jag kan säga är att tyget i just den typen av pique är att jämföra med en t-shirt. Faktum är att tyget är nog luftigare och lättare än de flesta t-shirt jag har och har provat. Däremot kan jag inte uttala mig om deras Rivieramodell, men jag ska nog beställa hem en eller två under deras sommarrea om ett par månader.
#6 Raderad säger
2012-05-13 11:31 - Anmäl

Jag kan bekräfta att tyget är tunnare och mjukare än ex Polo eller Lacoste. Jag har både den vanliga "släta" modellen och deras riviera polo med en annan vävteknik. Båda är bland de tunnare piketröjor jag äger. Riktigt skön kvalitet.
#7 Raderad säger
2012-05-15 23:17 - Anmäl

Köpte senast en t-shirt på second hand. Märket var Levi strauss & co. Riktigt bra kvalité och passform från detta märke. Kan verkligen rekomendera detta märke.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.