Manolo logotype

Funktionell lyx från Desperate Needs

Funktionell lyx från Desperate Needs
Stilfull teknikförvaring i italienska kvalitetsskinn. Desperate Needs är ett nytt svenskt initiativ med ambitionen att skapa snygga och funktionella läderaccessoarer.

Idén till märket föddes under en semesterresa till Italien. Film- och TV-regissören Marcello, en av tre grundare, hade länge letat efter ett fodral för sin laptop, som vid det här laget var närmast helt förstörd.  Efter många försök att hitta en snygg version kom Marcello istället över en bit Saffiano-läder, vilket väckte tanken om att skapa sin egen version. Resultatet blev så bra att Marcello fick förfrågningar bland vänner och bekanta om att ta fram ett exemplar även för dem. Tillsammans med vännerna Jacob och Lukas skapade Marcello sedan Desperate Needs.

Drygt ett år senare har kollektion växt till att nu innefatta portföljer, iPad-, iPhone- och Laptop-fodral, samt mindre plånböcker och korthållare. Formmässigt är stilen avskalad med få yttre detaljer. Handgjorda mässingdetaljer och foder i ull eller getskinnsmocka med praktiska förvaringslösningar är några exempel på märkets kvalitetsnivå.  För själva lädret arbetar Desperate Needs uteslutande med italienska get- och kalvskinn och i synnerhet kvalitén "Saffiano" från garveriet Santa Croce sull'Arno i Toscana.

- Saffiano-läder har en unik karaktär, men också tydlig funktion som går hand i hand med vår designfilosofi. Den präglade ytan gör lädret extremt slitstarkt och närmast omöjligt repa. Dessutom är det extremt bra mot väta och vatten rinner bokstavligen av lädret.  Svårigheten i att hantera lädret är att det är extremt stelt så många av fodralen är väldigt tajta innan användning, men de kommer att vidga sig för att passa föremålet perfekt, berättar Lukas Szarota, som är en av grundarna. 

   

I nuläget säljs Desperate Needs på Paul & Friends i Stockholm samt Douglas Menswear på Nybrogatan 19.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Väskor Lädervaror

#1 Raderad säger
2012-05-08 20:38 - Anmäl

Apropå läderkvaliteter kan följande artikel vara kul för den intresserade. Handlar främst om den ökade efterfrågan på Shell Cordovan och ett brittiskt garveri som börjat producera detta.

http://www.howtospendit.com/#!/articles/6955-feature-plenty-of-horsepower
#2 Åsa säger
2012-05-09 09:19 - Anmäl

Fantastiskt fint!
#3 Egon säger
2012-05-10 11:16 - Anmäl

Jag känner generellt att det börjar bli dags för en rejäl artikel om portföljer!
#4 Egon säger
2012-05-10 11:16 - Anmäl

Jag känner generellt att det börjar bli dags för en rejäl artikel om portföljer!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen