Manolo logotype

Brady Bags - Quality Sporting Leathergoods

Brady Bags - Quality Sporting Leathergoods
Att tillverkare av produkter för jakt och friluftsliv plockas upp av en mer modemedveten publik har blivit allt vanligare inom herrmodet. Från att ha setts som lite mossigt har funktionell design och stryktålighet blivit högsta prioritet. Ett tydligt exempel på fenomenet är den för många okända väsktillverkaren Brady Bags.

Som med så många andra firmor från England så kan Brady skryta med en rik historik. Firman grundades av två bröder i Birmingham på 1870-talet som ville förse jägare med gevärfordral i läder. Snart utvidgades sortimentet till axelremsväskor i kanvas för sportfiskare, vilket kommit att bli den produkt Brady förknippas starkast med.

På 60-talet blev Bradys-väskan lite av en ikon då dåtidens kändisar plockade upp och började bära väskan i stan. Men hypen dog rätt snabbt och firman föll snabbt i glömska bland modeintresserade. För lite drygt tio  år sedan slogs firman ihop med Jeffries Saddlery och fabriken flyttades från Haloswen till Walsall. Kvaliteten förblir den samma, snudd på outslitbar kanvas och läder samt handgjord i en urbrittisk fabrik. För att nå en ny kategori kunder samt öka försäljningen anställdes Lesley Tayler, med erfarenhet från Mulberry, som designer. Detta har lett till en rad nya modeller som löper parallellt med de klassiker som alltid funnits. Nya färger adderades och väskorna har åter nått den trendkänsliga publiken som attraheras av kvaliteten ihop med den anglofila approachen.

Det är inte helt konstigt att väskorna har nått störst framgång i Japan, en marknad Brady numera tillverkar egna modeller för. Japanerna gillar det brittiska och går gärna hela vägen genom att bära tweed, Trickers-brogues och Brady-väskor. Vintagefantasten Nigel Cabourn gillar Brady så pass mycket att han i sin höstkollektion 2011 valde att samarbete med firman där han uppdaterade deras klassiker i ett lite lyxigare format fast med en historisk autentisk känsla. Oavsett vad som kommer att hända med modets cykler fram över så kan man inte ta ifrån Brady att deras väskor utgör en ikon vars kvalitet inte kan ifrågasättas.

   

Ariel är en av firmans signaturmodeller. Den lilla axelremsväskan är ursprungligen framtagen för fiske med ett gummipatenterat och avtagbart foder.

Pinne Rucksack

En annan klassiska Brady-väska är Sandringham som är avsedd för jakt med ett yttre nät för patroner.

Nigel Cabourn for Brady

Marlborough Holdall

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Väskor

#1 Halmstad säger
2012-05-03 16:28 - Anmäl

Smakfullt. Stilspråket känner jag som gammal fotoentusiast igen från de klassiska Billingham-fotoväskorna. Kongenialt för en Leica mätsökarkamera eller 'bladare.

http://www.billingham.co.uk/acatalog/The_Classic_550_Camera_Bag.html
#2 Halmstad säger
2012-05-03 16:30 - Anmäl

tillägg: Den här passar ju som väska till vad som helst egentligen, inte bara foto.

http://www.billingham.co.uk/acatalog/Hadleys.html
#3 Raderad säger
2012-05-04 02:54 - Anmäl

Tycker att Filsons design är snyggare och mer stilren. Men bra att det finns alternativ såklart.
#4 Raderad säger
2012-05-04 13:07 - Anmäl

Trillar inte patronerna ur om de ligger i en ficka av glest nät? Jag bara undrar!
#5 Raderad säger
2012-05-04 14:02 - Anmäl

#4

Jo, patronerna trillar ut om de läggs i nätet. De skall därför inte läggas i nätet utan i väskan.
#6 Raderad säger
2012-05-04 14:15 - Anmäl

#4 #5 Väskan på bilden är en game bag. Däri lägger man jaktbytet, och om det är varmt använder man nätet så att viltet svalnar. Patronerna får man ha i lämpliga fickor eller i en särskild patronväska...
Karl Oskar
Tweed Country Sports
#7 Raderad säger
2012-05-04 16:38 - Anmäl

En annan kul detalj som vittnar om Bradys funktionalitet och faktiska förträfflighet som sportväskor är att deras fiskväskor ex Gelderburn, Ariel, Severn etc har ett vattentätt "foder" som man kan knäppa loss. Tanken är att man kan slänga ner fisken i väskan utan att det skall läcka igenom och lukta illa eller blöta ner de andra sakerna. Personligen knäpper jag loss denna detalj när jag cyklar till jobbet med Bradyväskan på ryggen. Denna detalj gör sig inte rättvis för oss "city-människor" helt enkelt.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.