Manolo logotype

Sommarens mockaskor

Sommarens mockaskor
Lätta loafers och mockasiner i all ära. Ett betydligt mångsidigare och mindre ömtåligare skoalternativ för sommaren är de lättare mockaskorna. Manolo har tittat närmare på några av säsongens snyggaste versioner.

Herrskomodet har senaste åren dominerats av en grov och robust silhuett. För vårsäsongen har det inneburit lättviktsulor i gummi som bygger på höjden och samtidigt håller ner skornas vikt. Stilen har setts hos allt från uppstickare som amerikanska designern Mark McNairy och klassiska goodyear-tillverkare som Alden eller Tricker's till lyxvarumärken som Brunello Cucinelli. Ofta i relativt klassisk form som brogues eller derbys och ofta i mocka för att skapa en ledigare känsla.

Även om den här kategorin skor är långt ifrån lika slitstarka som sina vinterditon så är de klart hållbarare än de flesta av vårens skor. Många av de bättre tillverkarna använder samma typ av konstruktion, men något enklare material för att hålla såväl priset som vikten nere. Nedan följer några exempel.

  

Aldens klassiska "Blucher" i tobaksbrun mocka med ofodrat tåparti. (Très Bien Shop)

Tricker's ikoniska wingtip i snygg olivgrön färg på tegelröd Vibram-sula. (My-wardrobe.com)

Brunello Cucinelli har länga förknippats med denna typ av skor. Kombineras med fördel till korta cargobyxor och superexklusiv kashmirkavaj.

Charmigt klumpiga derbym Folley är ett av de senaste tillskotten i Church's kollektion.

Brooks Brothers Peal & Co.

Amerikanska designern Mark McNairy är väl den som förknippas starkast med denna typ av skor.

Brittiska Sanders, som även producerar många av Mark McNairys skor, fokuserar i hög utsträckning på lättare randsydda skor. Här en klassisk wingtip på rågummisula.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor Snörskor

#1 Halmstad säger
2012-05-02 16:53 - Anmäl

Helt klart kongenial med cargo-trenden och annan låtsas-safari. Konceptet är helt OK, men för mig personligen är sommaren chansen att dra på sig lättare don.
#2 Raderad säger
2012-05-02 18:29 - Anmäl

Gillar denna typ av skor väldigt mycket. Tycker dock inte att någon av skorna som visas här var ace, men smak är ju individuellt. Ett par jag tycker kan vara värda att kolla in Tricker's för Nitty Gritty i repello, jag tycker de är riktigt snygga även om jag hade föredragit en lädersula istället för en Vibram Christy, de är lite overkill för ett par vanliga skor.
#3 Raderad säger
2012-05-02 19:40 - Anmäl

Derbyn från Church är enligt mig en fullträff för unga killar som letar efter en ledig brun mockaderby. Det enda jag skulle ändra är antagligen snörena.
Tyvärr har de sålt slut i min storlek på Tres Bien...
#4 Raderad säger
2012-05-02 21:17 - Anmäl

Jag köpte ett par sjukt fina Santoni brogues på Gabucci som jag är väldigt öjd med. De har iofs en lite tuffare gummisula som lämpar sig för svensk vår/sommar/höst mish mash :) Ser ut som dessa fast ljusare beigemocka och svart sula: http://www.farfetch.com/shopping/men/santoni-suede-brogues-item-10166880.aspx
#5 Raderad säger
2012-05-02 22:56 - Anmäl

Kan rekommendera Sanders modell som visas i slutet. Inköpt precis och är mycket nöjd!
#6 Raderad säger
2012-05-03 09:05 - Anmäl

Dr.Phil - Intressant. Har länge funderat på ett par Sanders utan att komma till skott. Är det Olly modellen heter? Hur är dom i storlekarna? Brukar vara en standard 9:a i CJ 348 och Church 193.
#7 Raderad säger
2012-05-03 21:14 - Anmäl

Olly är modellen, dirty buck suede heter färgen. UK 8,5 sitter perfekt på mina fötter! Nu har jag ingen erfarenhet av varken CJ eller Church men det jag kan säga är att 8,5 är den som brukar sitta bäst på mig.
#8 Raderad säger
2012-05-04 02:58 - Anmäl

Kongenial, ett nytt favoritord nere i Halmstad? ;)
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen