Manolo logotype

The Tweed Run 2012

The Tweed Run 2012
Cykeln har de senaste åren blivit en naturlig del av herrmodet. Denna vår lämnar vi dock high-tech, fixies och italienska racers bakom oss. Nu är det back to basic som gäller. Tänk en riktig arbetshäst i form av kvalitetscyklar som svenska Pilen, brittiska Pashley, danska Velorbis eller någon robust handgjord hoj från Massachusetts i USA.

Det finns ingen som kan gestalta fenomenet bättre än de anglofila cykelentusiaster som 2009 startade The Tweed Run. Något som kom att bli en formidabel succé och kopieras värden över. Temat är enkelt; ett gäng glada cykelentusiaster med ett stilideal som känns som hämtat ur Brideshead Revisited bestämde sig för att starta ett cykellopp genom centrala London och så klart Savile Row. Istället för att som på andra lopp tävla om vem som kommer först i mål så är det viktigaste vid detta race att ha bära den elegantaste tweedklädseln där både gentlemen och ladies bedöms. Även den finaste cykeln premieras. Trots att loppet inte är särskilt långt anses det absolut nödvändigt att avbryta mitt i för ett te-stopp. Efter målgång är det fest och prisutdelning där ett stort liveband spelar swing och det uppmanas till dans.

Detta initiativ har som sagt anammats i liknande form runt om i världen och bli inte förvånad om ni i er stad snart ser ett gäng tweedfantaster glatt cyklades i kortege. 

I somras hölls bland annat ett Tweed Run på Pitti Uomo i Florens i samarbete med Woolmark och samma höst anordnades Stockholm Tweed Run. När Ralph Lauren i november öppnade sin första Rugby butik i London så firades även detta med ett Tweed Run genom stadens gator.

Loppet i London som trots allt får ses som det "äkta" går av stapeln lördagen den 6:e maj. Platserna är sedan länge slut men häng inte läpp för det. Vill ni klä upp er i tweed och närvara så efterfrågades volontärer till te-stoppet:

Är ni riktigt sugna på att trots allt cykla så ryktas det att huvudsponsorerna har ett par platser kvar att dela ut. Så kontakta Cordings of Piccadilly, Brooks England, Pashley, Murdoch London eller Tyrell crisps.

Tally Ho, kanske ses vi där

Reklam från klassiska Brooks England.

Det snyggaste alternativet blir då Pashleys Urban Clubman (ovan) eller Gun´vor (rubrikbild), som tillverkas för hand i England.

The Tweed Run i London 2010

Velorbis Arrow

Tweed Run - London 2012 from Harry Foster on Vimeo.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Raderad säger
2012-04-24 19:19 - Anmäl

Nä, en fotbromsad cykel med navväxel kan inte vara det snyggaste. Inte ens om den är engelsk.
#2 Halmstad säger
2012-04-24 20:12 - Anmäl

Sverige har ju SÄPO-joggen. Vad kan man mer begära?
#3 Raderad säger
2012-04-25 14:14 - Anmäl

Sweet! Inte nog med att det är snajdigt klädda människor, tävlingen döms av Graham Coxon, jag skulle vilja gå på det där!
#4 Raderad säger
2012-05-03 00:01 - Anmäl

Ett av världens mer fantastiska event! Och alla tre cyklar var oerhört läckra!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.