Manolo logotype

Vårens solglasögon 2012

Vårens solglasögon 2012
Kraftiga plastbågar eller diskreta metallditon. Även om soltimmarna senaste veckorna varit väldigt lätträknade börjar det bli hög tid att välja solglasögon för säsongen. Manolo har valt ut sina favoriter för säsongen.

 

      

Cutler & Gross behöver knappast någon närmare presentation bland glasögonnördar. 1032 är en av märkets verkliga klassiker. Väldigt bärbar form, men samtidigt med mycket karaktär och genomgående hög kvalité.

Persol representerar som alltid klassisk elegans med sportiga inslag. PO3019S är en ny modell för säsongen i lite tunnare silhuett.

PO2999S är en lite kraftigare båge i retrostuk från den italienska glasögonspecialisten.

Brioni ställer sig i ledet av lyxvarumärken att lansera en kollektion solglasögon. Utbudet består av en serie laserskurna metallbågar med justerbara skalmar i buffalohorn och antireflexbehandlad Zeiss-optik.

DBS är en av Oliver Peoples nyheter för säsongen. Dessa kraftiga acetatbågar beskrivs av märket själva som ett komplement till den mycket populära Daddy B.

Paul Smiths vingate-inspirerande Berling.

Garrett Leight, son till grundaren av ovan nämnda Oliver Peoples, hör tveklöst till glasögonvärldens just nu allra mest omtalade nykomlingar. Stilen är klassisk amerikansk med modellnamn som Hampton och Brooks (ovan).

Tom Fords Phillipe påminner starkt om Ray-Bans ikoniska Club Master, men i ett lyxigare utförande. Som alltid när det kommer till Tom Ford är detta solglasögon som tar plats och syns.

New York-baserade Illesteva är en annan spännande uppstickare som tillverkar alla sina bågar för hand i Italien. Formmässigt vågar märket ta ut svängarna något mer än de allra mest klassiska. Finns bland annat att köpa på Mr Porter. Modellen ovan heter Lenox.

För den som gillar runda bågar är Ray-Ban 3475Q från den något mer påkostade serien Craft ett av de kanske intressantaste alternativen för säsongen.

När större modehus lanserar solglasögonkollektioner tenderar det att handla mer om logotyp än form. Tod's hör tveklöst till ett av de bättre exemplen på livsstilsvarumärken som faktiskt lyckats tillföra något med sin kollektion av solglasögon.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Glasögon

#1 Halmstad säger
2012-04-23 19:42 - Anmäl

Solbrillor är verkligen vanebildande. Det gränsar till att jag tar på mig så fort jag går ut... soligt eller ej.
#2 Raderad säger
2012-04-23 20:12 - Anmäl

Underbar artikel! En artikel om jeans till våren/sommaren eftersöks däremot ännu mer
#3 Raderad säger
2012-05-04 10:32 - Anmäl

Jeg har forsøgt at finde Tods brillerne uden held - nogen links til sider eller butikker (København/Malmø), hvor de forhandles?
#4 Raderad säger
2012-05-08 18:13 - Anmäl

Vad är det för modell på Tods? Finns var?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.