Manolo logotype

Mid Season Wear

Mid Season Wear
Modebranschen är blixtsnabb på att ställa om till vårens mode. Över en natt byter butiker ut bylsiga dunjackor och grovstickat till förmån för badshorts och svala linneskjortor. Men vilken hänsyn tas egentligen till mellansäsongerna?

Att arbeta efter en utpräglad vinter- och sommarsäsong gör att många butikshyllor fylls av klart olämpliga kläder för rådande väder.  Det råder en ständig diskussion om modebranschens fastklamrande vid säsongstänket och många aktörer har idag valt att dela upp året i en rad olika mellansäsonger.  Både för att slippa anordna två årliga reor, men också för att skapa ett relevantare utbud för oss konsumenter.

Stilmässigt är den en konst att klä sig för mellansäsongerna. En temperatur som växlar kraftigt under dagen gör liksom en oförutsägbar väderlek från dag till dag det allt svårare att välja kläder.  Men det är självklart ingen omöjligt uppgift. Med känsla för material och lager på lager-kombinationer går det att skapa en garderob som verkligen täcker hela året. Felet många gör är att de köper just en vinter och en sommargarderob. I många fall kan steget från grova flanellbyxor till tunna chinos bli väl långt. Kavajer och byxor i lättare ulltyger eller mellantunga bomullskvalitéer är plagg som i princip passar hela året runt och som gör det lätt att kombinera dagens klädsel.

Vattenavvisande ytterplagg med avtagbara foder, täckvästar och framförallt finstickade tröjor är andra plagg som gör det lätt att anamma lager-på-lager-filosofin. Nedan följer några exempel.  

    

Bilder: Doriani Milano

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Doriani
#1 Halmstad säger
2012-04-01 14:39 - Anmäl

Personligen är just tyngre kavajtyger det bäst lämpade för mellansäsongen för mig. Tunn ull är vinterkostym, eftersom vi eldar som mest just på vintern inomhus, och någon form av överrock ändå är nödvändig. Vår och försommar brukar vara sval även inomhus. En tröja under en tweedkavaj, och en stor och varm halsduk räcker för transport från och till arbete i 6-13 grader med kollektiva färdmedel och korta promenader. Tröjan tar man av sig när man arbetar inomhus. Gillar man överrock, och finner sig tillrätta i det stora rektangulära vindfång man då alltid förvandlas till, blir det naturligtvis mycket enklare.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.