Manolo logotype

Manolos stilguide till New York

Manolos stilguide till New York
Det är lätt att älska New York. Inte minst som stilstad. Mixen mellan sport, avantgarde och välskräddat gör detta till en helt unik plats som ständigt inspirerar och influerar. Manolo har med fokus på Manhattan valt ut sina favoriter i en av världens kanske främsta stilstäder.

Freemans Sporting Club (8 Rivington Street)

Freemans Sporting Club har blivit frontansiktet för New Yorks nya skräddarkultur. Skäggiga män i rutiga skjortor trängs utanför den kombinerade barberaren och herrekipering strax innan öppning för att få en tid ett trimma ansiktsbehåringen till perfekt längd.  Butiken rymmer både bespoke och ready-to-wear i rustik känsla som produceras lokalt i New York. Inte sällan i limiterade upplagor. Dessutom har butiken samlat en hel del intressanta skönhetsprodukter och parfymer från små nischmärken.  

   

Duncan Quinn (8 Spring Street)

Ett stenkast bort från FSC ligger Duncan Quinn, som representerar en betydligt mer flamboyant stil. På väggen i butiken hänger ett foto där Michael Caine i dubbelknäppt kostym nitar kameran, vilket sammanfattar formspråket ganska väl. Aggressivt skräddade kläder som produceras lokalt i New York där färgpaletten är lika bred som ränderna på kostymen.  

      

Doyle Mueser Bespoke (19th Christopher Street)

En uppstickare bland New York-skräddarna som arbetar med främst Bespoke, men även har ett mindre utbud av ready-to-wear.  Snittet är väldigt brittiskt med högt skurna ärmhål och markerade axlar med tyger från bland annat Dormeuil, Holland & Sherry samt Scabal. Kostymerna sys i en egen ateljé i Brooklyn efter skräddarkonstens alla regler med handpikerade mellanlägg och traditionell uppbyggnad.

   

Barker Black (198 Elizabeth Street)

Barker Black är med sin grundare Derrick Miller är rock'n roll i ett par brogues.  Formspråket är klassiskt brittisk med subtila brogue-mönster och metalldetaljer i form av dödskallar och korslagda benknotor. Skorna tillverkas i Northhampton på en specialutveckling produktionslinje hos Barker. Butiken säljer även sällsynt stilfulla sidenaccessoarer, bälten och hängseln.

      

Miller's Oath (510 Greenwich Street)

Derrick Millers bror Kirk, som bland annat arbetat för Paul Stuart och Thom Browne, öppnade förra åretskrädderifirman Miller's Oath. Signatursnittet är en enkelknäppt kavaj i relativt klassisk silhuett med fallande axlar och markerad midja.  Arbetar mycket med tweed-tyger från bland annat Fox Brothers.


J.Crew Liquor Store (235 West Broadway)

J.Crew behöver knappast något närmare presentation. Modern amerikansk stil till överkomliga priser har visat sig vara en framgångssaga utan motstycke. Liquor store varvar butikskonceptets egen kollektion med märken som Barbour, Commes des Garcons Play och Alden.

 

J.Crew Ludlow Shop (50 Hudson)

Efter succén med Liquor Store öppnade J.Crew nyligen Ludlow Shop som specialiserar sig på kostymer och konfektion. Väldigt smakfull och inspirerande butik som andas välklädd sofistikerad amerikansk stil.

       

Thom Browne (100 Hudson Street)

Thom Brownes butik är diskret med neddragna persienner och en sällsynt avskalad inredning som snarare påminner om ett stramt hållet kontor än butiksmiljö. Många har åsikter om den förkrympta estetiken, men kvalitetsnivån på kläderna kan ingen klaga över. Kostymerna sys liksom skjortorna för hand i USA och alla stickade plagg är tillverkade i Skottland. Butiken erbjuder även en made-to-measure-tjänst.

 

Leffot (10 Christopher Street)

Leffot har sedan starten 2008 etablerat sig som en av skobranschens allra mest tongivande butiker. Amerikanska klassiker från Alden och Rider Boot Co. blandas med brittiska premiumtillverkare som Gaziano & Girling, Alfred Sargent och Edward Green samt franskt från Corthay i en helt unik mix. Ett måste för alla som gillar skor.

 

Saturdays Surf Inc (31 Crosby Street)

Kombinerad butik och espressobar som startade sin verksamhet med att sälja kläder och utrustning till surfare. Idag en heltäckande herrmodebutik med lite ledigare känsla i kläderna. Spana särskilt in märkets shorts.  

 

Opening Ceremony (35 Howard Street)

En institution i New Yorks-modedjungel. Ett imponerade utbud av både inhemska designers och internationella modemärken har skapat en av världens kanske mest tongivande modebutiker. Är ofta väldigt tidigare med att hitta nya märken och saluför mycket svenska märken.

 

Odin (199 Lafayette Street)

Ett annat modemecka som saluför designers som 3.1 Philip Lim, Engineered Garments, Shipley & Hamos, Burkman Bros och Thom Browne. Har även butiker på East och West Village.

    

Madison Avenue

Madison Avenue rymmer några av New Yorks och kanske världens främsta flagskeppsbutiker. Med riktning norr är det första intressanta stoppet Alden Shoe Shop (344 Madison Avenue) som har samlat den amerikanska skoikonens fulla sortiment.  En låg dollar bjuder på riktig fyndpotential. Tvärs över gatan ligger Brooks Brothers butik med tre våningar klassiskt amerikanskt mode. Paul Stuart (45th Street) bjuder på ett betydligt mer uppdaterat och välskräddat snitt med extravagant känsla. Spana särskilt in märkets linje Phineos Cole, som är riktigt vass. J.Press (380) är ett måste för Ivy-fanatiker. Likaså Ralph Laurens smått fantatiska Mansion på 867th Madison. Kanske en av New Yorks maffigaste butiksmiljöer.

       

Christopher/ Bleecker Street

Pampiga flaggskeppsbutiker i all ära. Det finns en klar charm i att strosa i små intima butiker. Området runt Christopher och Bleecker Street samlar mindre butiker från några av världens främsta modemärken. Allt från inhemska märken som Rag & Bone (104 Christopher), RRL (381 Bleecker) och Black Fleece (351 Bleecker) till Brunello Cucinelli (379 Bleecker Street). En bra utgångspunkt för den som uppskattar att kolla på kläder i lite lugnare tempo.

   


Visa Shoppingguide New York på en större karta
Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Butikskollen

#1 Raderad säger
2012-03-26 17:30 - Anmäl

Snyggt scoutat! Ska definitivt använda mig av den här guiden nästa gång jag besöker New York. Senast jag var där - i november - slog det mig hur märkligt vida och långa amerikanska mäns kostymkavajer ofta är. Men förvisso finns det mer stilsäkra undantag - i synnerhet i New York.
#2 Raderad säger
2012-03-26 18:10 - Anmäl

Leffot är högt upp på listan över saker att besöka nästa gång jag är i NY.
#3 Raderad säger
2012-03-26 18:22 - Anmäl

Perfekt, ska till NY om någon vecka! Är det någon som har koll på sjysta klockbutiker i New York?
#4 Raderad säger
2012-03-26 19:21 - Anmäl

Perfekt! Detta får mig att vilja åka till New York även om Milano lockar desto mer. Mer av detta, kanske en rejäl stilguide till Milano?

http://sartorialdoctrine.tumblr.com/
#5 Raderad säger
2012-03-27 01:17 - Anmäl

# 7 - Du skall defintivt besöka "The Diamond District" Mängder med bra vintage och nytt till tacksamma priser pga Dollarkursen...Glöm inte att deklarera klockan när du går igenom tullen på vägen hem bara ;)

# 8 - Milano är en fantastisk stad om man gillar klassiskt italienskt herrmode. Via Montenapoleone är ju creme de la creme men passa även på att se Boggi, Del Mare, Al Bazaar och Brian&Barry som är grymma alternativ. Vad det guide till Milano har Manolo redan gjort oss den äran...

http://www.manolo.se/artiklar/artikel/20100518/greetings-from-milan
#6 Raderad säger
2012-03-27 09:18 - Anmäl

Tack, kul artikel från världens bästa stad, längtar tillbaka.
#7 Raderad säger
2012-03-27 17:43 - Anmäl

#9 Tack för påminnelsen ;) Har hört talas om diamond district, men finns det risk för fake-klockor där tror du/ni?
#8 Raderad säger
2012-03-28 15:16 - Anmäl

Padrone, hur många followers har du lyckats skrapa ihop nu på tumblr? ;)
#9 Raderad säger
2012-03-28 15:16 - Anmäl

Padrone, hur många followers har du lyckats skrapa ihop nu på tumblr? ;)
#10 Raderad säger
2012-03-28 15:17 - Anmäl

för övrigt rekommenderar jag alla att bara gå in på bergdorf Goodman och bara njuta av all Cucinelli, Isaia, tom ford som e där. man vill bara flytta in i deras fantastiska inredning.
kanon bra guide för övrigt!
#11 Raderad säger
2012-03-28 16:10 - Anmäl

# Chuck Bass - Det finns alltid en "risk" för fakes om du inte handlar nya klockor av AD:s.

Sen är det skillnad på fakes och fakes. Merparten av de handlare som säljer begagnade klockor skulle definitivt kunna säga att urverket är rätt eller fel men det är långt ifrån alla som har koll på hur vida klockan är en "franken-watch" dvs ihop plock från olika klockor från samma märke.

Handlar mest om att "köpa säljaren" som det så fint kallas. Gör lite research på firman, be om referenser m.m. Jag tror att de absolut flesta seriösa firmorna har bra koll på vad de säljer.

Ett personligt tips om du gillar vintage Rolex t ex är John Buckey som driver "TuscanyRose". Han är grymt seriös och väldigt kunnig! Googla så hittar du säkert adress och kontaktinfo.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Watch Spotting: Akrivia Founder Rexhep...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen