Manolo logotype

Esemplare SS12

Esemplare SS12
Esemplare är ett märke som nämnts lite i förbifarten här på Manolo. Men stilen är tveklöst så intressant att denna uppstickare kräver en lite närmare presentation.

Esemplare är ett samarbete mellan italienska klädtillverkaren Manifattura Riese, som startade sin verksamhet 1961 i Reggio Emilia, och C.P. Companys tidigare chefsdesigner Alessandro Pungetti.  Det är lätt att dra kopplingar till den betydligare kändare italienska ytterplaggstillverkaren även om formspråket i fallet Esemplare kanske inte är fullt så extremt i funktion och material. Esemplare utgår mycket från japansk bomull och nylon som plaggtvättas för en ledig känsla. Märket har haft stor framgång i Italien och börjar nu slå sig in på den brittiska marknaden. Än finns det inte representerat på den svenska marknaden, men företaget har en välsorterad webshop för den som gillar stilen.  

Skepparkavaj i japanska tvättad bomull.

Bomullsduffel med avtagbar huva

Vattenavvisande nylonjacka.

Plaggtvättad vindjacka i bomull- och nylon med avtagbar huva.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Ytterplagg

#1 Minoe säger
2012-03-19 08:44 - Anmäl

Ser trevliga ut och verkar ligga i en överkomlig prisklass men vad är fördelen med Japansk bomull eller låter det bara lite annorlunda jämfört med bara bomull?
#2 Steve säger
2012-03-21 11:05 - Anmäl

OT: Varför går det inte att kommentera Cavaliere MTM artiklarna?
#3 Steve säger
2012-03-21 11:05 - Anmäl

OT: Varför går det inte att kommentera Cavaliere MTM artiklarna?
#4 erik.winberg.sthlm säger
2012-03-21 11:16 - Anmäl

Eftersom det inte går att kommentera ovan gör jag det här:

Personligen tycker jag kostymen saknar elegans och klassisk känsla. Den kommer kännas hopplöst daterad om två-tre år, då den är för smalt skuren, saknar alla uppbyggnad och har korvskinnslika byxor. Men det säger mer om beställaren än leverantören (gissar göteborgare på beställaren).

Hela reportaget blir ganska ointressant om man inte får någon känsla för prisbilden?

Mina tidigare erfarenheter har varit att Cavaliere är ungefär klass med Brothers/Tiger i kvalitet. D.v.s. en kavaj som håller för ca. 150 användningar och ett par byxor som klarar ca 50.
#5 Adergaard säger
2012-03-21 11:21 - Anmäl

@olof: Är det avsiktligt att man inte kan kommentera på dina senaste alster, de som står att de har -1 kommentarer?
#6 Whedda säger
2012-03-21 13:17 - Anmäl

@ 4 - Skulle gärna vilja se vilka Brothers/Tigerkostymer du kan hitta med tyger från Loro Piana, Dormeuil och Vitale Barbieri. Bara för att man har en tidigare erfarenhet av en tillverkare behöver man ju inte vara så trångsynt att man inte ens kan se en förändring.

Jag tycker det är svinkul att fler av de svenska märkena försöker uppdatera sig och förbättra sitt utbud. Självklart förväntar du dig inte en MTM från Belvest när du går till Cavaliere men jag tycker de ligger väldigt bra till bland de svenska konkurrenterna.
Skicka