Manolo logotype

Skoklassikerna - Gaziano & Girling St James

Skoklassikerna - Gaziano & Girling St James
Det kan tyckas märkligt att prata om skoklassiker från en tillverkare som endast funnits i fem år. Men så är Gaziano & Girling inte vilken tillverkare som helst. För trots sin korta livslängd har den superexklusiva Northampton-tillverkaren lyckats vinna många skofantasters hjärta. Inte minst genom märkets supereleganta snörsko St James

Det går ganska snabbt att konstatera att Gaziano & Girling gillar skor med sluten snörning. Firmans ena hälft Tony Gaziano har i en tidigare intervju med Manolo kallat oxfordsen för "den perfekta avbildningen av fotens form".  Både när det kommer till själva hantverket och formspråket märks duons bakgrund inom Bespoke-tillverkning av skor. Lästerna och modellerna är utformade för att sitta så exakt runt foten som möjligt varför också oxfords är en så stor del av G&G:s kollektion.

En av de modeller som symboliserar märkets designfilosfi bäst är St James. Med ett diskret brogue-mönster representerar denna cap toe såväl traditionell brittisk skodesign som fullsprängd attityd. I en svart och mörkbrun färg på märkets runda läst GG06 blir detta en relativt konservativ och traditionell sko för bankkostymen, medan den som är ute efter något mer iögonfallande med fördel väljer samma modell på den mejslade lästen TG73 i exempelvis färgerna Vintage Cherry eller Pine. Nedan följer några exempel.

     

St James i Vintage Cherry (The Armoury)

Märkets utbud av läster.

Tony Gaziano och Dean Girling.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor Brogues

Andra artiklar om varumärkena: Gaziano Girling
#1 Kopparstaden säger
2012-03-08 18:22 - Anmäl

Fantastiskt fina skor. En av mina absoluta favoritmodell från G&G och det är inte långt borta att det blir en beställning i Vintage Cherry. Blir ju inte mindre sugen av en sån här bild: http://4.bp.blogspot.com/-Wo8PcTYDQbA/TZ9jgc7dpmI/AAAAAAAAAjE/G2-PmMM3QPM/s1600/GG_StJamesII.jpg

Även om jag inte skulle köpa en sån här dyr sko i mocka så tycker jag skon i Polo Suede är en av de snyggast mockaskorna jag sett.
http://29.media.tumblr.com/tumblr_llgfocwsue1qccefso1_500.jpg
#2 Raderad säger
2012-03-08 19:03 - Anmäl

Hutlöst snyggt, men jag förstår inte G&G:s fäbless för fyrkantiga tåpartier. Skulle vilja se lite fler produktbilder på skor byggda på läster med rund tå.
#3 Kopparstaden säger
2012-03-08 19:41 - Anmäl

#2 G&G har inga riktigt runda läster, den mest runda är GG06 och den är ju ganska slank och modern om man jämför mot Church´s eller Tricker´s.

Här är iaf en bild på modellen Oxford på lästen GG06, mer traditionellt än så blir nog inte G&G.
http://2.bp.blogspot.com/-iLhiM0ikSSk/TZ9aVQv9roI/AAAAAAAAAig/oluMLqayTYE/s1600/Oxford_GG06.jpg
#4 Raderad säger
2012-03-09 13:43 - Anmäl

Fantastiska skor.

För oss med studentbudget finns en snarlik modell, C&J Westbourne. Köpte mina i höstas och färgen, kastanjebrun, blir bara finare och finare ju mer man använder dem :)

http://www.crockettandjones.com/Product/Westbourne-Chestnut
#5 Kopparstaden säger
2012-03-09 14:29 - Anmäl

#4

Westbourne är ju som sagt väldigt lika och jag har tittat på den skon. Jag skulle vilja ha den i detta utförande ( http://www.skomakaren.se/herrskor/made-to-order/westbourne-polo-brown-suede ).

Om man kunde skrapa ihop ett gäng som vill ha samma sko kunde man ju köra en MTO-beställning i nån butik i London för då får man skon för samma pris som den vanliga i läder. Vilket är ca 340 pund.
#6 Raderad säger
2012-03-10 09:52 - Anmäl

5#

Ett frestande initiativ, men jag har köpt två par skor via Internet tidigare och har fått köttiga skavsår av båda. Man måste prova skorna innan köp. Fast har man redan koll på exakt storlek och läst kanske det funkar.
#7 Raderad säger
2012-03-15 22:12 - Anmäl

Kul att Manolo uppmärksammar G&G St. James! Fina bilder du hittat!

#2+3 GG06 är riktigt rund och traditionell för den konservativt lagde. Mycket rundare än så blir det inte. Men den är inte Trickers-rund eller Alden-rund. Den är G&G-rund, vilket betyder att den är klädsamt kurvig istället för stabbig. Lite som att jämföra Salma Hayek med Babben. :)
#8 Halmstad säger
2012-03-15 23:21 - Anmäl

Eleganta skor i "cherry" har man ju sett förut, men det gäller ju att kunna bära upp den på rätt sätt på väg hem från färgaffären

http://www.youtube.com/watch?v=okpCx87orOA
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Bulgari Octo...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen