Manolo logotype

Vårjackorna – Parkas

Vårjackorna – Parkas
Det börjar snart bli hög tid att hänga in vintersäsongens bylsiga dunjackor och ytterrockar i garderoben till förmån för lättare vårjackor. För att ge lite inspiration i jakten på det perfekta regn- och vindskyddet kommer vi att gå igenom några av säsongens alternativ. Först ut parkasjackan.

Parkas- eller arméjackan, som många väljer att kalla den, ger med sin huva ett svårslaget skydd mot regn för den som inte vill bära paraply. Idag finns dessutom många varianter med avtagbara eller infällbara huvor som gör att jackan snabbt kan omvandlas till ett mindre sportigt och mer elegant ytterplagg. Samtidigt blir detta plagg med de ofta många fickorna och detaljerna aldrig riktigt så elegant som exempelvis en trench eller en avskalad car coat.

  

Här i en mer vinterbetonad kombination. Foto: The Sartorialist.

Från italienska Esemplare

Aspesi

Loro Piana Traveller Short

Aspesi Dakar Garment Dyed, i kortare silhuett.

Hackett

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Ytterplagg

Andra artiklar om varumärkena: Aspesi Hackett Loro-Piana
#1 Raderad säger
2012-02-27 18:47 - Anmäl

Perfekt timing med ett inlägg om vårjackor. Jag har köpt en Barbour-jacka på Ebay men tyvärr är ärmarna för korta - den förre ägaren har helt sonika klippt av ett par centimeter. Rask som jag är tänkte jag sy på ett ärmslut i samma manchestertyg som kragen är gjord av - men var i hela världen hittar man grovt manchestertyg? Tips emottages tacksamt.
#2 Raderad säger
2012-02-28 00:20 - Anmäl

Den från Esemplare vill jag ha! Var hittar man den i SE?
#3 Raderad säger
2012-02-28 13:28 - Anmäl

Snygga jackor, allihopa. Dock är väl Loro Piana Traveller Short lite i sandfärgigaste laget för min smak, eller så är det bara att den ser tråkig ut när den inte är på. För den från Hacket som nästan har samma färg, på sista bilden, ser ju kanon ut. Funkar även till vanliga blåjeans i mitt tycke.
#4 Halmstad säger
2012-02-28 14:26 - Anmäl

Tja, för all del...

Men grön parkas leder omedelbart tankarna till försvarets överskottslager, och går förstås bort.
#5 Raderad säger
2012-02-29 19:34 - Anmäl

#1
Barbour har en utmärkt ändringasservice, som du når genom närmaste återförsäljare, de bör kunna hjälpa dig!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.